Tri-line: vrste (s odjelom, na muhe), opis i sastav tkanine

Anonim

Može se tvrditi da je nedavno pletiva postaje sve više traženije tekstila. To doprinosi poboljšanju tehnologija za stvaranje sirovina i primanja pletenih mreža i njihove udobnosti i praktičnosti. Među sorti pletene odjeće uključene u svakodnevnom životu, posebno mjesto zauzima uporište, koji je izrađen od čistog pamuka ili s malim aditivnim sintetikom.

Tri-line: vrste (s odjelom, na muhe), opis i sastav tkanine

Značajke trodimenzionalne fuher

Načelo dobivanja podnožja je da se za njega mogu koristiti dvije ili tri niti. Gusta i snažno upletena glavna (pulp) navoj čini glatkim web podrumom. Dodatne niti noge imaju više labavu strukturu, uparene su u obliku petlji iz pogrešne strane baze i stvoriti mekanu hrpu , Dvodimenzionalni materijal je tanak i gotovo glasan, u svakodnevnom životu često se nazivaju pletenom na biciklu. Gustoljni i topli podnožje od tri linije razlikuju se toplom, mekom i pahuljastom hrpom. U skladu s njegovim tipom, pletena platna podijeljena je u tri kategorije:
  • s kitolovkom "bicikl";
  • S ključem "runo" ili "pletenica";
  • S ključem "Velor".

Bez obzira na visinu očišćene hrpe, trodeks je gusta (najmanje 300 g / sq metra), topla i elastična. Kao pravilo, takva pletena sadrži najmanje 80% pamuka, a viskoza ili poliester je dopušten kao aditivi. Ovaj materijal se dobro apsorbira, stoga se proizvodi glatkim i tiskanim, kao iu obliku melange (posebno sivo-bijela). Proizvodi iz njega često su ukrašeni toplinskim ispis, svileni zaslon, vez.

Visoka potražnja za pleteninom-tri linije posljedica je svojih visokih potrošačkih kvaliteta. Zbog visok postotak prirodnih vlakana, koji sadrži ovaj materijal, ona posjeduje takva svojstva kao:

  • hipoalergeničnosti;
  • Imovina prolaska zraka i vode pare čak i na velikoj nadmorskoj visini češlja.
  • visoka toplinska izolacija;
  • higroskopan;
  • snagu.

Osim toga, značajke uporištene strukture doprinose činjenici da je ovaj materijal otporan na deformaciju i abraziju, a njegove niti se ne izvlače i ne kotrljaju. Međutim, kao i svaka pamučna tkanina, trodeks može dati skupljanje, kao i izgorjeti na suncu.

Što šivate s tri puta?

Tri-line: vrste (s odjelom, na muhe), opis i sastav tkanine

Korištenje ovog materijala ovisi o njegovoj gustoći i visini češlja.

Članak o temi: Futici iz Moulin s imenima: Sheme tkanja, kako tkati i kako napraviti, shema generator

Knitwear na biciklu je prikladan za kućnu odjeću, osobito one koji su širili širenje mekih i praktičnih hlača, toplih pidžama (posebno za djecu), kostime, hoodies i druge ulice i sportske odjeće.

Gusta pletenica na rufu savršeno zadržava toplinu do minus temperatura i pogodna je za sportsku i turističku odjeću, izračunatu tijekom hladne sezone, topla obloge za jakne i vreće za spavanje.

Pravimo pravi izbor

Proizvodi od tri linije razlikuju se praktičnom i dobrim grijanjem, oni su neophodni za sport, druge aktivne aktivnosti, za dom, šetnje i izlete u zemlji. Sweatshirt iz takve pletene neće biti gore od gustog vunenog džempera, ali karakterizira mekana i neće uzrokovati iritaciju na koži. Nije iznenađujuće da tople stvari s obožavanjem postupno gube svoju reputaciju kao odjeću za netopiranje, a koriste se ne samo za dom ili ulicu, nego iu radnom okruženju. Međutim, tako da izgledaju adekvatno i služe dugo vremena, morate biti u mogućnosti napraviti pravi izbor.

Kvaliteta pamučne tkanine određuje se duljinom pamučnih vlakana.

Tri-line: vrste (s odjelom, na muhe), opis i sastav tkanine

  1. Najbolja raznolikost je pjevanje (duljina vlakana je više od 35 mm), čija uporaba osigurava glatku svilenkastu površinu lica i stalni pahuljastih glačala.
  2. Manje kvalitativne su sorte prstena ili kartice (vlakna od 27 mm), koja tvore malu hrapavost na površini tkanine.
  3. Najviše jeftin pamuk je otvoreni kraj, kratka vlakna od kojih oblikuju jastuke na prednjoj strani i brzo kotrljaju nikoga na pogrešnom. Stoga, viđenje jeftin proizvod iz tri linije, ne biste trebali žuriti s kupnjom.
  4. Što se tiče trosloj velura, ovaj materijal nije previsok, ali debela, homogena i vrlo mekana hrpa nalik površini Velora. Ima veću gustoću, vrlo dobro održavana topla i nije deformirana ni s dugom uporabom. Velor podnožje je skuplji, ali njezina kvaliteta i elegancija opravdavaju svoju cijenu.

Članak o temi: Glavni razred na guiru: Shema tkanja za početnike

Na druge načine da ga smanjite, ovaj materijal je povećan sadržaj sintetike, niske kvalitete boja. Najslabiji proizvođači čak i lijepila ćelavost na glatku platnu, koja se nalazi nakon prvog pranja. Stoga kupujete trokaciju ili proizvod, svakako zahtijevajte certifikat od prodavatelja.

Led desno

Jedna od prednosti koja osigurava popularnost pletene odjeće je jednostavnost skrbi. Međutim, kako bi zatrajnu i toplu tri linije što je duže moguće, također lijepa, trebate slijediti određena pravila.

  1. Čak i ako materijal ne sadrži sintetička vlakna, temperatura kada pranje ne smije prelaziti 50 stupnjeva.
  2. Da biste sačuvali svjetlinu boja i završnih obrada, koristite meke pripreme za pranje bez izbjeljivanja.
  3. Iako se boje otporne koriste se za visokokvalitetne tkanine, sušene proizvode od trostruke boje u hladu.
  4. U glačanju, ovaj materijal ne treba, ali ako želite, možete koristiti željezo u načinu "pamuka" za visoku hrpu i "sintetički" za tanku.

Čitaj više