Betonski stupovi za ogradu. Proizvodnja stupova od betona s vlastitim rukama

Anonim

Kako bi se uključili u neovisnu proizvodnju betonskih stupova za ogradu, postoji nekoliko značajnih razloga.

Betonski stupovi za ogradu. Proizvodnja stupova od betona s vlastitim rukama

Prvi je značajna ušteda, budući da je cijena takvih struktura 30-40% jeftinija od tvorničkih kolonastih stupca.

Drugi razlog popularnost proizvodnje stupova vlastitim rukama je mogućnost besplatnog odabira veličine i oblika poprečnog presjeka. To je osobito prikladno i opravdano tijekom izgradnje nestandardnih ograda, ugradnja wicketsa i vrata.

Osim toga, standardni betonske polove, u pravilu, nemaju hipoteka dijelove.

Stoga, brzo i pouzdano pričvrstite drvene ili metalne vožnje je vrlo teško. U kolicima naše vlastite proizvodnje, hipotekarni dijelovi mogu se smjestiti na one točke gdje je odabran shema privitka koju ste odabrali.

Glavno stanje je kvalitetna oplata

Nije tajna da se betonski stupovi za ogradu dobivaju izdržljivi i glatki samo kada je napravljen dobar obrazac za njihovo lijevanje. Stoga ne biste trebali uštedjeti na ovom dizajnu. Pažljivo ćete to učiniti, više stupova će izaći iz toga.

Najlakša varijanta oplate je drvena kutija dizajn , Tri strane i ciljevi izrađeni su od planiranih ploča, a četvrti je ostavljen otvoren ispod punjenja betona.

Betonski stupovi za ogradu. Proizvodnja stupova od betona s vlastitim rukama

Da bi se cementno mlijeko pojavilo iz oplate, ploče treba pažljivo prilagoditi, pa čak i bolje - položite polietilen film unutar oplate, ljepilo ili za vezanje zidova s ​​plastikom. Takva će zaštita spasiti obrascu od deformacije i oteklina. To je glatko ne-voda-apsorbiranje zidova iza zidova vrlo lako, tako da neće biti problema s rastavljanjem takvog oplate.

Prikupite dizajn od ploča je bolji na vijcima, jer, za razliku od noktiju, mogu se lako ukloniti bez oštećenja odbora.

Članak o temi: Kabinet s vlastitim rukama: Shema montaže vrata ormarić kupe

Betonski stupovi za ogradu. Proizvodnja stupova od betona s vlastitim rukama

Obrasci za opciju za betonske ograde

Bez priključaka neće biti snage

Kako bi napravili stupove za ogradu od betona, potrebno je ne samo koristiti snažno rješenje s omjerom cementa do pijeska 1: 2 ili 1: 3, ali i za pripremu čelične armature.

Budući da betonski stup ne radi ne samo na kompresiji, nego i za savijanje, tada je krhki beton bez okvira za pojačanje neće moći osigurati stabilnost ograde.

Betonski stupovi za ogradu. Proizvodnja stupova od betona s vlastitim rukama

Stoga unaprijed pripremite stroj za zavarivanje kućanstava za skuplje čeličnih stupova. Za proizvodnju okvira, dovoljno je zavarivanje rasutih rešetka od 4 uzdužne šipke promjera od 12 do 16 mm s ojačanjem distribucije u obliku kratkih segmenata šipke promjera 8-10 mm i korak od 5 do 15 cm.

Instaliranjem okvira za pojačanje u drvenu oplatu, ne zaboravite napustiti jaz između njega i ploča najmanje 2 cm. To će ga napuniti slojem betona kako bi se zaštitio metal od korozije.

Kuhanje betona za stupove

Nakon što se oplata montira, a okvir je instaliran, treba biti pravilno pripremljen betonska smjesa. Agregator ne bi trebao biti prevelik za to, jer je poprečna veličina polova mala. Stoga kupite malu frakciju ruševina 5-10 mm.

Miješanjem betonske mješavine (bolje u betonu, a ne ručno), možete početi ispunjavanje obrasca. Zapamtite da to nije dovoljno jednostavno uliti stup betonu, budući da se u njoj formira mnogo zračnih školjki koje smanjuju snagu.

Stoga, nakon izvođenja popunjavanja, budite sigurni da sisajte oplate , Pjevanje, betonska mješavina bit će mnogo gusta i ispruženi zrak. Za ovu operaciju možete koristiti uobičajeni perforator u kojem je postavljena šipka za pojačanje s tvrdokornim područjem zavarenim na njega. Pričvršćivanje perforatora na različite dijelove drvene oplate, brzo i kvalitativno kompaktnu smjesu.

Članak o toj temi: Uvlačiv krevet do-it-yourself: Slijed proizvodnje

Ako nemate perforator, onda morate "zaustaviti" vijčani beton s kratkim segmentom armature.

Okrugli stupovi

Svatko tko želi izbaciti nije kvadratna, i okrugli stupovi, to mogu učiniti na mjestu ugradnje ograde. To će zahtijevati oplatu iz metalne cijevi. Ova tehnologija je vrlo zgodna jer vam omogućuje da odmah bacite i podzemni i nadzemni dio posta bez njegovog nošenja i uređivanja. Instaliranjem okvira pojačanja u jamu, ispunjen je betonom na površinu tla.

Betonski stupovi za ogradu. Proizvodnja stupova od betona s vlastitim rukama

Nakon toga, proizvodnja betonskih stupova vlastitim rukama vodi metodu kliznu oplatu. Za to je cijev rezana duž dvije polovice i zavarenih s rupama za pričvrsne vijke. Formala iz cijevi ne mora biti gotova predugo, bit će dovoljno i 1 metar. Za lako rastavljanje, obje polovice oplate iz cijevi podmazuju se strojno ulje.

Betonski stupovi za ogradu. Proizvodnja stupova od betona s vlastitim rukama

Nakon sastavljanja i instalacije na tlu morate izlaz okomite vertikalne oplate pomoću razine. Ovdje je nemoguće ovdje raditi da stup ne ide na stranu. Ispunjavanjem oplate betonom, zbijen je vibracijama i ostavite 3-4 dana da se dobije čvrstoća. Nakon toga, vijci su blago oslabljeni tako da se oplata može kretati i podići ga prema gore. Nakon toga se ponavlja betonski rad.

Na ovoj tehnologiji, dekorativni betonski stupovi koji izgledaju originalno i estetski izgledati. Da biste to učinili, sloj plastika s reljefnom teksturom pod kamen ili drvo je postavljen u oplatu.

Hipoteka Detalji - Jednostavnost ugradnje ograde

Visoka čvrstoća od betona jamči trajnost stupova, ali u isto vrijeme komplicira ugradnju ograde strukture. Da ne biste napravili posebne stezaljke i estrihe za pričvršćivanje raspona ograde stranice, morate staviti dijelove ugradnje u njih prije bacanja postova.

Najlakša je mogućnost ležati u ZHB polovima antiseptičnog drvenog šipke. Ako se pretpostavlja da će instalirati čelične vožnje pod profesionalnim podovima, onda na okvir za pojačanje za beton, potrebno je koristiti dijelove hipoteke. To može biti ukopati rezbarije ili čelična ploča na koju će se zavarene strukture nosača.

Članak o temi: zavjese od dvije boje u modernom dizajnu interijera

Korisni video na temu:

Čitaj više