Upute za montažu vrata od suhozida

Anonim

Kao rezultat popravka, često se provodi obnavljanje prostora. Štoviše, to ne može utjecati na zidove ležaja. Kako bi se povećala područje prostora, interijer su srušene - mnogo su tanji i ispisani na velikom opterećenju. A ako je potrebno podijeliti prostor, dizajn suhozida je podignut.

Upute za montažu vrata od suhozida

Operacije od gipsane ploče

Specifikacije proizvoda

Gipsboard - u suštini, sloj gipsa između dva sloja guste konstrukcije. Na prvi pogled, takav materijal izgleda previše krhkom, ali zapravo, takav "zid" konstruiran je iz potpuno izdržljivog okvira, u kojem ploča za gipsano služe kao cilj.

Upute za montažu vrata od suhozida

Gips

Važna prednost materijala je sposobnost da se ulazna vrata od suhozida, s bilo kojim oblikom i bilo kakvim nužnim veličinom. Moguće je koristiti ga, ali je također poželjno kliznu i prirodno, najlakše. Često, oni to rade bez njih, a sam ulaz je ukrašen kao dekorativan što je više moguće - na primjer, uz pomoć luka.

Prednost težine gipsanih ploča:

  • Listovi su vrlo lagane debljine variraju od 0,65 do 1,25 cm, lako omogućuje najizbirljivijim projektima iz materijala;
  • GLC možete kupiti u bilo kojoj građevinskoj trgovini i bilo koju vrstu - uobičajene, strop, vodootporne, vodootporne;
  • Fleksibilnost - GLC se može savijati u prilično širokim granicama. Tako čine curvilinear konture;
  • Brza instalacija - Brzina neće usporediti s konstrukcijom struktura od opeke ili kamena. Osim toga, moguće je raditi s plahtama s vlastitim rukama, to je samo važno u skladu s korak-po-korak uputa.
  • Materijalni ne-zapaljivi i potpuno sigurni.

Možete napraviti zaslon s vratima između soba i učiniti ga preširom i promijeniti oblik postojećeg.

Članak o temi: Glavni uzroci gužvi zračnog prometa u radijatorima sustava grijanja

Ugradnja lučnog otvora

Zid od gipsanog ploče s vratima: dizajn montaže

Osnova particije je čelični profil - početak i stalak. Njegove dimenzije su određene vrijednosti i, u skladu s tim, vaganje strukture. Izbliza okvira gipsane ploče željenog tipa: Dakle, za odvajanje kuhinje i hodnik će zahtijevati vodootporni materijal.

Upute za montažu vrata od suhozida

Particija gipsana

Također su potrebni pričvršćivači koji odgovaraju vrsti nosivih zidova.

  1. Prije svega, nalaze se parametri i same dizajna i zapravo se otvaraju u njemu. Kao takve, ovdje nema ograničenja. Ali ako se pretpostavi vrata, njegova težina se mora mjeriti težinom strukture.
  2. Skica je stvorena. Nakon završene sheme, mnogo je lakše uzeti u obzir sve značajke: na primjer, povećanje okvira oko budućih vrata, izgradnja dodatnih volumetrijskih elemenata, ako je pretpostaviti složen dizajn s stupovima i polu-stupcima.
  3. Prema projektu, izračunava se broj potrebnih materijala - profili, završne obrade i zatvarači.
  4. Na površinama su označene za budući okvir. Na marku, udaljenost se izračunava između učvršćivača - najmanje 20 cm, i bušotine u površinama.
  5. Izrežite profil vodiča na izračunate podatke. Preporučuje se prilikom instaliranja u kutu samo da biste stavili profil i savijaju se na kut od 90 stupnjeva: dizajn kao cjelina će se pokazati da je izdržljiviji.
  6. Prema shemi u profilu vodiča, segmenti su instalirani. Popraviti s posebnim samoizvlaštenjem.
  7. Gotova particija se odvoji gipsanom pločom. Ako je potrebno, prostor između listova je zapečaćen izolacijom i zvučnom izolacijom - mineralna vuna, na primjer ili pjenastih listova.

Na video procesu, instalacija unutarnje particije detaljno je osvijetljena.

Vrata od suhozida

Ponekad je potrebno da ne izgradite novi zid skrožere, već samo za smanjenje ili izmjenu postojećih vrata.

Upute za montažu vrata od suhozida

Vrata od suhozida

Za to je GLC također više od prikladnog, shema djelovanja je slična, ali količina rada je znatno manji.

  1. Odredite dimenzije budućih vrata i čine shemu. Stvarni ulazni profili 2 rack i horizontalna prečka. Međutim, ovisno o tome koliko se i početne dimenzije treba smanjiti, mogu biti potrebni dodatni regali.
  2. Stavite površinu i izbušite rupe ispod pričvršćivača.
  3. Nakon uputa za korak po korak, profil vodiča je fiksiran, a zatim ugradite police.
  4. Ako trebate i smanjiti vrata i objesiti krilu, dizajn mora biti ojačan. Za to, horizontalni skakači su fiksirani između regala. Njihov iznos ovisi o vrijednosti navodnog opterećenja.
  5. Zatim je gotov okvir zapečaćen sa zvučnim izolacijskim materijalom i obrubljen je suhozidom kao i obično kao na fotografiji.

Članak o toj temi: Zamjena hladnog stakla do srdačno vlastitim rukama (fotografija i video)

Upute za montažu vrata od suhozida

Zid i otvor

Luk od gipsane ploče na vratima

Ova metoda dizajna omogućuje vam da ne učinite bez vrata. Međutim, njihova glavna prednost u dekorativnosti, a ne funkcionalnost. Arch može imati bilo koji oblik - polukružne, trapezoidne, kutne, složene curvilinear ili asimetrične.

Upute za montažu vrata od suhozida

Shema izgradnje je ista kao prilikom instaliranja običnih vrata. Međutim, postoje nijanse. U većini slučajeva, okrugli, polukružni lukovi su izgrađeni ili s zaobljenim kutovima, a za to morate saviti profil.

Upute za montažu vrata od suhozida

Možete to učiniti vlastitim rukama, ali možete naručiti zakrivljene profile na projektu.

Sam, profil je savijen, obrezivanje metala škarama i savijanjem s potrebitim. Tada se isto radi s suhozidom. Materijal se tretira s valjkom igle: perforacija čini pločice nisu tako teške, a zatim se navlaži s vodom - lagano i savijaju se. Nakon što se namršti, GLC uzima željeni oblik. Na foto-montažnom luku.

Čitaj više