Tvrdi Lambrequen: glavni razred

Anonim

Lambini su odavno omiljeni element mnogih dizajnera koji se primjenjuju na spektakularno uređenje prozora. Sličan dekor može se izvesti u različitim varijacijama, ali je uvijek dizajniran kako bi ukras prozora učinio elegantnijim i elegantnim.

Tvrdi Lambrequen: glavni razred

Kako napraviti tvrdi lambreknu?

Bilo koji od lambrequina možete jednostavno šivati ​​vlastite ruke, što će vam pomoći u glavnoj klasi fotografijama i video uputama. Važno je napomenuti da se danas mekani lambrekvini počinju postupno gurati s teškim strukturama - takozvanim bendovima. Iako ideja o takvom dekoraciji prozora nije nova - Bando je još uvijek korištena prije stotine godina, tada su se tada obavili ne toliko dekorativni kao praktična funkcija.

Tvrdi Lambrequen: glavni razred

Prije, zavoj je napravljen pomoću fliesline, sinteta, parova i pjene gume. Danas je tehnologija krojenja tvrdog lambrekina s vlastitim rukama postala još jednostavnija, zbog činjenice da su se pojavili najnoviji materijali - samoljepljivi termobanot. Uz njihovu pomoć, kao i korištenje jednostavnih margina, možete stvoriti neovisno jedinstvene, spektakularne ukrase za zavjese. Na fotografiji možete vidjeti da savršeno nadopunjuju sve zavjese, čineći interijer potpuni i rafiniran.

Tvrdi Lambrequen: glavni razred

Zanimljive značajke

Prije detalja glavnog razreda na krojenju tvrdog lambrequina s vlastitim rukama, vrijedi govoriti o svojim značajkama:

  • Ovaj element draperije je čvrst, najčešće drveni temelj. Da biste dali dodatni volumen, možete koristiti vunu, sintetu i druge materijale;

Tvrdi Lambrequen: glavni razred

  • Lambrequin zavoji može biti proizvoljna veličina, u pravilu, prednji dio se izvodi u obliku luka ili samog prozora;
  • Donji rub lambrekina može biti izravan ili shvaćen;
  • Kada završite ovaj dekorativni element, možete izvorno koristiti najrazličitiju zavjesu: rub, kabele, četke itd.;
  • Vještina koristeći kombinacije boja i tekstura mogu se stvoriti učinkom višeslojnih.

Tvrdi Lambrequen: glavni razred

Kao što možete vidjeti na fotografiji, rigid Lambrequen može imati drugačiji oblik koji će odrediti dizajnerske značajke cijelih prostorija.

Odabir materijala kako bi se neovisno šio tvrdi lambrekin, djeluje na istom načelu. Najučinkovitije izgleda kao materijal izrađen od materijala s velikim uzorkom - u ovom slučaju nije izgubljen među naborima. Dobiva se neobičan učinak i kada koristite tkaninu s vertikalnim ukrasom.

Tvrdi Lambrequen: glavni razred

Šivati ​​se

Za šivanje tvrdih lambrequena, slijedeći savjet master klase, najprije nanesite uzorak proizvoda na termo zavoju. Vrlo je važno zadržati odgovarajuće veličine i razmjere. Izrežite stavku je potrebno bez ostavljanja naknada za šavove.

Članak o temi: Zidni zid za kuhinju: Kako odabrati koje veličine postoje, crteži, pejzaži

Tvrdi Lambrequen: glavni razred

Upravo isti element mora biti uklesan iz tkanine, koji će voziti kruti lambrequin. Ova stavka je već potrebna za rezanje, ostavljajući par centimetara do dodatka. Glavna tkanina je zalijepljena s preradom generatora pare. Vrlo je važno osigurati da nema destilata uzorka. Preporučuje se pokretanje takve obrade od središta samog proizvoda.

Tvrdi Lambrequen: glavni razred

Tako da tvrda lambreknuta izgleda lijepo i završeno, kao na fotografiji, rad na njegovom krojenju treba završiti s obradom rubova proizvoda. Najviše estetski i nježno izgleda kao gangster s obložnom krpom, ali možete podnijeti proizvodni kosi pekar ili dekorativnu pletenicu.

Tvrdi Lambrequen: glavni razred

Pričvrstiti lambrekin u vječnost, u gornji dio potrebno je šivati ​​čičak, povlačeći se s ruba dva ili tri centimetra. Dakle, čičak neće biti vidljiv, ali bi trebao biti zašiven na obloge tkanine trebala bi biti vrlo uredna uz pomoć tajnih šavova.

Sada je vaš elegantan tvrdi lambrequin spreman. Kao što se može vidjeti, ne postoji apsolutno ništa komplicirano u njegovom krojaču. Foto ideje će vas inspirirati za kreativnost, tako da možete u potpunosti dobiti neopisiv estetski užitak iz vlastitog rada.

Čitaj više