Proizvodnja (izgled) za fondamentnu ventilaciju - potrebne su ili ne?

Anonim

Tako je na mjestu je suha, potreban je temelj. Može se obaviti na dva načina - uz pomoć ventilacijskih rupa u podrumu zgrade (proizvodnja ili udaraca) ili povlačenje ispušne cijevi na krovu i izradu nekoliko rupa za priljev zraka s različitih strana temelja.

Zašto ventilirati pod zemljom

Ako ventilacija nije osigurana u laptivnom zakladu, vlažnost se brzo povećava u podsifiju, koja se prije ili kasnije pretvara u kondenzat. Vlaga u obliku para dolazi kroz preklapanja iz kuće, kao i tlo. Budući da je ventilacija temelja odsutna, nije moguće povući, akumulira se u zemlji ispod kuće, u zidovima baze, naseljava se na gredama preklapanja, na crnim pločama i / ili vezivima , Na istom mjestu, gdje je pozitivna temperatura i velika vlažnost (ispod grijane kuće čak iu jakim mrazama, temperatura je uvijek veća od nule), bakterije, gljivice, uvijek su vrlo aktivno pomnožene. Kao rezultat toga, vrlo neugodni mirisi prodiru u kuću, materijali su uništeni.

Proizvodnja (izgled) za fondamentnu ventilaciju - potrebne su ili ne?

Dakle, nakon nekoliko mjeseci podfilda izgleda bez ventilacije

Drugi razlog zašto je potrebna info ventilacija je Radon plin, koji se odlikuje iz tla, a ponekad, u znatnim količinama. Ovo je prirodni radioaktivni plin. Bez ventilacije, Radon se nakuplja u gornjem dijelu podzemnog prostora, postupno prodire u kuću. Što može uzrokovati radioaktivni plin u stambenim prostorijama, vjerojatno nije potrebno. Dakle, ovo je još jedan teži razlog za koji je potrebna ventilacija.

Postoje dva načina za provjetravanje podzemnog prostora:

  • Napravite temelj u temeljima (nazvano više izlaza). U ovom slučaju, vlaga je uklonjena zbog nacrta - ventilacijske rupe se nalaze u suprotnim zidovima.
  • Organizirajte ekstraktor zraka iz podzemlja je ukloniti ventilacijsku cijev na krov, a usis zraka je kroz rešetke u sobama. U tom slučaju, proizvodnja u temeljima ne čini, ali je potrebno napraviti temeljitu izolaciju vanjskog temelja + baze + scene. Nakon toga je stiliziran s hidroizolacijom uzorka u uzorku.

Drugo rješenje omogućuje poboljšanje estetike i ne uzimaju pod zemljom na račun nacrta, već zahtijeva značajna materijalna ulaganja. Ova je opcija prikladna ako ćete izgraditi štednju energije, dobro izolirane kuće. U svim drugim slučajevima prikladnije je napraviti temelj.

Što bi trebalo biti intenzivno u temeljima i kako ih postaviti

Ventilacijski otvori u temeljima čine okrugli ili kvadratni dio. Ako želite, možete i trokutaste ili bilo koji drugi oblik. Kad bi samo bili dovoljno dovoljno da učinkovito uklanjaju vlagu iz uzorka.

Dimenzije

Dimenzije ventilacijskih otvora u temeljima regulirane su Snip (snip 31-01-2003). Stavak 9.10 kaže da je područje proizvodnje trebalo biti najmanje 1/400 od ukupne površine podzemlja. Na primjer, ako imate kuću od 8 * 9 m, površine 72 m2. M. Tada ukupna površina kuglica u temeljima treba biti 72/400 = 0,18 m2. ili 18 četvornih metara. cm.

Članak na temu: Polaganje parketna ploča: Kako ga staviti sami, tehnologiju i video, kako staviti parket za ljepilo, instalacija je točna

U istoj točki, standard je napisano minimalno područje proizvoda - ne smije biti manji od 0,05 m2. Ako se prevedete u dimenzije, ispada da pravokutni otvori ne bi trebali biti manji od 25 x 20 cm ili 50 x 10 cm, a krug bi trebao imati promjer od 25 cm.

