Fluorescentna boja i način kuhanja kod kuće

Anonim

Ono što ne možete pronaći na modernom građevinskom tržištu. Različiti završni materijali omogućuju implementaciju svih vrsta unutarnjih ideja. Jedan od zanimljivih i nedavno vrlo popularnih elemenata je luminiscent boja - njegova je uporaba moguća i za fasadu kuće iu dizajnu interijera unutar kuće. Osobitost ovog elementa je da boja svijetli u mraku i zato je vrijednost materijala dovoljno visoka. Bio sam vrlo zainteresiran za korištenje luminiscentne boje i, nakon što sam naučio cijenu svih komponenti za pripremu mješavine vlastitim rukama, shvatio sam da će biti profitabilnije napraviti samo boje. Naoružani s prijateljem, počeo sam proučavati svojstva, materijalne karakteristike i opcije za pripremu fluorescentne boje vlastitim rukama.

Fluorescentna boja i način kuhanja kod kuće

Luminiscentna boja

Klasifikacija luminiscentnih boja

Suština luminiscentnog materijala leži u činjenici da se pigment dodaje u sastava za bojanje, koji se temelji na fosfor. Zbog toga, u mraku, objekti obojeni takvim pripravcima mogu se zadržati dugo vremena.

Fluorescentna boja i način kuhanja kod kuće

Fluorescentna boja u spavaćoj sobi

Važno! Luminofor je tvar koja apsorbira svjetlo, au mraku ga daje, stvarajući svjetlo svjetlo.

Budući da napredak ne stoji, a ponekad se čini da kemičari mogu izmisliti materijale za pokrivanje svih površina, možemo razgovarati o nekoliko vrsta fluorescentnog materijala:

  • Za metalne površine - možda ste jednom obraćali pozornost na utrke automobila koje emitiraju svjetlo
  • Za tkaninu - vrlo u potražnji u tekstilnoj industriji
  • Za sjajnu površinu i staklo - korištenje staklenih ploča, koje su još uvijek istaknute, već je na rubu ekskluzivnosti, a korištenje takvih keramičkih pločica tako općenito
  • Laminska boja od emulzije vode
  • Kamionska boja - može se koristiti kod ograda, fasada i ograde
  • Postoje čak i emulzije za beton - dobro, pomislio sam potpuno fikciju, kad sam saznao o takvim mogućnostima
  • Za plastiku

Važno! Za luminofora, samo petnaestominutno svjetlo, i on će ga dati 8 sati. Slažem se, dobra prednost za prah.

Za kamate, studirao sam tržište i napravio tablicu približnog troška fosfora:

Boje fosforneCijenaZa akrilnu bojuCijena
Blijedo salata

Žuto u Salatovu

490-500Rub / 50grBijeli, salado žuta240-250 rubalja / 50gr
Bijelo, plavo490 rubalja / 50grPlavo250 rubalja / 50gr
Crvena, narančasta, žuta530-550 rubalja / 50grSve ostale nijanse260 rubalja / 50gr
Plavo zeleno530-550 rubalja / 50gr

Usput, luminiscentne boje mogu se kupiti u baldahiju, čija prskanje se javlja vrlo brzo i prikladno. Stoga, ako želite napraviti malo područje površine vlastitim rukama, od hrabro steći materijal u limenkama. Ali ne zaboravite da će troškovi takve luminiscentne boje biti veći.

Značajke materijalne i zajedničke konferencije

Fluorescentna boja i način kuhanja kod kuće

Fluorescentna boja u djece

Budući da ne postoji samo naš užaren pigment kao dio boja, već i laka, treba napomenuti da se ti materijali koriste za lakiranje materijala:

  1. Alkid
  2. Akril
  3. Poliuretan

To je od ove osnove da je izgrađena politika određivanja cijena nazuluminesce. Život sastava bojenja također ovisi o tome. Na internetu postoji mišljenje da su takve mješavine štetne i mogu oštetiti ljudsko zdravlje. Ali u stvari, to je velika zabluda, jer je sam fosfor u prahu potpuno bezopasan. Ne vrijedi zbunjeni fosfor fosfor, jer je to drugi stvarno štetan. Zapamtite, štedljivost premaza koja se koristi ovisi samo o laka, koji se koristi kao osnova za fluorescentnu boju.

