Elegantni i jednostavni toaletni stol rade sami

Anonim

Fotografija

Bez elegantnog i udobnog toaletnog stola u spavaćoj sobi ne može učiniti. Inače, gdje domaćica stavi kozmetiku i potrebne male stvari? I veliko zrcalo nije luksuz, već vitalna nužnost. Naravno, možete kupiti gotov namještaj sastavljen u tvornici ili naručiti proizvodnju ekskluzivnog modela u specijaliziranoj radionici. I možete prikupiti elegantan, ali jednostavan stol s vlastitim rukama. To će zahtijevati dosta vremena, upornost i vještine u optjecaju s instrumentom stolarije.

Elegantni i jednostavni toaletni stol rade sami

Izrada malog toaletni stol je vrlo jednostavan, trebate samo nekoliko ploča i stolarskih alata.

Pripremna faza rada

Prije početka prikupljanja tablice vlastitim rukama, morate stvoriti svoj crtež s naznakom svih potrebnih veličina. Takva shema će pomoći u radu, a možete izbjeći neugodne pogreške i pogrešno izračune. Možete sami napraviti sličan crtež, izmisliti svoj vlastiti model namještaja, ili uzeti gotov analog za uzorak. Na primjer, tablični krug (sl. 1) može se stvoriti prema crtežima iz kataloga namještaja poznatog branda.

Naravno, možete koristiti vlastite veličine i promijeniti dizajn na vaše potrebe. Izgleda dobro za toaletni stol, opremljen i jednim i dva kauča. U uvlačivim kutijama možete ukloniti potrebne trivijalnosti, a na policama - staviti kozmetiku, kuću za prvu pomoć i knjige. Ali možete redistribuirati mjesta za pohranu na vlastiti ukus.

Elegantni i jednostavni toaletni stol rade sami

Slika 1. Crtanje toaletni stola.

U svakom slučaju, trebate sljedeće alate za rad:

  • Elektroda i skup vježbi dizajniranih za rad na drva;
  • odvijač i skup potrebnih bitova;
  • Elektrolovka ili hacksaw s malim zubima;
  • Skup odvijači s različitim oznakama i šesterokutnim ključevima.

Ne zaboravite pripremiti alate za mjerenje: centimetarski rulet, ravnalo, kvadratna i konstrukcija. Oni će vam pomoći da spojite sve stavke ispravno. Ako zanemarujete provjeru ugradnje pričvrsnih elemenata, onda se namještaj može deformirati. Za traženu oznaku koristite uobičajenu olovku.

Članak o temi: Pozadina u djevojčici

Potrebni materijali za proizvodnju tablice

Na pripremnom radu vrijedi odrediti mjesto ogledala. Može se napraviti tablica elementa ili nositi na zid. Najlakši način korištenja gotovih zrcala. Tada ćete izbjeći dugotrajno i dovoljno teško raditi na njegovoj instalaciji.

Također je potrebno odlučiti točno kako ćete ukrasiti rezove na koš. Domaće majstore ili ih jednostavno melje ili odgađaju i pokrivaju boju. Ali obje ove metode nisu previše pouzdane. Stručnjaci savjetuju da koriste vrpcu za rublje namještaja (ona se također naziva kraj). Možete ga kupiti u trgovinama prodaje proizvoda za popravak interijera. A za njezinu instalaciju trebat će vam željezo ili građevinska sušila za kosu male snage.

Elegantni i jednostavni toaletni stol rade sami

Slika 2. Shema toaletnog stola.

Ako želite napraviti fantazijsku stolicu, to je lakše ne piti sami, nego se obratite Joiner radionici. U tom slučaju potrebno je napraviti papirnate ili kartonske obrasce površine u punoj veličini. Ista usluga je osigurana u nekim trgovinama koja prodaju iverice i šperploča. Stručnjaci vam mogu pomoći da odaberete potreban oblik poklopca stola (sl. 2).

Konačno, odaberite Pribor. Uz ručke, trebat će vam petlje namještaja, nadstrešnice i vodiče za ladice. Možete odabrati valjke ili kuglične strukture. Prednosti prvog su prilično niska cijena. Kuglični vodiči su pouzdaniji i prikladniji u radu.

Za elemente za pričvršćivanje koriste se vijci za samo-tapkanje i Eurobolta (konfiguracija). Svi čvorovi mogu biti pouzdaniji i izdržljiviji ako su dodatno probušeni uobičajenim PVA ljepilom. Ako odaberete ovu metodu fiksacije, tada ćete također trebati stezaljke za pritezanje dijelova na njihovo potpuno sušenje. I poboljšati izgled tablice, koristite posebne plastične čepove koji pokrivaju vijak kape.

