Kako izgraditi žicu kod kuće

Anonim

U ovom ćemo članku razgovarati o tome kako izgraditi žicu kod kuće. U pravilu, mnogi ljudi se prije ili kasnije suočavaju s takvim problemom. Nitko ne zna kako to popraviti, odlučio sam ukloniti sva pitanja, napraviti detaljan opis za vas. I ispričajte o svim situacijama i načinima da ih izađete.

Kako izgraditi žicu: osnovne načine

Ovdje ćemo govoriti o najlakšem povećanju žica, kada postoji potpuni pristup žici i venama od dirigenata iz istog metala. Takve metode su prikladne za bakrene i aluminijske žice.
  • Wago terminalski blokovi. Mogu se koristiti iu slučajevima gdje se metal ne podudara. Izgradite žice koristeći ih vrlo jednostavne. Radi jasnoće, pokazat ću vam sliku, svakako će biti jasna.
  • Povezivanje blokova za ožičenje - ovo je najmodavniji opcija.
  • Uvijanje je živio među sobom. Ova metoda ne može se nazvati sigurno, ali ako učinite sve u redu - takva izduženost će vam poslužiti cijeli život. Ali, zapamtite, potrebno je stisnuti.
  • Lemljenje je optimalna i najbolja opcija. Ali to će samo odgovarati električarima s iskustvom. Na taj način moguće je povećati čak i žice s poprečnim presjekom od 4 do 6 mm.

Zapamtite, izgradite bakrenu žicu s aluminijom, možete koristiti samo poseban terminal.

Pročitajte i klasificirajte žice, ne može se sve povećati.

Članak o temi: Specifikacije vrsta sjenila

I tako smo ovdje demontirali s osnovnim načinima. Pretražite videozapis, tako da ćete biti jasniji.

Sada ćemo razgovarati o situacijama koje se mogu pojaviti. Standardne metode su dobre, ali morate biti u mogućnosti napustiti bilo koji položaj. To je sve situacije, reći ću vam.

Proširenja žice: Kunska situacije

Slomi živi u zidu

Ako se to dogodi, morate odlučiti jesu li žice dovoljne da sve spojite. Ako je dovoljno, koristimo na bilo koji način ranije. Ako se toliko razbili da ne biste trebali iznijeti, morate razbiti zid, a tamo možete već provesti sve radnje.

Kako izgraditi kabel u vodi

Takva situacija nastaje u slučajevima kada je potrebno produljiti kabelsku stranicu s pogledom na vodu, na primjer: žica za uranjanje pumpe se povećava. Ovdje trebate skuplje cijev. Radimo sve što je prikazano na slici. Za kabel ispod tla, ova metoda je prikladna.

Zapamtite, moguće je zagrijati i upaljač, ali pogledati, cijev mora uzeti čvrsto na žici.

Kako produljiti žicu ili kabel za snažne električne aparate

U ovom slučaju, samo neka opcija je prikladna - lemljenje. Nemojte ni pogledati druge - to će samo donijeti nevolje. Mogu se pripisati snažnim električnim uređajima: klima uređaj, električni štednjak itd. Poprečni dio vodiča trebao bi biti (4mm).

Kako izgraditi kabel ili nizak kabel za napajanje

Na primjer, ako odlučite izgraditi kabel za mikrovalnu pećnicu, perilica rublja - bacite ga s idejom moje glave. Uostalom, ako ga ne povežete, bit će veliki problemi. I možete se spojiti na pogrešku uzemljenja s fazom. U ovom slučaju je lakše protegnuti žicu ispod postolja i sigurnije.

Povećajte duljinu žice za toplinsku senzor za topli kat

U početku pročitajte upute za to ako nema problema - Koristite terminalne blokove.

Članak o temi: Instaliranje rešetki na prozore s vlastitim rukama (video i fotografije)

Kako rasti upleteni par

U ovom slučaju, nema problema, ali zapamtite, povećajte svaku domu zasebno. Ne zaboravite pažljivo izolirati mjesto prirasta * ja sam žica.

Kako izgraditi LED traku žice

Da biste to učinili, morate kupiti posebne priključke, omogućuju vam da postupno povećate žicu za LED svjetiljke. Drugi načini i materijali u ovom slučaju nisu prikladni za vas.

Kako izgraditi žicu: video

Zanimljiv članak: ABS kabel Opis.

Čitaj više