Fotoluminescentscent je napunjen iz ambijentalnog svjetla, ali postoji i elektroluminiscentna rješenja koja rade na principu punjenja od električne izmjene struje. Ovaj materijal je izumljen posebno za automobile, točnije njihova tijela. Zahvaljujući načelu operacije, takva boja može svijetliti u bilo koje doba dana i sa svakom rasvjetom.

Pogledajmo kakva područja koja se može koristiti fotoluminiscentna smjesa:

  • Uz pomoć materijala, možete stvoriti jedinstvene crteže, učiniti ga zidovima i stropom, istaknuti određena područja u ukupnom dizajnu room
  • Korištenje luminiscentnog namještaja i unutarnjih elemenata
  • Dodajte u lak za nokte i primijenite u tjelesnu umjetnost
  • Ukrasite drvene ograde i arbore
  • Cvjetovi u boji
  • Možete slikati krpu, odjeću, ruksak
  • Shelkotrafare Ispis za plakate, kalendare i bilježnice
  • Aerosolne se limenke koriste za automobile i bicikle, kao i za dodatnu opremu.

Samostalno napravite luminiscentnu boju

Fluorescentna boja i način kuhanja kod kuće

Luminiscentna boja na zidovima

Kao što sam rekao, stjecanje tvari za bojanje će biti skuplje od stvaranja s vlastitim rukama. Ako ne kušate ovu stvar, onda ne biste trebali brinuti. U ovom trenutku postoji veliki broj proizvođača koji proizvode svoje proizvode, kako u tekućem stanju iu aerosolnim limenkama.

Ali ako ste se okupili kako biste napravili luminiscentnu smjesu vlastitim rukama, onda je potrebno odlučiti o izboru baze - laka. Možete kupiti potpuno transparentan materijal, a možete odabrati i potrebnu nijansu. Zatim steći luminiscentni pigment i poravnajte s caklinom ili keramikom.

Tehnologija kuhanja na sljedeći način:

  1. U već pripremljenim jelima natočio sam na temelju - laka
  2. Zatim sam gurnuo pigment i dobro se miješala. U prosjeku, morate se pridržavati razmjera od 15-50% pigmenta iz cijele mase smjese. Dodao sam oko 40%, ali sam negdje pročitao da je optimalna količina 30% pigmenta. Usput, rezultat zasićenja ovisi o tome.
  3. Da bi se pigment podijelio što je prije moguće, dodao sam otapalo u smjesu i prianjajući se na udio od 1% cijele mase. Pri odabiru otapala obratite pozornost na lak koji koristite
  4. Još uvijek sve rješenje i postupno ubrzavaju taj proces. Pričekajte homogenu masu
  5. To je u osnovi. Boja je predstavljena vlastitim rukama i može se primijeniti na potrebne dijelove. Glavna stvar u procesu se pridržava pravih omjera i ne pretjeramo s otapalom

Ako ste odabrali transparentan lak, ali želite dati smjesu s nijansom, a zatim dodajte malo zahvaljujući dobivenoj luminiscentnoj boji.

Nanesite luminiscentni materijal

Fluorescentna boja i način kuhanja kod kuće

Luminiscentna boja u unutrašnjosti

Nakon što sam pripremio luminiscentnu boju vlastitim rukama, ostaje da odaberemo područje njegove uporabe i primjenjuju se na površinu. Kao iu bilo kojim drugim procesima, obojena površina mora biti pripravljena.

Očistite mjesto primjene fluorescentnog materijala iz prljavštine i prašine. Ako je potrebno, zatim odmastite mjesto bojenja. Ako u našoj smjesi postoji bijela boja, tada će luminiscent biti mnogo svjetliji i bolji. Stoga nisam zanemario ovaj savjet i isporučio bijelo rješenje na zid zida. Usput, bijeli premaz služi kao sloj prajmera, a nakon primjene s vlastitim rukama, čekamo potpuno sušenje luminescentne boje.

