Kako oprati tuš kabinu i ukloniti flare iz stakla

Anonim

Nedavno je postao moderan koristiti tuš kabine umjesto kupki.

Kako oprati tuš kabinu i ukloniti flare iz stakla

Odabir tuš kabine, važno je da je skladno u kombinaciji s ostatkom stana ili kod kuće i prišao veličini kupaonice.

No, na prozorima tuš kabine tijekom vremena, obrisan je RAID, čiji je uzrok loša voda, sapun i masnoća kože. Naravno, bilo koji domaćica brine o pitanju od pranja tuš kabine i ukloniti bljesak od stakla.

Da biste se isperili tuš, možete koristiti različite gelove za čišćenje, važno je da ne sadrže kaustične tvari koje mogu pokvariti površinu stakla ili polistirena.

Budale za pranje tuš kabina

Tuš kabine mogu se podijeliti u dvije vrste. Jednom pripada onima proizvedenim od očvrslog sigurnog stakla, koji su transparentni, mat i tonirani. Lako se opraju i tijekom vremena ne gube svoj izgled. S kabinama koje imaju poseban borbeni poklopac, nema problema. Na drugi tip K pripada tuševima iz polistirena. Počinju suzdržati nakon nekog vremena sami. Sušene kapi vode oblikuju flaer na staklu, koje je vrlo teško oprati. Za takve tuševe pogodan je tilex svježi tuš, što je dobro. Mora se koristiti čim su instalirali kabinu i spreju, bez ispiranja, nakon upotrebe duše. Za ostale kabine proizvode se takvi posebni proizvodi za čišćenje: "Orofresh", "M. Mišići, "Delu", "Luxus". Ali moguće je koristiti druge gelove za čišćenje i sprejeve. Važno je zapamtiti da je nemoguće koristiti praške koji sadrže grube abrazivne čestice koje mogu pokvariti površinu pleksiglasa i akrila.

Normalno čišćenje tuš kabina

Za pranje kabina bit će potrebni sljedeći materijali:

Članak o toj temi: Šaljenje zidova nakon kita

Kako oprati tuš kabinu i ukloniti flare iz stakla

Montažnog tuš kruga

  • Četkica za zube;
  • spužva;
  • Čišćenje sprejeva i gelova;
  • limunovi kiselina;
  • ocat;
  • sredstva za naočale i ogledala;
  • sprej.

Nakon što ste kupili tekućine i praške deterdženta, možete početi izravno čišćenje. Prvo, trebate navlažiti zidove toplom vodom i nanijeti gel za čišćenje na meku spužvu. Zatim morate očistiti tuš kabinu sa svih strana. Nakon nekog vremena svi praljni zidovi isprati vodom. Da biste uklonili kontaminante na teško dostupnim mjestima, možete koristiti staru četkicu za zube. Nije potrebno trljati mnogo tako da se ne pojavljuju mikročitovi. Sredstva treba biti u ravnini kao pažljivo, inače bijeli razvod može ostati na površini.

Kada se pojavi gljiva ili plaka na zidovima kabine, moraju se liječiti slabom otopinom klora. Tada bi zidovi trebali biti dobro isprati čistom vodom i trljati suhom krpom, a soba je dobro prozračiti. Da biste prenijeli sjaj, morate uzeti mekani ručnik i, u tresući s tekućinom za naočale i ogledala, obrišite tuš kabinu na svim stranama. Dakle, svi razvodovi ostaju ostavljeni nakon oprane, kao i zidovi će biti zaštićeni od prašine.

Čišćenje limunovim žbukom

Operite zidove kabine kako bi se tuš koristili limunska kiselina. Potrebno je pripraviti otopinu limunske kiseline (10 GR) i 100 ml tople vode. Ulijte otopinu u pištolj za prskanje. Poprskajte pripravak na zidovima i ostavite 10-15 minuta. Kada posljednji put prođe, obrišite površinu spužvom i ispere toplom vodom. Ako je ostao određeni dio depozita, potrebno je povećati količinu limunske kiseline. Da biste to učinili, nije potrebno uzeti jedan, već dva paketa na istoj količini vode. Limunska kiselina se može zamijeniti octom, uzimajući 20 ml octa i 100 ml vode.

Članak o temi: Univerzalni i posebni polimer kit za popravak kod kuće i automobila

Briga za akrilnu hidromasažnu tuš kabine

Za hidromasažne akrilne kabine, korištenje praha koje nisu opisane u uputama koje su im ponuđene su zabranjene. Čišćenje akrilnih površina napravljeno je pomoću spužve navlažene malom količinom odgovarajućeg sredstva. U deterdžerima ne bi trebalo biti abrazivnih komponenti. Da bi zidovi iz akrila zadržali sjaj, možete ih shvatiti s poliranjem voskom s mekim tkivom. Ako očistite akrilnu tuš kabinu s deterdžentima koji sadrže abrazivne tvari, može se družiti. Ne možete koristiti za čišćenje akrila:

  • prašak za pranje;
  • znači sadržavati aceton ili amonijak;
  • Alati koji sadrže mravu kiselinu ili formaldehid.

Uklanjanje otpornih mjesta i plaka može se proizvesti tekućim deterdžentima, srebrnim poliranjem ili pastom za zube, ovisi o vrsti mjesta. Kvrta treba obrisati mekom krpom. Da biste uklonili mjesta iz razmjera, možete iskoristiti sok od limuna ili ocat, osmijeh u njemu meko tkivo i trljati površinu kabine.

Za konvencionalnu kabinu oprati akrilnu površinu, morate navlažiti deterdžent i ostaviti 5-10 minuta. Zatim obrišite spužvom i isperite vodom. Ako postoji potreba ponoviti obradu.

Čišćenje tuš kabine treba napraviti najmanje jednom mjesečno. Ako kabina pažljivo brine i primjenjuju posebne alate za njezino pranje, onda briga za to neće biti mnogo problema, i trajat će dugi niz godina.

Čitaj više