Kakvu je prajmu bolje izabrati ispod pozadine?

Anonim

Popravak radova vezana uz zidnu dekoraciju mora biti popraćena odgovarajućom pripremom površine. Prije lijepljenja pozadine potrebno je primitivne pregrade za jačanje i zaštitu površine od uništenja. Nije bitno od onoga što su materijali napravljeni zidovi.

Kakvu je prajmu bolje izabrati ispod pozadine?

Prajmer je proces koji osigurava snažnu kvačilu površine zidova i pozadinu.

Može biti cigla, drvo, metal ili beton. Svaki od tih materijala treba obradu. PRIMER je proces koji će pružiti pouzdanu spojku površine i pozadine. , Neke impregnacije za zidove dodaju antiseptičke tvari koje sprečavaju razvoj plijesni i gljivice.

Što je potreba za prajmerima i što predstavlja

Mnogi su sigurni da je trenutno nameće zidovima ispod pozadine prije nego što im se potreba nema potrebe, jer moderne tapete tvornice u početku impregniraju materijal s posebnim ljepilom. Zapravo, zidovi moraju zaštititi tlo. Prvo, impregnacija smanjuje apsorpciju vlage sa zidovima i linije strukturu baze.

Kakvu je prajmu bolje izabrati ispod pozadine?

Svojstva tablice prajmera i premaza.

Drugo, nakon obrade površine prajmera, između pozadine i zida formira jak kut. Treće, kada radite s materijalima koji imaju visoku poroznost, otopina tla je jednostavno potrebno. Snaga aeriranog betona, suhozida, pjenastih blokova i čišćenja površina se povećava popunjavanjem impregnacije i mikrokljuki. U tom slučaju ne povrijeđena je cirkulacija zraka kroz ovih materijala.

Što je tlo? To je tekuća suspenzija, koja se, kada se nanosi na zid prodire u dubinu podjele 2 cm. Ako zidovi imaju čvrstu površinu, tada se koristi duboki koncentrat penetracije za impregniranje takvih materijala (na primjer, beton i cigla) , Zahvaljujući sposobnosti popunjavanja pukotina i omotajte dijelove prajmera omogućuje vam da dobijete savršeno izdržljivu i glatku površinu.

Članak o toj temi: Popravak paleta tuš kabina to učiniti sami

Kakvu vrstu prajmera odabrati

Izbor mješavine tla ovisi o materijalu iz kojeg su napravljeni zidovi. Najflenija opcija za površinu površine je impregnacija zidova s ​​običnim ljepilo pozadine. Glavna prednost takvog tla je smanjenje mogućnosti apsorpcije vlage s radnom površinom, ali ne štiti od mogućih pojavljivanja mrlja na pozadini. Ovu vrstu impregnacije možete koristiti samo na savršeno glatkim bazama.

Danas u građevinarstvu supermarketi postoji širok izbor tla za zidove. Ali unatoč tome, pitanje o tome kako odabrati temelj, još je relevantan. Kako bi se napravio pravi izbor, potrebno je uzeti u obzir materijal zidova, vlažnost sobe i vrijeme koje možete provesti na čekanju impregnacije.

Kakvu je prajmu bolje izabrati ispod pozadine?

Svojstva adhezivnog prajmera.

Ako planirate lijepiti pozadinu na zidovima koji se slabo apsorbiraju vlagom (na primjer, s već postojećim obrezivanje žbuke ili boje), morat ćete primijeniti ljepljivu prajmu na površinu. Ovisno o komponentama, podijeljeno je na sljedeće podvrste:

  1. Akril.
  2. Alkid.
  3. Glifthale.
  4. Mineral.
  5. Perklorvinil.

Prije zidova za punjenje potrebno je očistiti površinu i pomesti sve čipove i pukotine. Zatim je vrlo važno odabrati pravu smjesu, jer Kvaliteta miješanja pozadine i rezultat u cjelini ovisi o sastavu suspenzije. Ali kakav je primer odabrati pozadinu? Razmotrite svaki od vrsta impregnacije detaljno.

Akrilna smjesa je jedna od najokrutnijih i najčešćih impregnacija, što zadovoljava sve zahtjeve potrošača. Najčešće se koristi za pripremu betonskih, opeke, drvenih i šperploča. Akrilna suspenzija je kontraindicirana za impregnaciju baza, što uključuje crni metal. Glavne karakteristike:

  • Lako otopiti u vodi;
  • ne miriše;
  • praktički univerzalni za površine;
  • suši više od 5 sati.