Luminiscentni sastav prije nanošenja temeljito se miješa - to je potrebno jer pigment ima imovinu taloga. Kada je rješenje spremno primijeniti s tankim slojem. Možete koristiti valjke ili tassole - imao sam prskalicu za ovaj slučaj. Nakon prvog primijenjenog sloja morate primijeniti sljedeće, ali ne zaboravite čekati potpuno sušenje početnog sloja.

Važno! Za trajnost registracije uz pomoć luminescentnih boja, pokrijte ih završnim slojem laka. Dakle, sav vaš dizajn će se pouzdano zaštititi od vanjskih štetnih čimbenika i mehaničkog učinka.

Stvaranjem takvog dizajna sami možete koristiti unaprijed pripremljene šablone ili ruke pomoću četke za crtanje nekih uzoraka. Ako se luminiscentni materijal koristi u dječjoj sobi, onda je budite uvjereni da će zvjezdano nebo na stropu ili krugu životinja na zidovima sobe definitivno biti oduševljen vašem djetetu. Magic slike koje su stvorene uz pomoć luminescentnih boja mogu se diviti ne samo dječjim pogledima, već i iznenaditi čak i odrasle.

Fluorescentna boja i način kuhanja kod kuće

Luminiscentna boja za dizajn interijera

Ako ne želite slikati veliku površinu s fluorescentnom smjesom, a zatim pripremite šablone s različitim apstrakcijama ili uzorcima, a zatim s njim ponovno stvorite crtež na bilo kojoj površini prikladno za vas.

Koristeći nekoliko boja fluorescentne boje, možete stvoriti slike i male krajolike izravno na površini zidova i stropova. Čak sam vidio fotografije kada su ljudi uz pomoć takvih boja ostavili dobre poruke na zidovima, koji su se kasnije okrenuli za sebe mnogo više godina. Ako se bojite tame, a ne postoje žarulje na vašim prekidačima, onda će se prašak pomoći, jer ja appline takva luminiscentna smjesa na prekidaču, noću ćete sigurno vidjeti.

Za sebe, shvatio sam da je uporaba luminescentnih smjesa u unutrašnjosti njihove kuće lijepa, neuobičajeno i vrlo učinkovito u mraku.

Elektroluminiscentna smjesa od lumilora

Fluorescentna boja i način kuhanja kod kuće

Trim zidovi luminescentne boje

Budući da je fotoluminiscencija mješavine već poznata svima, ali novi se može nazvati elektroluminiscentnom bojom za nas, a onda sam odlučio reći nešto o tome. Koristite takve boje posebno za automobilsku tuning, a ako uobičajeni element svijetli samo u mraku, akumulirajući njegovu energiju od svjetla, tada ova opcija započinje njezin luminiscencija nakon električne struje.

Poznati brand lumilorows u njegovim arsenalu takve boje boje, ali ne zaboravite da bi dobili novu nijansu, oni su samo dovoljno miješati:

  • Crvena
  • Zeleni
  • Plava boja boje
  • Žuta nijansa
  • bijela boja

Najzanimljivija stvar u ovom materijalu je da ako nedostaje opskrba električnom energijom, tada oslikani automobil obično izgleda potpuno. Vrlo je važno za one koji vole prikazati svoju umjetnost. Zahvaljujući takvoj nekretnini kada se trenutno poslužuje, svi će vidjeti različite crteže i rad koji ste učinili s vlastitim rukama.

Blutable boje na učestalosti izmjenične struje od 500 do 1000 Hz. Kada je spojen, inverter se koristi za 12V, a već je spojen na izvor napajanja. To mogu biti baterije ili redovita 220V utičnica.

Članak o toj temi: Kako čistiti vodu iz bunara: filteri i folk načine

Čitaj više