Tehnologija i faze tapeta za oblaganje

Anonim

Proces miješanja pozadine je vrlo važan dio svakog popravka. Ova faza rada je glavna pozadina za stvaranje bilo kojeg interijera i soba dekor. Vrlo je važno ispravno pokupiti vrstu pozadine, izračunati njihov broj i proizvesti ispravne radnje.

Tehnologija i faze tapeta za oblaganje

Wallpaper lijep krug.

Vrste i značajke pozadine

Suvremeni asortiman završnih materijala je vrlo širok. Omogućuje vam da odlučite konzumirati bilo koji proizvod vašem ukusu i dostatnoj dobiti. Glavna pravila za svaki radni proces ovise o značajkama vrste pozadine.

Pozadine za uređenje sobe su:

  • papir;
  • tekstil;
  • fliseline;
  • vinil;
  • tekućina;
  • Gimlelomes.

Tehnologija i faze tapeta za oblaganje

Tablica prednosti i nedostaci svake vrste pozadine.

Papirna pozadina prikladna je samo za suhe sobe. Oni prolaze zrak, zalijepljeni s bilo kojim ljepilom, cijene jeftino, imaju širok raspon crteža i palete boja, ali pokvariti vlagu i izgorjeti na suncu. Proces lijepljenja vrlo brzo prolazi, jer takve pozadine mogu biti debeli iz debelog sloja ljepila i njegove duge impregnacije.

Tekstilne pozadine sastoje se od papirnatog podloge na kojem se nalazi umjetno ili prirodno platno. U proizvodnom procesu koristi se svile, viskoza, lan. Raspon boja je opsežan i može zadovoljiti ukuse bilo kojeg kupca. Njihova tekstura omogućuje vam simuliranje čvrstog zida tkiva u dekoru, ali takva je ljepota ranjiva prije mehaničkog oštećenja. Za lijepljenje tih pozadina, trebate idealnu glatku površinu, inače će bilo kakve nedostatke teško žuriti.

Fliselin je kombinirani materijal koji uključuje posebna vlakna i celuloza. Pozadine na temelju tvrdog papira. Oni se ne protežu i ne daju skupljanje u procesu rada i sušenja. Kada radite s njima, potrebno je primijeniti ljepilo izravno na zid, na kojem se zatim nanose suhi rezovi iz role.

Tehnologija i faze tapeta za oblaganje

Osim njegovih estetskih kvaliteta, vinilna pozadina je otporna na vlagu, plijesan i gljivice, kao i praktične, pouzdane i lako čiste.

Vinil pogled je sloj tkiva ili papira, na kojem se nanosi sloj PVC filma. Ovaj materijal za završetak prostora vrlo je izdržljiv, neranjiv za gljivice i otporan na habanje. Preporučuje se za uporabu u sobama s neravnim kutovima, ukrasnim izbočinama i zidovima s reljefnom površinom. Vrlo jednostavno i lako za njegu.

Članak o temi: lučna vrata vlastitim rukama: proizvodnja

Tekuće pozadine su izvrsne u svojim antistatičkim svojstvima i sposobnosti disanja. Oni su savršeno ispunjeni prazninama i mjestima gdje su okviri, postolje, platforma su uz zidove. Površina uzima meku i ugodnu strukturu na dodir.

Gimlelome ili fiberglass pozadine su jedna od vrsta najmodernijih materijala. Oni mogu služiti dugi niz godina bez gubitka pozitivnih svojstava. Tehnika lijepljenja je slična Fliselinovu. Završna faza rada s njima je obavezna slika.

