Smatramo sva svojstva GF 021 i drugih sličnih mješavina

Anonim

Gliftalni temelj je iznimno popularan kao među profesionalcima, tako da među domaćim majstorima koji obavljaju popravak s vlastitim rukama. GF 021 je vrlo jednostavan za primjenu i korištenje, tako da ću danas govoriti o svim prednostima tla, njegovih svojstava, kao i mi smatramo tehničke karakteristike prema GOST-u.

Smatramo sva svojstva GF 021 i drugih sličnih mješavina

PRIMER GF 021.

Informacije o materijalnom materijalu

Odmah želim reći da je za sveobuhvatne podatke o materijalu GF 021 potrebno pogledati na GOST 25129-82, i već ću odgovoriti na najčešća pitanja vezana uz materijal. Primer je dobio svoju važnost kroz uporabu za drvene i metalne površine, ali je moguće koristiti za staklo, betonsku, plastiku.

Smatramo sva svojstva GF 021 i drugih sličnih mješavina

PRIMER GF 021 za tijelo

Pohranjivanje prajmera treba provesti u zatvorenim prostorijama, gdje su sunčeve zrake neprihvatljive. Optimalno pohranjivanje materijala u tvornički pakiranje. Ali ako ste već otvorili ambalažu, to bi trebalo biti dobro da se ne može izbjeći sušenje tla. Prema GOST 25129-82, moguće je pohraniti GF 021 1 godinu od datuma smjese. Za zajedničku jasnoću odlučio sam sastaviti stol, gdje su prikazane tehničke karakteristike i uobičajene vrste tla i brzo sušenje.

KarakteristikeGF 021.GF 021 brzo sušenje
Kako izgleda materijalMješovite smjese i matMješovite smjese i mat
ViskoznostNe manje od 45.Ne manje od 45.
% u kojem se mogu razrijediti otapalomdvadesetdvadeset
Maseni frakcija nehlapljivih tvari54-6054-60
Peer, μm.40.40.
Koliko se tlo suši na temperaturi od 18-22 stupnjeva1 dan6 sati
Tvrdoća filmova0,35 konvencionalnih jedinica0,35 konvencionalnih jedinica
Elastičnost1 mm1 mm
Pristupačnost u vidjetipedesetpedeset
Adhezija1 bod1 bod
Neslolno ponašanje, mlpetpet

Članak o temi: staklene pregrade za kupaonicu

Budući da postaje jasno, uobičajena i brzo sušenje smjesa je jednaka jedni drugima i jedina značajna razlika je vrijeme sušenja materijala na površini. Naravno, cijena tih mješavina bit će neznatno drugačija, tako da odmah izračunate koliko vam je primer potreban.

Potrošnja sigurnosti i mješavine

Smatramo sva svojstva GF 021 i drugih sličnih mješavina

Prajmer za metalne konstrukcije

Kao i kod mnogih temeljnih rješenja, mješavine GF 021, GF 0119, GF 017 zahtijevaju zaštitu respiratornih organa i kožu ruku kada se koristi. Rad bi trebao biti učinjen u ventiliranoj sobi, ako potrošite svoj dom popravak kod kuće, trebali biste otvoriti prozore za ventilaciju. S mjestom gdje je moguće koristiti temeljne proizvode, budući da je gf 021 toksičan i zapaljiv materijal.

Ako govorimo o potrošnji tla, tada GF 021 prema GOST ima takve vrijednosti kao 60-100 grama / 1 m2, ako se nanosi u 1 sloju. Ne zaboravite da se potrošnja na M2 može promijeniti s negativnim čimbenicima. Na primjer:

  • Ako se GF GF 021 zgusne, njegova se potrošnja dramatično povećava zbog povećanja debljine primijenjenog sloja
  • Za poroznu površinu također ćete morati koristiti veću količinu materijala.

Prednosti i norme stjecanja

Smatramo sva svojstva GF 021 i drugih sličnih mješavina

Gf 021.

