Kako se otvoriti ako je brava vrata zaglavljena u stanu

Anonim

Otvaranje vrata čini se da je iznimno jednostavan: umetnite ključ, ispasti i pristup apartmanu je otvoren. U nekim slučajevima, dovoljno je napraviti plastičnu karticu s kodom ili identificirati otisak prsta. Međutim, uvijek postoji situacija kada je brava vrata zaglavila, a u kućištu nema mogućnosti.

Kako se otvoriti ako je brava vrata zaglavljena u stanu

Zaglavljena brava vrata

Što učiniti u takvoj situaciji?

Uzroci nevolja

Otvorite ulazna vrata kada zaključate bravu ili sama krila mogu biti na različite načine. To ovisno o složenosti mehanizma za zaključavanje, od uzroka brave i karaktera krila: izbaciti željezna vrata na ulazu u ulaz Stanovanje je mnogo složeniji od uobičajenog drvenog.

Programi su mogući iu skupim uređajima i jeftini. Najčešći spadaju su kako slijedi:

  • Mehanička oštećenja - na primjer, kvar i ljuljanje ključ, ometanje pokretnih dijelova u odsutnosti maziva i tako dalje. Neki od njih mogu se ukloniti neovisno i još uvijek otvaraju ulazna vrata. Za popravak drugih, stručnjaci će trebati;
  • Tvornički brak - potrebno je nazvati ne samo stručnjake, već predstavnici tvrtke za proizvodnju zaključanih uređaja;
  • Nevažeći način rada - bez čišćenja, maziva, oštrog udara, dovode do djelomičnog trošenja određenih elemenata mehanizma, zbog čega ključ potiče. U pravilu, takve smetnje se uklanjaju neovisno;
  • Raspored ili iskrivljenost je problem riješiti samo stručnjaci. Ponovno instalirajte vratašca željeza vlastitim rukama;

Kako se otvoriti ako je brava vrata zaglavljena u stanu

Vrata distanca

  • Nepravilna instalacija bloka - ponovno je odbačena neovisno.

Važno je napomenuti da ako je doista složen dvorac ripped na ulaznim vratima, koji sugerira nekoliko stupnjeva zaštite, otvorite samo vrata neće uspjeti u svim željama. Da ne bi pogoršali situaciju, potrebno je pozvati stručnjake iz tvrtke.

Kako se otvoriti ako je brava vrata zaglavljena u stanu

Master poziva

Pogrešan rad

Tipka u isto vrijeme je s poteškoćama umetnuta, ne okretanjem ili čak ni umetnuta na kraj. Nemojte "inzistirati" i pokušati ga okrenuti: ekstrakt fragmenti teže nego pokušati ući u stan.

  • Prije svega, morate razmazati dvorac za ometanje. Koristi se za ovaj univerzalni sprej WD-40, koji se može naći u najbližoj trgovini farmi. Kao lubrikant, može se koristiti i bilo koji strojevi ili kerozin.

Članak o temi: staklenik iz filma s vlastitim rukama: jeftini i praktični

Kako se otvoriti ako je brava vrata zaglavljena u stanu

Spray WD-40

Unesite ga štrcaljkom u ključanicu. U fotografiji - podmazivanje uređaja za zaključavanje.

Kako se otvoriti ako je brava vrata zaglavljena u stanu

Podmazivanje uređaja za zaključavanje

Nakon obrade, ključ se umeće u bunar i pokušava se okretati nekoliko puta bez izvođenja prometa do kraja.

Na ključu, možete malo kucati, ali uredno, u pravilu, nakon nekoliko pokušaja, kada se primjenjuje mazivo, otvara mehanizam.

  • Smeće se zaglavi u bravi - olupina utakmica, mala legla, može se otkriti pomoću svjetiljke ili mobilnog telefona. Kada se nađu strani predmeti, potonji se ekstrahiraju konvencionalnim pincetom. Umjesto pinceta, možete koristiti žicu ili krutu metalnu četku.
  • Ključ je ostavljen na drugoj strani, međusobno ulazak u stan, možete izbaciti pin, pin, ukosnicu.

Blokiranje mehanizma za zaključavanje

Što ako je dvorac Jin na vratima tijekom trajanja ključa? Ova je opcija moguća kada se prljavština nakupi u većim ili prilagođenim. U potonjem slučaju, ručka se okreće, a jezik ostaje fiksiran, kao što je zaglavljeno. Prema tome, krila se ne može otkriti.

  • Univerzalno rješenje takvog problema je pritiskanje jezika. Koristite metalni vladar, nož nož, plastične kartice. Stavka je umetnuta u jaz između mreže vrata i okvira što je moguće bliže kako bi se spojilo daleko rub jezika. Ako uspije, linija gura jezik iz utora, stavljajući neke napore. Na videu prikazuje otvaranje ulaznih vrata kada je zaključavanje ometanje.

Kako se otvoriti ako je brava vrata zaglavljena u stanu

Slom mehanizma za zaključavanje

U tom slučaju možete ući u stan, samo posjedovati posebne vještine. Jedina dostupna metoda je bušenje mehanizma. Ako uspijete dobiti željeni alat i ako postoje odgovarajuće vještine, morate ukloniti dekorativnu traku i izbušiti larvu.

Kako se otvoriti ako je brava vrata zaglavljena u stanu

Vrata ne pate od toga, ali će se mehanizam zaključavanja morati mijenjati.

U nekim slučajevima možete izbaciti cilindar s čekićem, a zatim uz pomoć metalne kuke za pomicanje riglskih. Međutim, moguće je samo s nekim modelima. Ako je dvorac Suwald zaglavio, na primjer, bolje je ne pokušati se otvoriti.

Članak o temi: Samoljepljive pozadine za kuhinju

Čitaj više