Izolacija ožičenja: Sve metode i potrebni materijali

Anonim

Izolacija ožičenja je važan proces koji treba izvesti. Inače, riskirate dobivanje zatvaranja u svom domu, a onda će sve vaše imovine i zdravstvene skrbi biti u opasnosti. Pogreška koja zapravo dopušta vrlo jednostavna i mogu dovesti do strašnih posljedica. U ovom članku odlučio sam vam reći nekoliko osnovnih načina na koje se svaka osoba može primijeniti bez dodatnog napora.

Izolacija ožičenja: Mjere opreza

Prije nego što odlučite imati izolaciju električnih žica, morate jasno razumjeti da moraju biti isključeni iz mreže. Najbolje je isključiti napon pomoću prekidača. Zatim morate biti sigurni da napon nije u potpunosti.

Obratite pažnju na materijale koje ćete koristiti, vrlo je važno. Ako može izazvati - to će dovesti do nesreće. Pročitajte sljedeći moj pregled materijala za izolaciju. Odmah napomenuti, nemoguće je izolirati žicu ispod zemlje.

Alati za izolaciju žice

Do danas se mogu razlikovati sljedeći materijali za izolaciju žica i kabela:

  • PVC traka. Ima dobru stabilnost ako je soba mokra, ne uništava i ne pada s vremenom. Ali bolje je primijeniti samo u suhom prostorijama, to će vam jamčiti dugi vijek trajanja izolacije.
  • HB vrpce. Smatra se izvrsnim materijalom, još boljim od prve opcije. To je otpornije na vlagu i druga opterećenja. Koristite ga čak i za povezivanje žica u automobilu, koja se već govori za njegovu kvalitetu.
  • Cijev za skupljanje (ovdje). Optimalna opcija, preporučujemo je svugdje, jer savršeno čuva izolaciju pod vodom, u zemlji, pa čak iu automobilu. Ugradite jednostavno, ona također ima dugi vijek trajanja. Ovo je trenutno najbolji materijal.
  • Kape peep. Koriste se iznimno rijetki, samo u tim slučajevima kada je potrebno izolirati twist. Nekretnine nalikuju toplinskoj cijevi.

Članak na temu: Perilica rublja s spremnikom za vodu

Ožičenje izolacija: osnovni načini

I tako kako izolirati žicu. Sada smo se približili glavnoj pozornici u našem članku. Dakle, kao što sam okupio nekoliko materijala za vas za vas, kako ih primijeniti i reći vam.

Izolantnu izolaciju ožičenja

U početku, morate okretati sve žice jedni s drugima, o tome gdje to učiniti u članku: priključak žica. Ako imate žicu s puno uživo, bolje je lemiti jedni s drugima.

U početku, uzimamo izolat i početi ga odmotati, onda počinjemo polako omotati cijelu žicu, kao što je prikazano na fotografiji ispod.

Zapamtite da trebate imati dva sloja, ni u kojem slučaju ne može biti dopušteno da dio žice ne i dalje nije iscrpljen, jer može dovesti do zatvaranja. Zanimljive značajke na ABS kabelu.

Izolacija ožičenja toplinom

Izolacija žice na taj način je jedan užitak. Ali zapamtite, cijev mora biti obučena dok ne spojite sve žice jedni s drugima. Izolacija bakrenih žica u ovom slučaju ne uzima mnogo vremena.

Nastavljamo do samog izolacijskog procesa. Kada ste učinili gore navedene postupke, stavili smo kapu.

Zatim moramo to zagrijati. To je optimalno koristiti građevinske sušilo za kosu, ako ga nemate pri ruci, pažljivo pokušajte zagrijati ovo mjesto u upaljaču. Međutim, uvjerite se da je toplinski raspored potpuno izvučen na žicu, jer izolacijska otpornost žice ne oprosti pogreške.

Ova metoda je bolje podnijeti zahtjev za slučajeve kada ćete koristiti kabel u vodi, u tlu iu drugim vlažnim sobama.

Dakle, rastavljamo sve načine žice izolacije. Nadamo se da su te informacije korisne za vas, postavite pitanja. Ako niste pronašli odgovor u ovom članku, recite nam, mi ćemo definitivno uspjeti za vas.

Članak o temi: Zaklada za ogradu: Kako ne pokopati dodatni novac

Ožičenje izolacija: video

Članci na temu: Kako napraviti granu žice.

Čitaj više