Proizvodnja (izgled) za fondamentnu ventilaciju - potrebne su ili ne?

Možete napraviti velike rupe

U multi-kata zgrada i učiniti, ali u privatnim takvim rupama izgledaju prevelike. Obično su napravljeni dva puta manje, dok povećavaju broj otvora tako da ukupna površina čistoće krvi nije niža od preporučene.

Kako pronaći

Napravite proizvode u temeljima 15-20 cm ispod gornjeg ruba trake. Ako je baza niska, prije nego što umetanje čini produbljivanje - veo. Ali ventilacija uzorka je obavezna.

Proizvodnja u bazi je ravnomjerno na svim stranama temelja nasupročuju jedni druge. To je potrebno kako bi fondamentna ventilacija normalno funkcionirala. Vjetar, "hodao" u jednoj rupi, leti u drugu, obavljajući vodene pare i radon.

Proizvodnja (izgled) za fondamentnu ventilaciju - potrebne su ili ne?

Proizveli su u temeljima nasuprot jedni drugima

Udaljenost između dva susjedna proizvoda u podrumu je oko 2-3 m. Ako postoji neka jednostavnost unutar, barem jedan od izlaz je potrebno na svakoj "sobi". U samim pregradama, također je potrebno napraviti izdržljivosti - omogućiti da zračne mase premještaju i oblikuju nacrte. To je upravo ono što nam treba. Da bi se pokret bio više ili manje slobodan, područje ili broj rupa u unutarnjim particijama trebaju biti veće i bolje ako je 2-3 puta. Možete napraviti nekoliko rupa iste veličine kao iu bazi, a možete jedan, ali širok. Druga opcija, usput, je poželjnija - rezultirajući odlomci mogu se koristiti za održavanje podzemlja.

Proizvodnja (izgled) za fondamentnu ventilaciju - potrebne su ili ne?

Ako ne pronađete rešetku prikladnog promjera, to možete učiniti

Zalihe u temeljima bilo kojeg formata moraju biti zatvoreni s rešetkima - tako da stoka ne prodire. Poželjno je da su rešetke metalne, a rupe su male. Za miševe plastike nisu problem, a ne dopustiti im lakše nego da se nose s njima.

Proizvodnja (izgled) za fondamentnu ventilaciju - potrebne su ili ne?

Ova opcija poboljšava uvjete ventilacije i štedi glodavce

Kako napraviti tijela

Obrasci se formiraju na fazi temelja. Ako govorimo o vrpci monolitni temelj, onda su hipoteke naslagane i fiksirane nakon instalacije okvira za armiranje. Za organizaciju plastičnih ili azbestnih cijevi. Njihovi rubovi uklanjaju se u vanjski rub oplate, dobro pričvršćuje. Ako se koriste plastične cijevi, u njima je prekriven pijesak, rubovi su prekriveni čepovima. Potrebno je da ih masa betona ne laže kad slijeva. Ove hipoteke nakon iskopa se ne uklanjaju.

Proizvodnja (izgled) za fondamentnu ventilaciju - potrebne su ili ne?

Plastične cijevi za nošenje podruma

Pravokutno izdvaja oblik od ploča, srušiti kutiju željene veličine. Također je instaliran u obrascu, ali nakon postavljanja betona, drvo je uklonjeno.

Ako je baza izgrađena od opeke, možete povremeno smanjiti opeke ili staviti pola umjesto u cjelinu. U kapima betonskih blokova uzimaju nekoliko komada s dvije velike rupe, čine ih kroz. Ugradite umjesto jedne od "normalnih". Ako su temelj i baza izgrađene od armiranobetonskih blokova, proizvedenih u zglobovima.

Članak o temi: Kako ukrasiti stolice vlastitim rukama za odmor ili kada ažurirate unutrašnjost

Proizvodnja (izgled) za fondamentnu ventilaciju - potrebne su ili ne?