Kakvu je prajmu bolje izabrati ispod pozadine?

Za liječenje zida prije slikanja koristi se akrilatno tlo.

Članak o toj temi: Sve o zavjese Hourglass: Kako šivati ​​i konsolidirati

Alkyd tlo se koristi za obradu drvenih površina. Najčešće primjenjuju tvar u kućama vrste zemlje. Prilikom primjene suspenzije na drva, formira se sloj, na kojem ne samo pozadinu savršeno se ne drži, već i drugi završni materijali. Alkidne smjese su odvojene nekoliko vrsta, ovisno o sastavu:

  1. Mješavine na temelju cinkovog kromata. Oni su obdareni velikim spektrom djelovanja koji im omogućuju primjenu za strukture iz različitih materijala. Iznimke su samo zidovi prekrivene gipsom i žbukom.
  2. Mješavine na temelju cinkovog fosfata. Oni se koriste za impregniranje particija ispred slikarskih zidova alkidne boje.

Glavne karakteristike Alkid rješenja:

  • pružiti idealnu spojku s bilo kojom površinama;
  • koristiti za vanjski i vanjski rad;
  • zahtjev za oblaganje pozadine i slikanje zidova;
  • Sposobnost korištenja prije polaganja pločica;
  • Vrijeme sušenja - 15 sati.

Glifthale impregnacija idealna je za površine od metala ili drva. Zbog kompozicije stvara ispravan sloj između zida i pozadine. Preporučuje se korištenje ovog temelja samo u sobama s malom vlagom, inače gubi svoja svojstva, zbog čega rezultat rada može izazvati. Podrška suspenziju unutar 24 sata.

Komponente mineralnog prajmera uključuju žbuku, cement i vapno, jer je idealno za impregniranje zidova betona i cigle. Ovisno o veličini prostorije, gustoća zida i karakteristike materijala, impregnacija minerala suši u 3-24 sata.

Perklorevinil suspenzija se koristi za vanjske i unutarnje radove. Otporno je na niske temperature. Primijenite prajmer u radu s opekom, betonskim i metalnim zidovima. Na visokim temperaturama (u ljetnim mjesecima), smjesa perklora se suši u 1 sat.

Prajmer pod tekućim pozadinom

Kakvu je prajmu bolje izabrati ispod pozadine?

Prije nanošenja tekućih pozadina, zidovi moraju biti primijenjeni kako bi bolji spojku površinu zida s otopinom.

Članak o temi: Koje boje odabrati pozadinu spavaće sobe: 6 praktičnih savjeta

Tekuće pozadine u sastavu i dosljednosti su dekorativni žbuka. Oni se temelje na svilenim i celuloznim vlaknima s pričvršćivačima.

Za prajmer zidova pod tekućim pozadinom, koristi se transparentna emulzija ili suspenzija bijele boje. Zidovi su uzemljeni u 3-4 sloja za poravnavanje površine i eliminirajući mogućnost pojavljivanja mjesta nakon valjanja s tekućim pozadinom.

Za bolje spajanje, vlakna i particije koriste akrilne prajmere dubokog penetracije.

Ako je površina glatka, potrebno je primijeniti tlo s kvarcni sadržaj prašine. To će dati strukturnu i hrapavost, stoga će tekuće pozadinu ići u krevet glatko i bez pauze. Takav prajmer može se napraviti neovisno, dodajući mali čisti pijesak ili kvarc (mramornu) prašinu na normalnu impregnaciju.

Dakle, razmatrani su opis i karakteristike svih impregnacije poznatih danas, sada možete jednostavno odabrati prajmer koji je pogodan za vas.

Proizvođači suspenzije tla nude koncentrirano tlo, razrijeđene impregnacije i suhog materijala.

Kvaliteta proizvoda ne pati i stoga bira bilo koju vrstu.

Upotreba tlo mješavina omogućuje poboljšanje kvačila površine s pozadinom i značajno smanjuje volumen ljepila u pozadini na cijelom. Među prednostima impregnacije mogu se pripisati stvaranju destruktivne za gljivice i plijesni sloja. Od velike je važnosti u popravku u kutu i apartmanima koji se nalaze na 1. katu.

Čitaj više