Kako napraviti kutiju za gipsanu ploču na zidu?

Anonim

Cijevi raznih vrsta komunikacija na zidovima najčešće se ne mogu prenositi ni tijekom remonta, a taj se problem može riješiti samo stvaranjem kutije za suhozidom na zidu. Moderni završni materijali omogućuju vam da stvorite kvalitetnu obnovu.

Kako napraviti kutiju za gipsanu ploču na zidu?

Uz pomoć po kutiji za gipsano, možete sakriti cijevi, ožičenje ili ventilacijski sustav.

Box Drywall nije jedino moguće rješenje. Možete sakriti cijevi u okviru plastike, šperploča ili iverice. No, stručnjaci se slažu da je to suhozid koji je najbolji za rukovanje, čak i početnik može raditi s njom. Površina gipsane ploče može biti pržena popločana, pozadina ili slikanje, to će biti izdržljiv i pouzdan okvir.

Plesačica iz gipsane ploče: potrebni materijali i alati

Učiniti takav okvir, ne samo da ne samo poboljšati estetiku kupaonice, već u određenoj mjeri osigurava cijevi od mehaničkih oštećenja. Za rad će biti potrebno:

Kako napraviti kutiju za gipsanu ploču na zidu?

Alati za proizvodnju kutije.

  • List gipsane ploče;
  • Bar drveni;
  • Drveni antiseptici;
  • kit;
  • spatula;
  • visak;
  • montaža grinja;
  • rulet;
  • razina;
  • bušilica ili perforator;
  • kutak;
  • nož;
  • čekić;
  • tiple;
  • Euro Shurus;
  • vijak za samo-tapkanje;
  • olovka.

Jedan list GLC standardne veličine GLC-a otpornog na vlagu za obradu zidova je obično dovoljno. Za rad u kupaonici ili u kuhinji, najbolje je odabrati opciju otporna na vlagu, jer se kondenzat na cijevima gotovo uvijek formira. U kupaonici i vlažnost kuhinjske zone najčešće se povećava, tako da će utjecaj vlage biti u ovom slučaju ići na obje strane.

Drvene šipke s poprečnim presjekom 40x40 ili 50x50 mogu se koristiti za zidove okvira ili montaže zajedno s metalnim profilom. Profil je posebno dizajniran za rad ove prirode, a stablo se preporučuje da se prethodno prekrivaju antisepticima tako da se njezin vijek trajanja povećava, a površina nije postala pokvarena i plijesni. Stoga, u nekim slučajevima, metalni profil je najbolja opcija i mnogo je prikladnije raditi s njom. Potrebna 2 vrste profila: Vodič i formiranje okvira.

Kako napraviti kutiju za gipsanu ploču na zidu?

Digitalni krug gipsane ploče.

Članak na temu: Kanzashi za zavjese Učinite to sami: Masters Savjeti

Dowels i euro Shrup, koji se začepljuju, koriste se za pričvršćivanje okvirnih elemenata na zidovima. Za povezivanje dijelova kutije među sobom, posebni vijci za samozaštit koriste se za drvo, moraju biti kalen.

Bušenje rupa u nekim vrstama betonskih zidova vrlo je teško, a bušilica će biti beskorisna. S takvim zidovima će se morati nositi uz pomoć perforatora.

Proizvodnja kutije gipsboard: zid oznaka

Obilježavanje počinje proizvoditi na podu. Prema namjeravanoj liniji, postavit će se vodič za profil (ili trake za podršku). Od veličine kruga označenog s listom gipsane ploče, konačna veličina kutije razlikuje se, jer je materijal obložen na vrhu okvira. To se treba uzeti u obzir pri označavanju. Perpendikulty linije zidova, strop i jedni druge testiraju se na razini, vodovod i trg.

Kutija za suhozidu ne bi trebala biti na gotovom putu da dodirnete poklopac cijevi čak i na malom prostoru, udaljenost mora biti najmanje 3-5 cm. Odabrana je širina vanjskog okvira, s obzirom na sljedeću završnu obradu. Kada završite s keramičkim pločicama, veličina kutije može se podesiti tako da se pločica slaganja ne mora dalje prilagoditi ako širina kutije neće proturječiti prethodne točke.

To je zgodan za korištenje plumb za prijenos označavanja s poda do stropa. Ako je potrebno dodatno obilježavanje zidova, ona je napravljena napeti između poda i gornje granice, koji se nalazi između dvije deponirane točke na jednakoj udaljenosti.

Plesačica iz gipsane ploče: pričvršćivanje okvira

Kako napraviti kutiju za gipsanu ploču na zidu?

Vrste metalnog profila za kemijsku kutiju.

Kutija je prilično jednostavan dizajn priključen na okvir, ali značajke svih cijevi koje se mogu zatvoriti tijekom njegove pomoći su različite. Stoga, kada instalirate, morate dobro znati i uzeti u obzir.

Profil ili šipke koje se nalaze uz zidove su postavljeni prvi. Nakon njih, regali su fiksirani, koji tvore izbočeni ispred kutije. Ako je širina kutije je više od 25 cm, a njegova visina prelazi 1,5 m, preporuča se poboljšati čvrstoću između potpornih regala za izradu skakača. Udaljenost između svakog skakača ne smije biti više od mjerača.

