Dekoracija zidova s ​​dekorativnim kamenom s vlastitim rukama (fotografija) dekor zidovi kamena

Anonim

Fotografija

Dekorativni ukras kamena jedan je od najpopularnijih dizajnerskih tehnika u građevinarstvu. Strojevi i mehanizmi, računala i najnovija elektronika sve su više okružena modernom osobom. Umorni ste od premošćivanja najnovijih tehnologija, počinje cijeniti prirodu više. Tree i kamen se naširoko koriste za završavanje vanjske i unutarnje i stambene zgrade.

Dekoracija zidova s ​​dekorativnim kamenom s vlastitim rukama (fotografija) dekor zidovi kamena

Dekorativni ukras kamena jedan je od najtraženijih metoda dizajna u kući.

Dovršavanje kamenih informacija

Dekorativni kamen koji se koristi za pokrivanje zidova je prirodan i umjetan.

Kada završavaju zidine s dekorativnim kamenom, potrebno je uzeti u obzir da će u takvoj sobi biti više svjetla za naglašavanje teksture materijala i njegove boje.

Prirodni kamen stoji u nizu najstarijih građevinskih i završnih materijala. Mine se u kamenolomima, a zatim rukovati: colut, izrezati, polirati. Izdržljivo je, nešilo se, lako se brine. Jedan od nedostataka je visoka cijena. Rad s prirodnim materijalom zahtijeva vrijeme i kvalificirane kvalifikacije. Svaki šljunak mora biti izabran i približno na mjestu. Prirodni kamen može preopteretiti zid svojom težinom, a krhkost ne dopušta vam da sipate ili pijete prilično tanki sloj.

Umjetni materijal se također koristi za dugo vremena. Sva poznata cigla je prvi proizvod napravljen proizvod ovog tipa. U trajnosti i mehaničkoj čvrstoći, prirodni materijal je čak i često inferiorni za umjetne, što se može napraviti s tankim laganim pločama. Dostupno za tehnologije proizvodnje kamena bilo koje boje, teksture, veličine i oblika. Umjetni materijal može se napraviti na licu mjesta i mnoge vrste čak i osobno.

Kada završni zidovi, dekorativni kamen treba uzeti u obzir da u takvoj sobi trebate više svjetla za naglašavanje teksture materijala i njegove boje. Mutno ili ne-čipka svjetlost učinit će da soba bude sumorna. Popravite dojam će pomoći alternativnom zidarstvu s oslikanim svjetlom, ožbukanim ili prekrivenim pozadinama. Nije prikladno za dekorativni kamen kao okrenut za uske prostorije. Čak i uz prilično svijetlu rasvjetu, oni će se činiti više i neugledno. Ali ako trebate istaknuti kamin, prozor ili vrata - ovdje je dekorativni kamen je neophodan. Dekoracija zidova s ​​dekorativnim kamenom savršeno je u kombinaciji s fontanama i akvarijima, kao i sa kovrčavim zatvorenim biljkama. Češće se kamen koristi za dekor kuhinje, dnevnog boravka, hodnika.

Članak o temi: WC školjke s kosim izdanjem

Priprema površine

Dizajniran za završnu obradu površine poravnanja zida, zatvorite utore. Osnova za bilo kamen, umjetni ili prirodan, potreban je izdržljiv i pouzdan. Moramo samo očistiti betonski zid i na površini cigle - također pričvrstite metalnu mrežu, a zatim ožbukana. Zid ploče od gipsana je ojačana i tla.

Dekoracija zidova s ​​dekorativnim kamenom s vlastitim rukama (fotografija) dekor zidovi kamena

Shema poravnanja zida.

Za pričvršćivanje dekorativnog kamena moguće je koristiti standardnu ​​pješčanu smjesu cement i dodavati plastifikator. Mudriji je primijeniti ljepilo za pločice ili silikonske ljepilo, ovisno o vrsti umjetnog kamena. Za prirodni materijal koriste se posebni brendovi ljepila. Rješenje se priprema, zaspala suha mješavina u kantici s vodom. Promiješajte do željene debljine i homogenosti mase. Ako radite s suhozidom, odaberite ljepilo sposobno za fiksiranje na kartonu. Za suspenziju je bolje provesti perforaciju na površinu lišća kako bi se poboljšala kvačila.

Potrebno je unaprijed odrediti, gdje i kako će se provesti zidovi zidova. Bolje je crtati skicu, s obzirom na veličinu i način polaganja: online ili formiranje šava. Možete razgraditi materijal na podu kako biste bolje predstavili buduću sliku. Kvaliteta samih kamenja se provjerava, odgovara pod potrebnim parametrima. Zidovi su zaglavljeni i tlo.

Polaganje dekorativnog kamena

Da biste nanijeli rješenje na zidove, lakše je koristiti lopaticu ili češljati lopaticu. Najvažniji je prvi red dekorativnog kamena. Kada je postavljanje potrebno je primijeniti vodu ili lasersku razinu. Tada će sljedeći redovi biti čak i čak. Ako se primjena primjenjuje, svaki element je jednostavno pritisnut uz zid i držite do kvačila. Kada pošaljete s šavom, udaljenosti između redova širine su jednake i horizontalne linije i vertikalno presijecanje pod pravim kutom. Dakle, da su se šavovi pokazali, moguće je koristiti plastične šipke za pločice, a prilikom oponašanja zidanja od opeke - suhozida.

Članak o temi: Savjeti za korištenje pjene za izolaciju zidova

Dekoracija zidova s ​​dekorativnim kamenom s vlastitim rukama (fotografija) dekor zidovi kamena

Shema polaganje dekorativni kamen.

Kamen prije polaganja mora biti hidratiziran, osobito u besprijekornoj metodi.

  1. Pričvrstite elemente dekor za veličinu se provodi na stroju za rezanje pločica ili brusilicu. Ako je debljina ploča više od 15 mm, odmorite se nakon svaka tri reda tako da se otopina i kamenje ne sruše.
  2. Trebate dva dana učvrstiti ljepilo. Nakon toga možete ukloniti sve pomoćne uređaje i očistiti polaganje.
  3. Šavovi su ispunjeni posebnim rješenjem - žbukom. Moguće je koristiti gotov silikonski agregat koji se primjenjuje posebnim pištoljem.

Završna faza je premaz slobodnog zida iz dekorativnog kamena laka. Osobito u kuhinji. U vlažnim prostorijama bit će potrebna dodatna obrada zaštitnih prajmera.

Dekoracija zidova po kamen je najbolji lijek za konverziju uobičajene sobe u elegantan i ugledni.

Sposoban je transformirati unutrašnjost stambene zgrade, restorana, hotela ili poslovnog centra. Posebno je lijepo shvatiti, s obzirom na profinjenu sobu da svi rade s kamenom s vlastitim rukama.

Čitaj više