Kako napraviti Bas-olakšanje na zidu učiniti sami

Anonim

Kako napraviti Bas-olakšanje na zidu učiniti sami

Bas-reljef u unutrašnjosti bilo koje sobe će dati prostoriju elegantan i svečani pogled. Ako ste već dosadili sve standardne metode u sobi, pokušajte napraviti neobičan bas-olakšanje vlastitim rukama. Ova vrsta dekora može se koristiti u bilo kojoj sobi vašeg doma. Podjednako će uspješno pogledati zid dnevnog boravka, spavaće sobe i djece. Glavna stvar je odabrati sliku.

Proces stvaranja reljefa s vlastitim rukama

Dakle, možete lako napraviti dekor za zidove, analizirat ćemo cijeli proces duž koraka. Za rad pripremite glavni materijal - žbuka ili žbuke. S tim materijalima je najlakši način za rad s vlastitim rukama.

  1. Prije svega, morate napraviti osnovni obrazac. Moguće je izgraditi s četiri grebena i komad šperploča, međutim, prikladna je redovita kartonska kutija. Obrazac ne smije biti visok - njegova visina jednaka je visini budućeg proizvoda.
  2. Gotovi oblik treba biti zatvoren komadom polietilena. Neka bude važno izbjegavati stvaranje nabora.
  3. Pripremite otopinu od žbuke ili žbuke. Potrebno je to učiniti strogo u skladu s uputama, a ne promet ambalaže, budući da se materijal iz različitih proizvođača može razlikovati od tehnologije i omjera pripreme.
  4. Ako planirate napraviti vlastite ruke previsoko, bolje je biti suzdržano iu sredini obrasca umetnite metalne spojnice, koji će na kraju biti u sredini proizvoda. Zaštitit će vas od mogućih pukotina i razdvajanja.
  5. Sada morate čekati primarno izlijevanje smjese. U prosjeku, potrebno je 10-12 sati. Nije potrebno predugo čekati, jer u ovom slučaju različiti dijelovi reljefa bas ne uklapaju zajedno.
  6. U isteku ovog vremena počinje najkreativniji dio procesa. Dakle, morate i dalje napraviti dio otopine i na gotovom ploču za raspoređivanje kontura buduće slike. Sada možete postupno primijeniti glasnoću na ploči. Brzo ćemo se osušiti svakom sloju.

Članak na temu: Kako spojiti hidroakumulator na vodoopskrbni sustav

Kako napraviti Bas-olakšanje na zidu učiniti sami

Na taj način je napravljen reljef. Nemojte pokušavati zasebno napraviti sliku od peći, a zatim ga pokušajte staviti. Ne radi, a dizajn neće zadržati.

Pričvršćivanje bas-reljef

Vaša reljef je spremna. Sada ostaje za malim - morate priložiti stvaranje na zid. Da biste to učinili, morate vrlo pažljivo poravnati zid i pričvrstiti na to tračnice-svjetionik tako da se pojavilo bas-olakšanje da se glatko. Tanke ploče mogu se pričvrstiti na poseban ljepilo izravno na zid. Za predebe i masivne proizvode, bolje je napraviti mali "gnijezdo" u zidu.

Kako napraviti Bas-olakšanje na zidu učiniti sami

Zatim, bas-olakšanje treba zalijepiti, pivo i ukrasiti način na koji želite. Najlakši način je jednostavno otvoriti proizvod s lakom ili slojem monofonske boje. Ali također možete pokazati više kreativnosti, slikanje bas-reljef s različitim bojama.

Kako napraviti Bas-olakšanje na zidu učiniti sami

Paneli za olakšanje

Ako ste daleko od kreativnosti i ne možete ispuniti svu rad s vlastitim rukama, to ne znači da ćete morati napustiti prekrasan bas reljef na zidu. Sada u građevinarnicama možete pronaći lijepe reljefne ploče. Takve ploče su gotovo nemoguće razlikovati od obavljenog posla ručno.

Kako napraviti Bas-olakšanje na zidu učiniti sami

Reljefne ploče se također nazivaju 3D paneli, jer su skupne slike. Možete odabrati bilo koju sliku koju želite, jer postoji obilje panela, oboje s apstraktnim slikama i sa prilično stvarno. Nemoguće je ne spominjati još jednu prednost kupljenih panela. Proizvedeni su od bilo kojeg materijala (u suprotnosti s klasičnim BAS-reljefima). Možete odabrati ploču, na primjer, od bambusa ili stakla.

Kako napraviti Bas-olakšanje na zidu učiniti sami

Što se tiče montaže ploče, ovaj proces je vrlo jednostavan. Čak i početnik bez iskustva takvog rada može podnijeti zadatak vlastitim rukama.

Kako napraviti Bas-olakšanje na zidu učiniti sami

Čitaj više