Vrste izolacije kabela i žica

Anonim

Nedavno smo smatrali označavanje kabela i žica, međutim, naši pretplatnici imali su mnogo ozbiljnija pitanja o izolaciji. Stoga smo u ovom članku detaljno odlučili detaljno ispričati koje vrste izolacijskih kabela i žica postoje u ovom trenutku. Razmotrite najpopularnije izolacijske materijale i istaknuti najpopularniji.

Vrste izolacije kabela i žica

Vrste izolacija vodiča

U početku, trebali biste shvatiti da je izolacija odabrana na svaki dirigent pojedinačno, na temelju njegovih značajki dizajna i mrežnog napona na kojem će raditi. Na temelju toga možete odabrati sljedeće:
  1. Dirigent oblaka, koji se koriste na mreži ne više od 700 volti. Oni su dizajnirani za kućnu uporabu u jednofaznoj ili trofaznoj mreži. To jest, 220 i 380 volti, respektivno.
  2. Kabeli bez oblaka koji se koriste u mrežama, kao u prvom slučaju.
  3. Za vodiče koji rade u stalnoj struji od 700-1000 volti i promjenjivog napona od 220 i 400 volti.
  4. Za vodiče s naponom do 3.600 volti. AC struja u ovom događa se od 400 do 1800 volti.
  5. Također je vrijedno naglašavanja žica koje se koriste na naponu od 1000-6000 volti, s izmjeničnom strujom od 400-1800 volti.

Također je vrijedno razmatranja:

  • Radni uvjeti.
  • Specifikacije i drugi parametri.
  • Presjek kabela.
  • Broj živio.

Vrste izolacije za žice

Kao što ste razumjeli, izolacija je odabrana pojedinačno svakom vodom. Sada dodijelite sljedeće vrste izolacije žica i kabela:

Gumena izolacija

Može se napraviti od prirodnog gume ili sintetičkog podrijetla. Prednosti takve izolacije su da žica dobiva visoku fleksibilnost, što omogućuje da se koristi gotovo u svim uvjetima. Međutim, takva se izolacija ne smatra izdržljivim, jer pletenica nakon određenog vremena gubi svojstva. Takva izolacija je dobila popularni kabel kg.

Vrste izolacije kabela i žica

Članak na temu: Kako odabrati prikladan dizajn interijera?

Pvc

PVC izolacija za žice smatra se vrlo popularnim. Trebalo bi dodijeliti nekoliko prednosti:

  • Niska cijena tijekom proizvodnje.
  • Visoka elastičnost, koja se održava na niskim temperaturama.
  • Otpornost na toplinu.
  • Dobra zaštitna svojstva.

Međutim, može se razlikovati nekoliko nedostataka:

  • Tijekom vremena, svojstva su izgubljena.
  • Također tijekom vremena, smanjena je kemijska rezistencija materijala.
    Vrste izolacije kabela i žica

Izolacija papira

U suvremenim kabelskim proizvodima, takva izolacija je iznimno rijetka, to je zbog činjenice da je njezin propusnost ne više od 35 četvornih metara. Međutim, ako se papir koristi u energetskim kabelima, proizvođači koriste posebnu impregnaciju, koja uključuje ulje, kolodvoranje i vosak.

Ako razgovaramo s nedostacima, oni su značajni, jer rad ne može nositi vanjski učinak. Prema tome, dirigenti s takvom izolacijom mogu se naći rijetko, možete ih instalirati samo u suhom prostorijama.

Vrste izolacije kabela i žica

Fluoroplastična izolacija

Fluoroplastična izolacija žica i kabela smatra se jednim od najpouzdanijih. Međutim, postupak korištenja ove izolacije smatra se prilično kompliciranim. Uostalom, prvi fluoroplast je namotana na kabelskim venama, a zatim se počeo peći na visokim temperaturama. Rezultat je izolacija, što je teško oštetiti.

Vrste izolacije kabela i žica

Također čitati:

Čitaj više