Bolna slika

Anonim

Do danas, šperploča se pribjegava iu proizvodnji namještaja i popravak i dizajn sobe. Takva popularnost je zbog činjenice da nije skupo, smatra se ekološki prihvatljivim i ne uzrokuje poteškoće u radu.

Bolna slika

Molite se faneru

Zbog činjenice da se šperploča koristi u različitim sferama, kao rezultat toga, također se odlikuje estetski izgled. Samo iznimka može raditi samo s šperploče pod nacrtom završiti, jer će u takvoj situaciji, šperploča moći "skrivati" pod završnim premazom.

Najjednostavniji izlaz kada je šperploča boja za šperploča. Ova završetka neće samo pomoći u zaštiti lista, već će se usredotočiti na prirodnu teksturu završnog materijala.

Može se odmah reći da nema prepoznatljivih značajki slikanja šperploča i slikanja. Jedini Snag je kako slikati phanneur, jer slikanje istih sredstava i podova, a namještaj će biti prilično glup.

Stoga ćemo vam reći kako slikati Phanneur i koji materijali je bolje koristiti za to.

Kako pripremiti površinu za bojenje?

Bolna slika

Bolna slika

Nikada neće raditi bez prethodne pripreme biti označen. Prije svega, materijal bi trebao imati vremena za pasa, pogotovo ako su listove donijeli iz skladišta, u kojem razina vlage nije kontrolirana ili je materijal pohranjen pod otvorenim nebom.

Dakle, da je razina vlage dopuštena ispuniti rad, bit će dostatno držati listove u toploj sobi nekoliko dana. Nakon što je materijal brži, morat će biti poliran, a zatim ga očistiti od prašnjavog i malog smeća.

Članak o toj temi: Domaći PVA-Based kit i prednosti gotovih mješavina

Za brušenje listova je ispravno i učinkovito obavljeno, mora se obaviti dva puta. Za početno brušenje morate koristiti grubi brusni papir visoke abrazivnosti, a zatim donijeti list na potrebnu glatkoću, koristeći brusni papir s malim ili srednjim zrnom.

Nakon završetka brušenja, listove moraju biti obložene temeljnim otopinom. Takve su aktivnosti nužne kako bi se fluktuacije temperaturni pokazatelji i razine vlažnosti, drveni furniri ne šire i nisu komprimirani. To je prajmer koji neće dati šperploča da se pokriju pukotine, kao i povećati razinu adhezije šperploča s naknadnim završnim materijalima.

Danas je građevinsko tržište došlo do točke da postoji takva vrsta materijala koji ne zahtijeva brušenje i prajmer. Takav materijal je već prodavan s primijenjenim zaštitnim premazom, ali je to polog sve skuplje nego što su svi odavno bili poznati običnom šperploče.

Najčešće sorte šperpločanih listova prikazane su u nastavku u tablici.

Materijal za značajkeRazne ploče od šperploča
BakelizovanBerezovaGrađevina
Gustoća (kg / m2)≈1000500-650Ovisno o vrsti stabla
Vlažnost (%)osamosam6-10
Snaga vlačna (MPA)80.65-80
Otpornost na voduVisokoIznad prosjekaProsječno i povišeno (ovisno o vrsti drva)
Debljina lima5-18.1-12.1.5-18.

Nakon što je prajper suši, faneur treba razraditi i antiseptičke kompozicije, kao i antipire. Ova obrada bit će vrsta visoke temperature i zaštite od požara, a također će spriječiti razvoj gljivica na površini materijala.

Pravila odabira boja i alata

Bolna slika

Molite se Phaneru učiniti sami

Ako odlučite kako slikati šperploča, u početku je važno uzeti u obzir za koju vrstu završetka planira ga koristiti:

  1. za unutarnji dizajn;
  2. ili za rad na otvorenom.

Također, izbor boja i lakova ovisi o tome je li potrebno ojačati prirodne ljepote drvene teksture materijala.

Članak o toj temi: Koji rashladno sredstvo je pogodan za aluminijske radijatore?

Za bojanje listove, bolje je koristiti elastične kompozicije za bojenje.

Ako liste planirate staviti vani ili želite odvojiti sobu s visokom razinom vlage, onda je bolje odabrati boju na temelju akrilne boje. Nanesite akrilnu osnovu bolju u 2-3 razine na obje strane lista, pokušavajući vrlo pažljivo obojiti krajeve.

U pravilu, za slikanje, šperploča, koja se planira koristiti u proizvodnji namještaja ili za projektiranje prostorije, upotrijebite pripravke na bazi vode. Takve boje se jednostavno primjenjuju na plahte, brzo se suši i nema oštrog protivnika.

Alati koji vam mogu biti korisni tijekom slikanja šperploča nisu toliko:

  1. slikanje tassel;
  2. valjci;
  3. sprej.

Sve gore navedene uređaje su međusobno zamjenjive, tako da njihov izbor ovisi samo o određenom slučaju.

Tajne o kojoj vrijedi naučiti

Bolna slika

Samo slika painzala

Da biste riješili slagalicu, kako slikati Phaneru, vrijedno je uzeti u obzir neke nijanse.

Ako postoji surround akcija na boji poda s velikim područjem, bolje je odabrati pulverizator za to. Ako će, nakon slikanja, mala neobojena područja ostati na krajevima ili u kutovima listova, bit će moguće popraviti različite veličine s tassolima. Također je potrebno raditi samo četku ako se planira slika. Valjak je bolji koristiti samo za boju glatke površine srednje veličine. Odabir valjka, bolje je zaustaviti svoj proizvod o proizvodu s pjenom, jer krzno može ostaviti vilus na obojenoj zoni.

Tijekom slikanja važno je osigurati da je masa ravnomjerno ležala.

Da bi se postigla najzasićenija nijansa, nemojte se primjenjivati ​​previše guste boje, jer će takve radnje samo dovesti do formiranja sublina koji će samo pokvariti cijelu završnu obradu. Ako još uvijek zahtijeva deblji prevlaku, primijenite boju u 2 sloja, ali samo nakon apsolutnog sušenja baze.

Članak na temu: Spavaća soba Popravak 12 m2: Paul, strop, zidovi

Ako je rad na slikanju materijala napravljen u stanu, pokušajte pažljivo sakriti pod i sav namještaj pod polietilenom, jer ako je previše lijen - onda će morati oprati sve od boje.

Naravno, slika šperpločanih listova ne može se pripisati niti visoko, niti na nisku razinu složenosti. No, vaše postupke zahtijevaju skrb i strpljivost u svakom slučaju.

Sada, nakon što je saznao sve suptilnosti na obavljanju posla na boji takve završne materijale, možete sigurno uzeti u četke i nastaviti s ukrasom.

Čitaj više