Klizna vrata za svlačionice s vlastitim rukama

Anonim

Jedna od junaka nebvigativnog filma tvrdila je: "Koja je razlika u kojoj spavate? Glavna stvar je mjesto gdje se vaše haljine vise. " Prema mišljenju to, unatoč pretjeranim kategorijama, postoji znatan udio istine.

Izrada klizna vrata.

Svlačionica: luksuz ili nužnost

Stvari su također potrebni životni prostor, kao i njihovi vlasnici, tako da posebna luksuzna spremište nije.

Prednosti:

  • Red - sposobnost da se sortira stvari tijekom sezone, materijale, učestalost uporabe i razinu habanja, kao i odvajanje odjeće jednog člana obitelji od ostalih drugih. Održavati uspostavljenu narudžbu u zasebnoj prostoriji je mnogo lakše nego u nekoliko, čvrsto ispunjenih noćnih stolova;

Klizna vrata za svlačionice s vlastitim rukama

  • Životni vijek - pravilno pohranjene stvari ne gubi oblik i nisu izloženi deformaciji, tako da se život proizvoda povećava;
  • Pristup - košulje, jakne i hlače položene na stražnjoj strani stolice pod izgovorom činjenice da sutra još uvijek stavlja. Slobodan pristup bilo kojoj stavci štedi i vremenu i živcima;
  • Spremanje kvadrata - ormar, čak i ako je dio sobe morao postojati za svoju organizaciju, omogućuje vam da se riješite mase malog komada namještaja koji se koristi za skladištenje. U svlačionici je koristio svaki kubični centimetar do samog stropa: samo trebate ispravno odabrati kompletan set.

Klizna vrata za svlačionice s vlastitim rukama

Neuspjeh:

  • Kako bi se izgradila svlačionica s vlastitim rukama, potrebno je vrijeme i trud.

Organizacija za garderobu

  • Spremište ili niša - ova opcija zahtijeva minimalne troškove. Trebate komponente: police, obješene, kutije i vrata. Instalirajte kliznu preporuku: Swing Design je mnogo složeniji u instalaciji. Na fotografiji - kliznu, pokriva nišu.

Klizna vrata za svlačionice s vlastitim rukama

  • Dio sobe - ako nema sličnih prostora, onda možete koristiti život. Minimalne veličine - 2 četvornih metara. m. Na dubini od 1 m, nemojte smanjiti prostor na kritičnu vrijednost, a sposobnost da exorcate kut omogućuje promjenu proporcija, a zadržavanje osjećaja perspektive. Možete smanjiti sobu na dva načina: instaliranje zidova gipsa ili klizna vrata kao particija. Posljednja opcija je lakše provesti vlastite ruke.
  • Potkrovlje - svlačionica se može dogovoriti i na niskim i visokim zidovima. Preporučljivo je koristiti namještaj s ormarićem, već policama i regalima vizualno ne smanjiti prostor. Na isti način, možete opremiti nišu ispod stubišta na drugi kat.

Članak na temu: Kako je drveni okvir prozora obavljen vlastitim rukama

Klizna vrata za svlačionice s vlastitim rukama

Vrata u svlačionici

Pribor za klizni sustav kupljeni su u građevinskoj trgovini. U pravilu, to je skup dvaju vodiča i četiri valjkastih suspenzija. Preporučljivo je dobiti ograničivače da zaštite premještanja vrata od previše oštar otvora.

Klizna vrata za svlačionice s vlastitim rukama

Napravite klizni dizajn vlastitim rukama. Preporuča se odabrati najlakše i savitljive materijale u obradi: bez iskustva i profesionalne opreme kako bi zrcalna vrata čvrsto jednostavno nemoguća. Također nije poželjno koristiti staklo: za otporne na udarce ili očvrsne, potrebni su posebni alati, a uobičajeno je opasnost.

Klizna vrata za svlačionice s vlastitim rukama

Okvir vrata je najlakši to učiniti od drva - topola, jabuke ili borova. Potrebno je odabrati dobro osušeno drvo, inače je gotov proizvod tijekom skupljanja deformiran.

Za umetke možete koristiti akrilno staklo, razne vrste plastičnih listova ili posebnog papira. U potonjem slučaju ispada dobre imitacije međuvjetskih particija u japanskom stilu. U fotografiji - opcija s drvenim okvirom i umetcima iz prozirne plastike.

Klizna vrata za svlačionice s vlastitim rukama

Proizvodna vrata

  1. Mjeri se niša otvorena ili udaljenost između dva zida, ako se sklada dio prostorije.
  2. Parametri kliznih vrata izračunavaju se i crtanje se stvara. Ako se mijenja varijanta interretnih particija, onda kada se izračunava, potrebno je kretati se duljinom buduće prostorije. Ako ne prelazi 2 metra, onda ima dovoljno dva pokretna zalogaja. Pod uvjetom da dosegne 3 i više, varijanta s dva fiksirana i dva pokretna zaklopci izgledaju praktičnije.
  3. Crtež je postavljen vertikalne i horizontalne komponente koje tvore okvir krila, određuju njihove dimenzije.
  4. Za okvir vrata preporučuje se odabrati RAM s debljinom od 20-25 mm. Poprečne i uzdužne tračnice moraju biti tanje.
  5. Okvir vrata je sastavljen, komponente su fiksirane vijcima. Svakako provjerite spoj s kitom. Rama se preporuča prikupiti ne na podu.
  6. Rake su pričvršćene na okvir, prema crtežu. Proizvod je obojen ako postoji potreba, i lakovi.
  7. Od stražnjeg dijela krila je instaliran materijal umetanja. Plastika je fiksirana vijcima, papir ili tkivo može se pričvrstiti ljepilom.
  8. Donji vodič je fiksiran na podu. Na zidu, strogo paralelno s poda, vrh je montiran.
  9. Valjci su instalirani na okviru vrata - na ravnopravnoj udaljenosti od uglova. Ako se ostvari dizajn jednim uljem, valjci su pričvršćeni samo na vrh krila, a donji vodič nedostaje.
  10. Platno vrata počinju u gornjem priručniku, a zatim do dna.

Članak na temu: dizajn kupaonice u privatnoj kući

U videu je detaljnije prikazan proces proizvodnje kliznih vrata.

Čitaj više