Pucao s oplatom

Otprilike zalihe su također organizirane u stupcima, pilotu (vijčani, bor-bušenje, Tees) temeljima. Kada su praznine između nosača zatvorene s odabranim materijalom, ostavite potreban broj rupa, čija je ukupna površina jednaka 1/400 dijela iz područja pod-polja.

Proizvodnja (izgled) za fondamentnu ventilaciju - potrebne su ili ne?

Tako da možete umetnuti cijev za inventar u podnožje blokova

Proizvodnja (izgled) za fondamentnu ventilaciju - potrebne su ili ne?

Primjer formiranja proizvoda u drvenoj kući iz dnevnika

Proizvodnja (izgled) za fondamentnu ventilaciju - potrebne su ili ne?

Proizvodnja u bazi opeke

Proizvodnja (izgled) za fondamentnu ventilaciju - potrebne su ili ne?

Blizu rešetke s finim promesima

Kako popraviti situaciju

Što ako postoji temelj, a proizvedeni zaboravili učiniti ili njihova veličina je nedovoljna za normalnu ventilaciju - u subfieldu počeo množiti gljivice, povećanu vlažnost i druge "čari". Načini rješavanja problema nekoliko:

  • Povećati veličinu novo dostupnog ili usitnjava. Izbušite monolitni temelj - težak zadatak. Učinite to ili s krunom prikladne veličine. Ako krune nisu, možete uzeti dugu vježbu velikog promjera, bušiti ih s mnogim malim rupama oko perimetra izlaz. Tada se izbušene preostale praznine, a neravnomjerna površina je tada ili brušenje, ili se jednostavno zatvara rešetkom. Drugi način je naručiti dijamant bušenje. U tom slučaju se koristi posebna oprema, rupe su bušene mekše, bez udarnih opterećenja.

    Proizvodnja (izgled) za fondamentnu ventilaciju - potrebne su ili ne?

    Dijamantno bušenje u podnožju zgrade

  • Ako radite novo ili proširite stare sklupce, ne postoji mogućnost ili želja, možete poboljšati žudnju, povlačenje jedne ili više cijevi od proizvoda na krov. Zbog pada tlaka potiska bit će bolji, vlažnost će se smanjiti.
  • Napraviti prisilnu ventilaciju. Da biste ga ne uključili / onemogućili ručno, možete staviti timera ili diferencirani termometar. To će uključivati ​​ventilator kada je temperatura pod zemljom veća nego na ulici (stanje za kondenzat gubitak).
  • Smanjite količinu dolazne vlage u podzemlju. Najčešće, izvor je prajmer, osobito na visokoj razini podzemnih voda. Prekriven je izolacijom pare. Pogodan je debeli polietilen film (debljina od 150 mk). Nalazi se na takav način da je jedna tkanina došla na drugu za 10-15 cm. Šakes su uzorkovani od strane bilateralne škotske (možete udvostručiti - na početku "preklapanja" i na kraju "). Film je podignut na zidove za 20-30 cm, fiksiran uz dasku. Kako bi se oštetilo tijekom daljnjeg rada, sloj pjeskanja se izlije na nju ili čine tanku debljinu od 3 cm. Ako su temelj, scena i baza izolirani, daje dobar učinak - u kombinaciji s ventolubom, izvedeni na krov. Ako nema izolacije, kondenzat će se formirati na filmu. Slabom nagib na neku stranu, vlaga se može sastaviti i izvesti iz uzorka. Ova opcija je iako gora, ali radi.
  • Za ventilaciju uzorka u kupelji (grijani) ili kuće s topline peći, postoji još jedno rješenje - stavite peć tako da se zrak izvlači ispod poda (kako bi se napravila razina sondealne).

    Proizvodnja (izgled) za fondamentnu ventilaciju - potrebne su ili ne?