Izračun broja valjaka

Da biste izračunali potreban broj valjaka, morate učiniti sljedeće:

  1. Naučite širinu pozadine koju želite.
  2. Napravite naljepnicu na ruletu i krenite po sobi kako biste je popravili, isključujući zid s prozorom i ulazom.
  3. Izmjerite udaljenost od stropa na pod kako biste odredili duljinu cijelog rezanja.
  4. Izračunajte broj rezova u jednoj roli, uzimajući u obzir visinu prostorije i veličinu crteža.
  5. Podijelite broj potrebnih cijelih dijelova na broju rezova koji se mogu dobiti iz jedne valjke.
  6. Odredite željeni broj valjaka za kupnju.

Tehnologija i faze tapeta za oblaganje

Slika 1. Izračun traženog broja pozadina za sobu oko perimetra.

Tu su i zasebna pravila i tablice za izračune na perimeru prostorije, uključujući vrata i prozore (sl. 1), kao i izračun područja (sl. 2).

Preporučuje se da bilo kakvu kupnju završnog materijala neposredno prije obavljanja posla. Zatim, kada je prigušeno ili nedostatak, možete brzo kupiti u istoj trgovini. To će dati jamstvo potpune slučajnosti svih crteža i nijansi.

Ako se pojave poteškoće pri izračunavanju željenog broja valjaka, konzultanti prodavača pomoći će ispravno odrediti potreban broj. Pomoć profesionalaca će biti potrebna i kada pozadine imaju veliki crtež ili prostor interijera pruža kombinirani zid dizajna opciju.

Ako u procesu rada postaje jasno da materijal nedostaje, i to ga nije moguće kupiti, morat ćete spremiti na broj dostupnih. Da biste to učinili, ne možete akumulirati dijelove zidova iza namještaja ili podebljane, ali već druge pozadine sa sličnim uzorkom. U isto vrijeme, potrebno je uzeti u obzir da permutacija namještaja u ovom slučaju više ne predviđa.

Kada se nedostatak materijala nalazi u završnoj fazi rada, potrebno je promijeniti dizajn sobe. Za to razmišljamo o umjetničkim slikama zidova, ukras matrica, tekstilni dizajn. Korištenje velikih slika ili kolaža od nekoliko malih je relevantno.

Članak o temi: Ikone na perilici rublja, oznaka načina i dekodiranje

Glavne faze rada

Rad s pozadinom bilo koje vrste se svede na sljedeće radnje:

Tehnologija i faze tapeta za oblaganje

Slika 2. Izračun potrebnog broja pozadina za prostorno područje.

  1. Pripremite zidove za rad: pročišćeni, poravnajte, žbuku i tlo.
  2. Uz pomoć krede i plumb, planirana je ravna crta na zidu, koja će naknadno postati vodič za prvi list.
  3. Izrežite željeni broj komada i uzgojeno ljepilo prema uputama.
  4. Korištenje četkom i valjkom, ljepilo na željenu površinu.
  5. Ispis rezani, izglađeni nabori, uklonite ostatke ljepila iz pozadine i poda.
  6. Ponovite isti posao sa sljedećim rezom, lijepljenje da se pridružite prethodnom.
  7. Stick Cuts, kreće prema prozoru (sl. 3).
  8. Dovršite cipele cijele sobe.

Glavne faze rada rijetko uzrokuju poteškoće. Iznimka može postati kutak za puhanje. Stručnjaci za završnu obradu se ne preporučuju lijeplju cijelu mrežu u kutovima, čak i ako se ovaj segment zida čini savršeno glatkim. U kutovima je vjerojatna mogućnost destilatuala, a nakon sušenja mogu postojati mnogo nabora.

Kut je u izobilju podmazan s adhezivnim pripravkom s četkom. Wallpaper Canvas je izrezan na pola na takav način da se njegova bočna strana kreće na 5 cm na sljedeći zid. Drugi list je zalijepljen na rezultirajuće naknadu.

