Znači otpadne kanalizacije: beton, plastika, instalacija, cijena

Anonim

Znači otpadne kanalizacije: beton, plastika, instalacija, cijena

Problem odvodnje je relevantan za bilo koji teritorij na kojem se može akumulirati kišnica. U svrhu njezine prikupljanja i olova koriste se posebni sustavi za odvodnju površine, čiji su glavni elementi ladice za otpadne kanalizacije.

Unatoč naizgled jednostavnosti proizvoda, pladnjevi će moći u potpunosti ispuniti svoj rad samo s pravim izračunom i izborom. Potrebno je uzeti u obzir intenzitet kretanja na mjestu, opremljen željeznicama, stupnjem onečišćenja vode, maksimalnom propusnom sustavom, vrstom površinske pokrivenosti teritorija.

Što je potrebno i gdje se koriste ladice

Šivanje oluje rješava sljedeće zadatke:

  • uklanjanje kišnice s određenih područja;
  • Zaštita od poplava svih vrsta struktura, struktura i zgrada prikazanih ispod razine tla;
  • održavanje tla u krutom i suhom stanju, njegova zaštita od moguće erozije;
  • Proširenje operativnog resursa pločnika, cesta, kabina i drugih čvrstih premaza.

Vodootporni gutteri se koriste u sljedećim područjima:

  • Uokvirivanje cesta, željezničkih pruga, pješačkih staza;
  • U industrijskim poduzećima kako bi se uklonile oborine i drugih voda s područja radionica, skladišta, parkirališta, lokacija tehnologije. Betonski ili armirani betonski pladnjevi za uklanjanje vode uglavnom se koriste;
  • odvodnje iz zgrada, kuća, benzinskih postaja i drugih objekata;
  • U parkovima, na kvadratima i drugim teritorijama takvi se gutteri koriste za održavanje čistoće pjesama, otvorenih mjesta, travnjaka;
  • Za uklanjanje vode iz seoskih kuća, vikendice, hozpoops. U tu svrhu popularni su plastične i kompozitne ladice s blagim težinom.

Znači otpadne kanalizacije: beton, plastika, instalacija, cijena

Primjena plastičnih ladica za uklanjanje vode iz kuće

Koji su materijali napravljeni ladice, njihove standardne veličine proizvode se

Za opremu sustava odvodnje mogu se koristiti kanali različitih profila, veličina iz različitih materijala. Za njihov pravi izbor, morate znati značajke svake od ovih vrsta. Glavna razlika ladica je materijal proizvodnje, pa ćemo platiti maksimalnu pozornost na ovo pitanje.

Betonski pladnjevi

Teški, ali vrlo Pouzdan i jeftin Betonski pladnjevi savršeno se suočavaju s dodjelom vode čak iu velikim količinama. Inertnost betona (fibrobetona) do agresivnog pripravka omogućuje vam uklanjanje soli i drugih kemijskih spojeva iz temelja zgrada i cestovnih površina. To su najpouzdanije od svih vrsta sličnih proizvoda koji mogu izdržati značajne težine opterećenja.

Članak o temi: Wallpaper s cvijećem: fotografija u unutrašnjosti, cvijeće na zidu, velike make, ruže, male bukete, bijele boju, 3D crveni i ružičasti, akvarel, video

Znači otpadne kanalizacije: beton, plastika, instalacija, cijena

Fotografija betonskih odvodnih pladnjeva različitih veličina

Kao mana se može zabilježiti Velika ladica za težinu , jer može početi sa 100 kg. Ovaj čimbenik povećava troškove prijevoza i instalacije, kao što morate koristiti tehnike utovarivača i veliki broj radnika.

Znači otpadne kanalizacije: beton, plastika, instalacija, cijena

Konkretne posude za odlagalište instalirane su pomoću tehnike

Standardne veličine betonskih i ojačanih betona:

  • Duljina - 1 m;
  • Širina u odjeljku - 10-50 cm;
  • Visina dizajna je 9-76 cm.

Plastične pladnjeve

Polipropilen i polietilen (PND) koriste se za proizvodnju plastičnih kanala. Plastične posude za otpadne oluke otporne su na većinu kemikalija u kiši i otpadnih voda. Ih Dojd je vrlo visok Zbog glatkih zidova na kojima smeće nije odgođeno. Mala težina proizvoda (do 15 kg) omogućuje ih lako transportirati i instalirati pladnjeve vlastitim rukama. Upotreba opreme za utovar je isključena.