Članak o temi: Vrste i značajke rafting struktura

Za proizvodnju tablice trebat će vam šetnja, LSSP ili dovoljno debela šperploča (debljina od najmanje 16 mm). Osim toga, ova tema interijera može se prikupiti iz čvrstog stolarski štit, ali se namještaj ispasti mnogo masivniji.

Izgraditi toaletni stol

Elegantni i jednostavni toaletni stol rade sami

Slika 3. Shema sklopa toaletnog tablice.

Napravio je tablicu vlastitim rukama, prije svega potrebno je formirati radnu površinu. Ako ga popijete sami, onda unaprijed zauzeti površinu lista na oznaku vrpce za proizvodnju građevine. I zatim obrišite ga. To će vam omogućiti da se riješite žetona, čipova i dodatnih čipova.

Zatim morate obraditi prednji rub poklopca. Griblo je grubo brušenje papira lijepljenja i tla s ljepilom (standardni "trenutak" je prikladan za to). Sloj prajmera mora biti ostavljen da se osuši. Tada morate ponovno podmazati površinu s ljepilom i samo tada ugradite krajeve.

Zatim, traka mora biti zalijepljena željezom. Temperatura uređaja mora biti izložena na "pamučnom". Ni u kojem slučaju ne trošite vruću površinu duž same trake. Vožnja između željeza i namještaja čisti pamučne krpe. Višak rubova se režu pomoću pribora za tiskanice i očišćenih dijelova. Slično tome, izvučen je stalak ispod zrcala.

Zatim, bočne stijenke zubaca (pred-ispražnjeni prema vašoj veličini) moraju biti postavljeni na ugradnju vodilica za kutije. Odredite mjesto okvira kako slijedi.

Broj sekvence kutije (počevši od vrha) x visina zida + visina završnog ruba = 25 mm.

Ako je vaša ladica visina, na primjer, 140 cm, a visina ruba je 4 mm, tada se dobiva sljedeći izračun:

  • 1 Box: 1x140 cm + 4 mm - 25 mm = 119 mm;
  • 2 Box: 2x140 cm + 4 mm - 25 mm = 259 mm.

Prema tome, vodič (njezin centar) za 1 kutiju je pričvršćen na udaljenosti od 119 mm od gornjeg rezanja bočne stijenke, a drugi je 259 mm. Nakon popravljanja vodilica potrebno je sami prikupiti ladice. Obratite pozornost na radnu shemu (sl. 3).

Članak o temi: Kako povući zelenu od odjeće

U bočnim prazninama zidova, rupe se suše u ravnini, u prednjim i stražnjim dijelovima oblikuju iste gnijezda u kraj. Euroboltas ili drveni waners mogu se koristiti kao zadržati. Prvo, zidovi se prikupljaju oko perimetra, a zatim je dno fiksirano na njih. Može se napraviti od finog šperploča ili organskog. Tada su vodilice pričvršćeni sa self-strane. Ako koristite valjku strukture, ne zaboravite da je za svaku stranu instaliran njegov vodič.

Završna obrada tablice

Zatim je postavio kauče. Pojedinosti o boku su spojene gornje poprečne veze (bar). Tada je dno fiksno. Prije instaliranja veza, oblikujte rupe u njima za pričvršćivanje tablice. Konačno, tablica je instalirana, fasade na kutijama, spojnicama i vratima za odjele za pohranu.

Ako ste prikupili stol laminiranih ploča, onda se na ovom radu može završiti.

U slučaju iverice ili šperploča, vaš proizvod treba konačnu završnu obradu.

Prije svega, svi dijelovi i spavanja moraju biti pažljivo pijesak i polirani. Tada se površina može prekriti tugom ili bojom.

U prvom slučaju, možete napraviti strukturu stabla više očiti. A ako koristite alat s pigmentima bojanje, stol će izgledati kao prikupljeni od vrijednog drva. Ako želite namještaj za kupnju sjajnog sjaja, onda tretirajte površinu lakom. U suprotnom, stol će ostati mat. Ako se želi, ova tema interijera može se obojiti.

Elegantni i jednostavni toaletni stol rade sami

Elegantni i jednostavni toaletni stol rade sami

Elegantni i jednostavni toaletni stol rade sami

Elegantni i jednostavni toaletni stol rade sami

Čitaj više