Ako se koristi drveno drvo, onda je, osim originalnog premaza s antisepticima, potrebno obraditi i na mjestima sna. Specijalizirane mase za drvo nositi s ovim dobro, jer se lako primjenjuju i suše ih vrlo brzo. Osim visokokvalitetne zaštite od drva, takva mastik jamstvo nedostatak nasilja tijekom deformacija od topline i vlažnosti, jer kada ih koristi, kutija neće škripiti i bit će stabilniji.

Članak na temu: Sheme minijaturnih križanja: Besplatne male slike, čajnici s fotografijama, download plodove šipke

Ako se kutija nalazi u kutu sobe, profil je prvi pričvršćen na zid timova. Nakon toga su stavili vodiče na strop, provjeravajući kut da bi bio 90 ° na bilo kojoj strani.

Tada gdje se profili na uklanjanju sa zida presijecaju, postavite drugi segment profila, koji je pričvršćen samoizvladi. Sljedeći korak je instalirati skakače, ako je potrebno.

U slučaju da kutija nije u kutu, ali u središtu zida, početna faza pričvršćivanja okvira ostaje ista: profil je pričvršćen na zid pomoću dowel. Polu profili i strop su instalirani u nastavku s strogom kontrolom kuta od 90 ° gdje god je to potrebno. Prekine na podu i strop su instalirani s potrebnom udaljenosti od zidova, provjeravaju se pomoću razine i osigurani. Vertikalni regali su instalirani u mjestima prijelaza vodilica, ako je potrebno, instalirani su skakači.

Kako montirati kutiju za gipsanu ploču na zidovima?

Bojanje ploče od gipsa je najbolje tako da se kutija sastoji od cijelih slojeva, a ne s nekoliko komada. Stoga su pruge koje će biti bočno odsječene. Širina moraju biti jednaka okviru (tako da ne obavljaju u isto vrijeme za ograničene granice potpornih regala). Dimenzije preostalog lica označene su na preostalom listu i izrezane samo nakon toga. Rubovi rubova trebali bi zatvoriti rubove traka, tako da je materijal odrezan za to, uzimajući u obzir ovo.

Kako napraviti kutiju za gipsanu ploču na zidu?

Shema montaže i okvira za obrezivanje suhozida.

Listovi su fiksni pomoću vijaka za samo-tapkanje, nalaze se svakih 15-25 cm. Ako je širina dizajna mala, tada se listovi ne mogu pričvrstiti na skakače. Kada su svi listovi fiksirani, možete započeti kit i formiranje uglova. Oni moraju biti glatki i na mjestima kontakta sa zidovima i samom kutijom. Kako bi poravnali kutove, koristite metalni kutak ili posebnu perforiranu plastiku. Očistite kutove na finom sloju postavljenog početnog kita, prije nego što počne sušiti.

Članak na temu: Boja za pozadinu slika: Koja je boja, je li moguće ljepilo pozadinu na ulju boje, boje, fotografije, što pozadinu može biti oslikana, video

Kako sakriti kanalizaciju?

Prilikom instaliranja suhozida, kako biste sakrili cijevi odvodnje, morate uzeti u obzir potrebu za rupom za reviziju u okviru pored istog postojanja u samoj cijevi. Ovaj spoj s vijkom na vijcima se koristi ako trebate očistiti blokadu u cijevima. Ne preporučuje se zatvoriti ovaj okvir, to će biti praktično kupiti posebna plastična vrata ili učiniti dio ploče prebacivanje na otvaranje revizije bilo je slobodan pristup.

Potrebno je osigurati stalni pristup u pravom trenutku na mjesto kanalizacije, gdje je uključen u zajednički uspon. Često postoje curenja, potrebno je zamijeniti elemente. Vrata za pristup ovom dijelu cijevi trebaju se strogo smjestiti na prednjoj strani okrenuti izlaz tkanine proizvedene kutije. Uklonite ga na neprimjenjivo mjesto, najvjerojatnije, neće uspjeti.

Čepovi za vodovodne cijevi

Za ove cijevi, također je potrebno instalirati na nekim mjestima vrata ili tehnoloških rupa. Pristup zahtijeva takva mjesta kao i brojači vruće i hladne vode, jer im je potrebno da se njihovo svjedočanstvo i provjeru izvedbe. Dodatne rupe će biti potrebne ako postoje ventili, mjenjači, ventili ili kompenzatori na cijevima. Ova vrata mogu biti smještena na strani kutije, tako da ne žure u oči ako je pristup potrebnim mjestima u potpunosti pohranjen.

Kako bi se proizveli takve rupe, potrebno je smanjiti rupe u listovima suhozida, koje veličine 1-3 mm moraju premašiti veličinu veličine pripravljene za ugradnju u vrata. To je prikladnije za ovim manipulacijama prije nego što će se ugraditi suhozida na okviru u traženom mjestu. Vrata se mogu postaviti unaprijed i izrezati tek nakon što je materijal montiran na okvir.

Prostor unutar rastućih stručnjaka preporučuje se popuniti mineralnu vunu. Izlazi iz prenosivih vibracija cijevi i buku vode, koji su ponekad vrlo jaki.

Nakon toga možete primijeniti završnu obradu i pripremiti površinu kutije na daljnje završne radove, na primjer, na polaganje pločica.

Nakon što je dostigao ovu fazu, možete razmotriti instalaciju kutije.

Čitaj više