Nedostaci plastike također se događaju. Kanali imaju manje trajnosti u usporedbi s konkretnim uzorcima i, nešto manje izdržljivosti, kao i viši troškovi.

Znači otpadne kanalizacije: beton, plastika, instalacija, cijena

Plastični oluk za slijetanje

Najpopularnije dimenzije plastičnih lavande:

  • Visina s ili bez rešetke - 6-30 cm;
  • širina - 14-20 cm;
  • Standardna duljina - 1 m.

Polimerni betonski pladnjevi

Takvi proizvodi dobivaju na popularnosti zbog kombinacije pozitivnih kvaliteta betona i plastike. Oni se proizvode od granitnih mrvica, kvarcnog pijeska ili materijala sličnih njemu u kombinaciji s epoksidnim ili poliesterskim smolama. Komponente polimera zamijenjene su cementom. Žlijeb iz polimerbetona imaju malu težinu, ali značajnu snagu i fleksibilnost. Oni se razlikuju od konkretnih analoga s glatkijim zidovima koji poboljšavaju svoju propusnost. Štoviše, opterećenje kompozitnih ladica može biti maksimalno, kao i za betonsku drenažu.

Znači otpadne kanalizacije: beton, plastika, instalacija, cijena

Polimerna drenažna ladica s metalnom rešetkom

Polimerna posuda za betonsku oluju ima sljedeće dimenzije:

  • Duljina ladice - 1 m;
  • širina - 7-30 cm;
  • Visina - od 5,5-12,5 cm.

Polimerne ladice

Za proizvodnju žljebova iz takvog kompozitnog materijala kao polimernog monitora koristi se mješavina finog pijeska i polimerna mrvica. Smjesa se zagrijava do temperature taljenja, a zatim pritiska. Proizvodi određenog obrasca dobivaju se na izlazu. Ladice se kombiniraju u sebi Elastičnost plastične i kvarcne snage Stoga se može koristiti u većini slučajeva olujnih kanalizacijskih jastučića. Štoviše, njihov Troškovi njih su niski, a težina je dvostruko manje od one od betonskih kanala.

Članak o temi: Pranje u zemlji vlastitim rukama: Potrebni alati i materijali

Znači otpadne kanalizacije: beton, plastika, instalacija, cijena

Polimerpessic drenažna ladica

Veličine polimerpess pladnjeva:

  • Duljina - 1 m;
  • Visina - 7-12,5 cm;
  • Širina - 140 cm.

Napomena: Također je potrebno reći o postojanju ladice za svinjsko željezo za patentnu, ali posjeduju mnogo težine i visoke cijene, ovi proizvodi nemaju prednosti u usporedbi s drugima.

Ladica za učitavanje

Da biste ispravno odabrali peći za otpadne oluke, potrebno je uzeti u obzir razinu opterećenja koja djeluju na površinu s ladice koje se nalaze na njemu. Da biste to učinili, obratite pozornost na klase maksimalnih dopuštenih opterećenja, koje su dodijeljene takvim proizvodima.

A15

Opterećenje na takve ladice je minimalno. Oni mogu izdržati samo 1,5 tona. Stoga se koriste u mjestima kao što su dječji i sportski tereni, mala područja, parking, privatne imovine, biciklističke i pješačke šetnice.

125.

Za takve proizvode, teret se može povećati na 12,5 tona. Pogodno za opremu za parkirališta, ceste s malim intenzitetom pokreta, odvodnje iz privatnih kuća i garaže.

S 250.

Ograničite opterećenja za takvu klasu proizvoda - 25 tona. Područja primjene: oprema benzinskih postaja, cesta, uklanjanje vode iz teritorija kuća u gradovima.

D 400.

Opterećenje do 40 tona omogućuje korištenje ladica u industrijskim objektima, na motornim vozilima s visokim intenzitetom i prisutnošću teških kamiona.

E 600.

Visoko opterećenje, izračunato 60 tona, omogućuje korištenje proizvoda u trgovinama poduzeća, na morskim vezovima, skladištima, mjestima akumulacije i kretanja masivne robe.

F 900.