    Temeljna ventilacija pomoću zračne ograde u peći

  • Nema uzorka - nije potrebna ventilacija. Za provedbu ovog aksiom, svi prostor iz tla do nacrta zaspati. Najpovoljniji materijal koristi se s dobrim izolacijskim svojstvima topline. Obično je gline. Njegov minus je da je higroskopan i može "povući" vodu iz tla. Uz visoku razinu podzemnih voda, ako ne učinite visokokvalitetnu hidroizolaciju (film s zidom na zidu), možete samo pogoršati. Postoji drugi prikladan materijal s boljim karakteristikama za toplinsku izolaciju i potpuno ne-krhkosti - granulirani staklo pjena ili njezina bitka. Ovaj materijal se pojavio relativno nedavno i malo ljudi zna. Za ovaj slučaj, izvrstan izbor. Istina, to je skuplje od Ceramzit, ali ponekad je topliji i sigurniji (Ceramzite je često nesiguran).

Zatvorite kožu zimi ili ne

Postoje dva gledišta za zatvaranje otvora za ventilaciju u podzemlju ili ne. Ako ih ostavite otvorenim, neće biti vlage za akumulirati. A to je dobro, ali zauzvrat dobivaju hladni seks i povećane troškove grijanja. Izlaz - poboljšana podna izolacija tako da ventilacija ne utječe na njegovu temperaturu i nije zahtijevalo pojačano grijanje.

Ako je zamrznuta za zimu, vlaga se nakuplja u tlu. Topli moktor zraka iz kuće pada u stanovništvo, pada na hladne površine, a zimi su zidovi baze, vlaga kondenzira, teče u tlo. To znači da će nakon toga, u ljeto, ispariti odatle, povećavajući vlažnost u podrumu.

Ventilacija temelja bez razmišljanja (znoj)

Ovaj složeni kompleks rada počinje koji od uređaja od odvodnog sustava. Od temelja potrebno je ukloniti vodu tako da ne uspije u zgradi zbog higroskopnosti i permeabilnosti pare betona. Njegova, usput, može se ponekad smanjiti, koristeći temeljni za beton duboko prodiranje s polimerima.

Proizvodnja (izgled) za fondamentnu ventilaciju - potrebne su ili ne?

Sustav odvodnje

Sljedeća faza je hidroizolacija temelja i baze, njihove izolacije. Hidroizolacija može biti labava ili primijenjena. Izolacija - EPPS se preporučuje za ovaj slučaj - ekstrudirana polistirena pjena. Idealan je za ove uvjete: Osim izvrsnih karakteristika toplinske izolacije, nije higroskopna, ne dopušta vodu u tekućini, niti u plinovitim stanju, ne vole insekte i životinje, ne truleći se, mikroorganizmi ne čine Pomnožite u njemu.

Slindstacija je izolirana istom materijalom, jer bez toga, tlo u podfilju može zamrznuti.

Proizvodnja (izgled) za fondamentnu ventilaciju - potrebne su ili ne?

Izolacija Soleko doručak

Nakon toga, potrebno je minimizirati protok vlage iz tla - za brtvljenje s hidroizolacijskim materijalom. Možete koristiti bilo koji materijal s odgovarajućim karakteristikama - iz polietilenskog filma (gustoća od 150 mk) do modernih difuzijskih membrana koje se ne miješaju s nekoliko uzoraka, ali unutar pare neće propustiti. Paneli su postavljeni s povodom jedan na drugi najmanje 15 cm, kucanja se uzorkuju s bilateralnim škotskim. Također, hidroizolacijski film je na zidovima - za 20-30 cm, gdje je fiksiran uz pomoć tlačne daske (montirane tiple ili nokte ovisno o bazi baze).

Proizvodnja (izgled) za fondamentnu ventilaciju - potrebne su ili ne?

Vodonepropusna membrana

Zatim je organiziran ventilacijski sustav. Na krovu se prikazuju jedna ili više cijevi (ovisi o volumenu podzemlja), čine nekoliko ulaznih rupa u podu, po mogućnosti od nerezidentnih prostora. S obje strane kuće zatvorene su ventilacijskim rešecima.

Proizvodnja (izgled) za fondamentnu ventilaciju - potrebne su ili ne?

Organizacija ventilacije pod zemljom bez pročišćavanja

Članak o temi: Radovi s vašim rukama iz tkanine s uzorcima: rukavice i leptira, originalne sheme, pletene rukavice, cross-bod, srdačni ljubaznik za kuhinju, foto galerija, video upute

Čitaj više