Značajke lijepljenja različitih vrsta pozadina

Za svaki od tog završnog materijala postoje pojedinačna pravila. Najjednostavniji u radu smatra se papirnatom pozadinom. Oni su zalijepljeni brzo, hvatajući ljepljivu masu na zidu i platnu. Ako je papir tanak, tada platno ljepilo brkove, bez rezanja ruba s desne strane. Mali mjehurići i nekoliko nabora ne mogu se ukloniti. Nakon završnog sušenja, oni će nestati sami. Za rad je potrebno unaprijed pripremiti mnogo suhih krpa. Mokro krpe mogu razmazati crtež i ostaviti prljavu stazu.

Tehnologija i faze tapeta za oblaganje

Slika 3. Nalog za miješanje pozadine.

Tekstilne pozadine zahtijevaju određeno iskustvo i vještinu. Oni su teški, lako se pogoršavaju i zahtijevaju posebno ljepilo. Masa ljepila se nanosi na tkaninu i lijevo za impregnaciju 10 minuta. Ljepilo ne bi trebalo doći na prednju stranu, a ruke u procesu uvijek moraju ostati suhi. Za glatke tkanine potrebno je koristiti samo valjak. Spatula može izvući ljepilo u šav, kao posljedica toga što će se formirati mrlje.

Članak o temi: Pan drenaža beton s rešetkom: armiranobetonski beton, kiša, instalacija

Flizelin pozadina i vinil na bazi philizalina je zalijepljen jednako. Ljepljiva smjesa se nanosi samo na zid. S vinilom na papiru, ona je analogija s konvencionalnim papirom. Za izglađivanje koristi se posebna plastična lopatica i suhe krpe. Planeve su zalijepljene metodom Jacka.

Za tekuće pozadine bit će posebna ljepila. Mogu se primijeniti na površinu s Clermom, lopaticom ili posebnim pulverizatorom. Njihova značajka je da se zid prije slikanja mora liječiti antiseptičkim sastavom. Te će akcije spriječiti pojavu pod dekorativnom prevlakom gljivica štetno za zdravlje.

Tehnologija i faze tapeta za oblaganje

Shema primjene za ljepilo na pozadinu.

Tehnologija lijepljenja nedavno na tržištu građevinskog materijala glazure razlikuje se od uobičajenog za sve radove. Imaju samo male nijanse. Prednja strana nije vani, ali unutar role. Pogrešna strana označena je tankom trakom plave ili sive boje. Kada radite s ovim tipom, potrebno je pažljivo pridržavati se sigurnosnih mjera. Fiberglass se može raspasti i uzrokovati iritaciju kože, tako da je potrebno zaštititi oči posebnim naočalama, a sve akcije za popravak samo odjeće s dugim rukavima i rukavicama.

Korisni savjeti i preporuke

Stručnjaci za popravak i uređenje zidne obloge imaju mnogo korisnih savjeta koji pomažu u radu.

Mnogi zaboravljaju ukloniti prekidače i utičnice prije lijepljenja. Ali to je mnogo lakše i prikladnije raditi s savršeno glatkim zidom. Sve električne instalacije se uklanjaju i stavljaju na prethodno mjesto nakon potpunog sušenja zidova. Uklonite prije rada i postolja. Tako će rezultat biti vrlo uredni, a cijeli proces puhanja je mnogo brži i lakši.

Ljepilo se mora odabrati pojedinačno za svaku vrstu pozadine. Zidovi s izbočenim ukrasnim elementima, oko platforma i blizu vrata vrata su označena ljepljivim šminkom pažljivije, tako da će puhanje biti bolji i izdržljiviji. Rub reza uz pomoć improviziranih alata može se pokrenuti iza PlatBand, koji je vrlo relevantan ako u apartmanu ima unutarnjih vrata.

Ljepilo najbolje izabrati onaj koji neće ostaviti tragove. Radno mjesto na podu mora uvijek biti čisto i suho. Raditi, morate pripremiti nekoliko čistih krpa odjednom. Oni moraju odabrati samo jake nijanse i bez crteža tako da su tijekom vlaženja napustili razvod i tragove.

Čitaj više