To je maksimalni indikator opterećenja dodijeljen proizvodima. Pladnjevi ove klase koriste se u mjestima koncentracije i kretanja velike veličine vojne i industrijske opreme. Na primjer, na zračnim lukama, vojnim objektima, nekim poduzećima.

Instaliranje peći za otpadne kanalizacije

Instalacija odvodnih pladnjeva je proces odgovornog i dugotrajnog, ali kada se pridržava sva pravila o instalaciji, sasvim je moguće montirati drenažne pladnjeve vlastitim rukama.

Znači otpadne kanalizacije: beton, plastika, instalacija, cijena

Olujna kanalizacija od drenažnih ladica

Rad se izvodi u takvom nizu:

  1. Ona stavlja teritorij pod rov odgovarajuće širine. Budite sigurni da uzmete u obzir nagib od najmanje 1 cm na metar za servis za najbolji samotek vode.
  2. Rov je bačen kroz duljinu sliva.
  3. Dno rova ​​je luta.
  4. Pješčani jastuk zaspi.
  5. Dno i zidove rova ​​su preplavljeni tekućinom betonom.
  6. Ako je potrebno, pijesak su prvi put instalirani. Zatim se postavljaju ladice na vrhu otopine. Svaki od njih pridruže se obližnjem ladicom. Dopušteno je da se promrmlja čekićem duž zidova ladice kako bi joj dao odgovarajući položaj.

    Znači otpadne kanalizacije: beton, plastika, instalacija, cijena

    Mogućnosti za slaganje ladica za uklanjanje vode s pijeskom traktorom

  7. Posude su prekrivene rešetke koje bi trebale biti ispod razine površine za 5 mm.
  8. Naizmjence ladice su spojeni među sebe izrezivanjem označenih rupa ili uz pomoć rotacijskih umetaka.
  9. Svi spojevi između susjednih pladnjeva poplavljeni su brtvilom.

Znači otpadne kanalizacije: beton, plastika, instalacija, cijena

Ugradnja kišnice

Savjet: Za točnu ugradnju pladnjeva i dajte im željenu sklonost, koristite razinu konstrukcije. Na "oku" za proizvodnju takve instalacije je vrlo problematična.

Preporuke za rad olujne kanalizacije

Sustavi površinske odvodnje povremeno se moraju očistiti od smeća od njih. U tu svrhu najčešće se koriste sljedeće metode čišćenja:
  • Mehaničko čišćenje ladica s odvijačima. To je konjugiran s uklanjanjem i ponovnom ugradnjom rešetke;
  • Hidrodinamičko pročišćavanje vode pod tlakom. U ovom slučaju, samo jedan roštilj je uklonjen za instituciju crijeva u kanalu. Voda juri kroz kanal, naslonivši svu smeću. Izvodi se pomoću opreme za požar ili posebne uređaje koji stvaraju visoki tlak vode.

Postoje i drugi načini za čišćenje rajstva, koji se manje primjenjuju, za čišćenje kanala od leda. Toplinsko pročišćavanje podrazumijeva opskrbu kanalima tople vode, a kemijsko čišćenje temelji se na upotrebi kemikalija za uklanjanje ledenih slojeva. Međutim, posljednja dva načina nisu toliko popularna.

Savjet: Da ne biste potrošili mnogo napora za čišćenje već sustave odvodnje bodovanja, pravovremenu skrb o fiksnim linijama, proizvodeći njihovo redovno profilaktičko čišćenje u procesu cijele godine.

Sustav odvodnje prikupljen u svim pravilima osigurat će visokokvalitetnu površinsku drenažu teritorija dugi niz godina.

Cijena na olujnim pladvicama

Predstavljamo informacije o približnoj vrijednosti nekih elemenata opisanih sustava odvodnje. To će ovisiti o materijalu proizvoda i njegove veličine i konfiguracije.

Na primjer, na betonskim pladvicama za otpadne oluje, cijena će početi od 360 rubalja iza produkta standardne duljine 1000 mm (širine - 140 mm, visine - 125 mm), plastične pladnjeve iste duljine s pocinčanom mrežom Budite kupljeni za 550 rubalja (širina - 116 mm, visina - 96 mm). Polimerni beton drenažni oluci s dimenzijama od 1000 * 140 * 70 mm koštat će približno 820 rubalja.

Članak o temi: Kako provjeriti kvalitetu Cacopa crkve?

Čitaj više