Gliftarni primer GF 021 ima brojne prednosti koje ne mogu reći o:

  1. Osigurati dodatnu zaštitu od korozije površine
  2. Međuplayer adhezija se povećava s ovim materijalom
  3. Zahvaljujući temeljnom pramenu, smanjuje se laki ili potrošnja boje
  4. Otporan na oštre temperature pada u rasponu -45 do +60 stupnjeva

Važno! Od sebe želim dodati neke informacije o mješavini brzog sušenja. U stvarnom iskustvu, shvatio sam da tlo suši malo duže od 6 sati i nije toliko otporno na smanjene temperature kao uobičajenu smjesu.

Kupnjom temeljem u specijaliziranoj trgovini morate vidjeti kvalitetnu putovnicu i potvrdu o sukladnosti. Ovi dokumenti dokazuju da je proizvođač napravio materijal u skladu sa svim uspostavljenim standardima GOST-a i kao komponente primijenjene visoke kvalitete sirovine. Za kućnu uporabu možete kupiti prajmere u spremnicima 0,9 i 2,8 kg, a za industrijsku uporabu - 25, 50, 250 kg.

Članak o toj temi: krevet na kat za kucanje: crteže i sheme

Pomiješajte GF 0119 i 017

Smatramo sva svojstva GF 021 i drugih sličnih mješavina

Uzemljenje za zidove pod slikanjem

Ako govorimo o tehničkim karakteristikama GF 017 prema GOST-u, onda ga definitivno predlaže zaključak o mogućnosti njegove uporabe za vanjske i unutarnje radove. Razmotrimo svojstva GF 017:

  • Poboljšava površinsko adheziju i boju
  • Povećava snagu ožbukane baze
  • Čuva propusnost pare preklapanja
  • Zahvaljujući prameru, upija se apsorpcija vode i podova

GF 017 savršeno pogodan za površine s niskom poroznom. Uz jednoslojnu primjenu, može se reći da je potrošnja približno 90g na 1 četvornom metru. metar.

Kao i prethodni materijali, primer GF 0119 se koristi za površine od metala i drva. Uz pomoć GF 0119, moguće je zaštititi premaze od korozije ne samo na površini, već i tijekom privremenog skladištenja. Prema najvišoj količini treba napraviti samo od najkvalitetnijih sirovina i imaju brzinu protoka od 60-100 grama po kvartalu. metar. Prilikom izvođenja svjetla računati postaje jasno da se jedan kilogram GF 0119 može tretirati s 10-16 četvornih metara. Površine.

Prije korištenja GP 0119 potrebno je dobro miješati i prema gostu može se razrijediti s otapalima. Svi temelji moraju biti dobro očišćeni od prljavštine i prašine, kao i njihova odmašćivanje, za koje je prikladan bijeli duh. Ne zaboravite da se metalne baze treba očistiti od hrđe ili ljestvice. Primijeniti PRIMER dopuštena je i prskanjem i četkom, a sama se postupak mora pojaviti na temperaturi od 15-35 stupnjeva i vlažnosti najmanje 80 posto. Nakon završetka događaja, provjerite sobu najmanje 1 dan, svi ostaci neiskorištenog materijala ne mogu se iscrpiti u kanalizaciju.

Rezultati

Smatramo sva svojstva GF 021 i drugih sličnih mješavina

GF 021 za metale dizajne

Nemojte zanemariti početnice ruske proizvodnje. Zahvaljujući maloj cijeni, oni ostaju ne samo u potražnji među kupcima, već kvalitativnim s izvrsnim svojstvima adhezije. Mnogi majstori zamjenjuju boju samo takav prajmer, jer nakon sušenja daje površine prekrasnim i glatkim pogledom. Prateći sva pravila uzgoja i uporabe, ne morate brinuti o trajanju operacije završne obrade. Međutim, uvijek prije kupnje provjerite regulatorne dokumente koji potvrđuju kvalitetu robe. Koristeći jeftinu smjesu, možete značajno uštedjeti na potrošnju boje za garažu, zidove ili druge predmete pod slikanjem. Ne zaboravite na oprezne mjere dok koristite materijal i ventilacija soba u kojima se provodi popravak.

Članak o temi: Skladištenje prtljage u hladnjaku

Čitaj više