Napravimo kantu skladištenja povrća na balkonu zimi

Anonim

Urban apartmani su mali za skladištenje žetve, tako da se obično koriste balkoni ili loggia, uređujući pohranu povrća na balkonu vlastitim rukama.

Opremite prostor za pohranu za poljoprivredne proizvode dopušteno je na otvorenim i izoliranim balkonima, ali različiti zahtjevi za projektiranje prikazani su dizajnu trgovine povrća. Topla skladištenje od skladištenja može imati različite veličine - malu kutiju od krumpira ili skupni spremnik za spremanje povrća na balkonu.

Zahtjevi za spremište

Napravimo kantu skladištenja povrća na balkonu zimi

Skladištenje na balkonu može biti i funkcionalna i prostrana

Kutije za pohranu povrća na balkonu moraju ispunjavati sljedeće zahtjeve:

  • Zagrijavanje - kako bi se osiguralo očuvanje biljnih proizvoda zimi, najbolje je napraviti fluoru za skladištenje tekućine u kojoj se održava optimalna temperatura. U malim biljnim ladicama instalirana na izoliranim lože ili balkonima, unutarnji prostor za grijanje osigurava žarulje sa žarnom niti. Volumetrijski spremnici uspijevaju biti izolirani drugim metodom, u kojem je termostat nužno instaliran za podešavanje temperature.
  • Dimenzije - kutija za povrće na balkonu može se od bilo koje veličine, sve ovisi o dostupnosti slobodnog područja.
  • Sigurnost okoliša - za proizvodnju povrća trgovine, vrlo je važno odabrati materijale koji zadovoljavaju higijenske zahtjeve, ne uzrokuju zdravstvene poremećaje, ne sadrže otrovne tvari. Pravi drvo najbolje odgovara za tu svrhu.
  • Vanjska izolacija - garderoba za skladištenje povrća može se izolirati kroz vanjske površine, prilikom izvođenja ovog rada možete postići visoki učinak. Kutija za povrće na balkonu može biti prekriven pjenom, mineralnom vunom, starom pokrivačima i drugim izolacijskim materijalima.
  • Zaštita vlage - na vrhu kutije treba izolirati filmom kako bi se zaštitio od vlage. Skladištenje povrća na balkonu zimi je nemoguće bez odzračivanja skladištenja, tako da morate dati nekoliko rupa za ventilaciju.

Članak o temi: Obnova kupaonice. Što se može spremiti?

Zimsko skladištenje povrća

Odgovaranje na pitanje kako pohranjivati ​​povrće na balkonu ispravno, vrijedno je napomenuti da postoje dvije opcije:

  • Pomoću industrijskih kutija s termostatorima.
  • Uređaj domaće kutije za zimsko skladištenje povrća s vlastitim rukama.

Napravimo kantu skladištenja povrća na balkonu zimi

Termolski kapital će pouzdano spasiti vaš usjev tijekom zime

Izolirani štand izrađen od strane industrijskog načina, savršeno se pohranjuje s zadatkom očuvanja povrća zimi. Balkon i loggia idealni su za instaliranje takvog pohrane.

Čak i na paketnim balkonima u kutiji, temperatura plus je sačuvana s teškim mrazom. Koraktori fluida imaju sloj za zagrijavanje, zaštitu od vlage, opremljeni su termostatima i uređeni su u različitim stilovima.

Regulatori temperature za podrum na balkonu doprinose stvaranju udobne temperature u spremištu, u kojem se povrće dugo pohranjuje u svježem obliku bez razvoja na područjima voća ili trulež.

Obrazac i dimenzije povrća za balkone su osigurane u skladu s širinom tanjura balkona. Industrijski štand za povrće ima samo jedan minus - njegova cijena je dovoljno visoka.

Vrste skladištenja

Napravimo kantu skladištenja povrća na balkonu zimi

Lid Lak može poslužiti kao stara pultop

Kutija na balkonu s vlastitim rukama možete napraviti drugačiji dizajn:

  • Vertikalno skladištenje utovara - poklopac laka se otvara.
  • Ovenci s bočnim vratima je vrlo udoban dizajn, razne vrste povrća mogu se postaviti na izolirane police.

Mislite li o tome kako napraviti garderobu s ladicama? Ovaj je dizajn prilično prikladan, ali tehnički čini takvo skladište nije lako. To je najteže od svih mogućih opcija za zimski uređaj za pohranu za povrće.

Biljna baklja učiniti sami

Kutija za pohranu povrća na balkonu zimi s vlastitim rukama čini ga potpuno jednostavnim, čak se i nespecijalist može nositi s ovim radom. Najvažnija stvar u proizvodnji tamnije za zimsko skladištenje povrća je mogućnost postavljanja na zagrijani balkon, tako da prije rezervacije proizvoda za zimsko skladištenje, vrijedi temeljita izolacija dizajna.

Članak na toj temi: Odaberite ljepilo za okretanje pločica

Priprema i izolacija

Provjera izolacije loggia je potrebna od poda - biljni okvir na lođoj lođi, instaliran na hladnoj ploči, bit će vrlo zamrznuti odozdo. Ako je ploča je teško oštećena, područja se promatraju s bodljikanim ojačanjem i betonskim čipovima, potrebno je ponovno izvesti polaganje izravnavanja cementnog estriha.

Preporučujemo da se vidimo kako zagrijati buduću trgovinu povrća.

Topli katovi suočeni s LAG-ovima mogu poslužiti kao pouzdanija baza za biljne kutije. Od velike važnosti u izolaciji balkonskih struktura ima izbor prozora. Dvostruko ostakljenje balkona Windowsa pomoći će bolje uštedjeti toplinu, tako da će se smanjiti rizik spuštanja povrća iz Frosta.

Fraz za povrće: proizvodnu tehnologiju

Skladišni podrum povrća na balkonu može se lako izraditi od ploča, za koje je prikladno drvo crnogorične stijene, što je otpornije na truljenje. Debljina odbora - od 25 do 30 mm. Dimenzije kutije ovise o veličini balkona, količini usjeva slojevita za skladištenje, kao i čvrstoću balkona ploče.

Kutije od povrća na balkonu mogu imati toplinsko grijanje, a povrće će ostati svježe čak iu jakim zimskim mramovima. U hladnoj ladici bez izolacije, biljni proizvodi mogu se pohraniti kratko vrijeme, ali ponekad samo nekoliko mjeseci tako da će obitelj uspjeti koristiti ubrane zalihe.

Kutije za pohranu povrća na balkonu zimi s vlastitim rukama mogu se učiniti ne samo iz ploča, debeli šperploča prikladna, ivica, stoji od starog namještaja.

Provjerite videozapis, kako sastaviti štandove za zalihe vlastitim rukama.

Uređeni spremnik pod biljnim proizvodima potrebno je pažljivo izolirano iznutra, za koji je sloj zaštitnog filma vlage i izolacija složen kroz zidove, spol i poklopac ladice.

Savršena verzija proizvođača kutije na balkonu s vlastitim rukama je dvostruke zidove, između koje su položene izolaciju i pare barijeru. Unutar bive povrće, u ovom slučaju, bit će pohranjena optimalna temperatura.

Kako napraviti kutiju s izolacijom, kakve izolacije može doći u ruci? Wat mineral, drvo piljevina može se koristiti u tu svrhu, pjenasti plastični listovi, kutovi se mogu liječiti montažnom pjenom. Okvir za pohranu se izvodi iz drvenih šipki, koji su pričvršćeni u okvir uz pomoć nosača i vijaka.

Članak na temu: Plastične stropne strehe za zavjese: Savjeti za odabir

Čitaj više