Korak-po-korak pozadine pozadine pozadine

Anonim

Zidni kolači s pozadinom - najpopularnija i jednostavna vrsta zidnog uređenja. Tehnika obavljanja ove vrste završne obrade ne može se nazvati zamršenom. Stoga, nastupiti u apartmanu. Zid oko zidova s ​​vlastitim rukama može dobro i neprofesionalno. Međutim, visokokvalitetno slaganje zidova zahtijeva usklađenost s nekim pravilima i nijansama u procesu.

Korak-po-korak pozadine pozadine pozadine

Wallpaper treok sheme na zidu.

Odabir pozadine i priprema potrebnih alata

U modernom građevinskom tržištu pozadina za zidove bilo kojeg tipa prikazan je u tako bogatom asortimanu da je teško zaustaviti vaš izbor na nečemu. Stoga, za početak, potrebno je odrediti prioritete i izbor najprikladnijeg materijala za doradu vašeg doma.

Kuhinja i koridor je bolji da se osuši najtrajniji i otporniji na habanje pozadinom. Ovdje je prikladna gusta vinila otporna na vlagu, tzv. Pripljiv pozadinu, pogodan za brisanje s vlažnom spužvom ili krpom.

Korak-po-korak pozadine pozadine pozadine

Alati za potresne pozadine.

Spavaća soba može se ukrasiti bilo koju vrstu pozadine u skladu s dizajnom sobe. Dječji bolji uzrokuju jeftino, ekološki prihvatljive, papirne pozadine, a ovdje možete eksperimentirati s kombinacijom različitih boja. Dragi tekstilni pozadini ili tiskanje svilenog zaslona prikladni su u dnevnom boravku.

Zidni lijepljenje s pozadinom zahtijeva pripremu materijala i alata za djevojke, oni također trebaju biti kupljeni unaprijed. Ovdje je popis:

  • pozadina ljepilo i spremnik za njegovo razrjeđivanje;
  • Kit i ne-zamke;
  • brusni papir i držač za njega;
  • Velika linija i plumb;
  • nož ili škare za obrezivanje rubova;
  • četkica za tapetu ili gumeni valjak;
  • Spužva ili krpa za brisanje.

Kada je sve spremno za popravak, možete nastaviti izravno na proces. Razmotrite slijed stupnjeva zidova zidova vlastitim rukama.

Poravnanje i označavanje zidova

Korak-po-korak pozadine pozadine pozadine

Priprema zidova za potresnu pozadinu.

Prije svega, potrebno je očistiti zidove iz starih pozadina, ako ih ima. Da biste to učinili, trebali biste ih navlažiti mokrim spužvom ili valjkom i s lopaticom da se struže iz zida. Zatim, koristeći akrilnu kit i lopaticu, potrebno je temeljito uskladiti sve udubljenja i rupe na zidovima, prije uklanjanja noktiju koji se vrte iz zida, vijci, kuke.

Članak o temi: Gdje za spavanje praha u perilici?

Sloj za razmak nakon sušenja treba zaplijeniti, nanošenjem brusnog papira u posebnom držaču. Zatim nametnuti sloj prajmera. To će ojačati snagu kita i povećati stupanj lijepljenja platna platna na zid.

Sada možete otići na oznaku zida. Da biste to učinili, u kutu se nalazi pored prozora, mi navodimo olovkom koristeći visak ili razinu strogo vertikalne linije, pomoći će vam točno staviti prvu pozadinu. Tada smo odlučni s gornjim i donjim rubom, izmjerite udaljenost između njih, dodajte 5-7 centimetara na taj broj 5-7. To će biti duljina platna. Priprema i označavanje zidova je završeno, možete ići na sljedeći korak.

Rezanje pozadine i priprema ljepila

Uobičajena duljina role je nešto više od 10 metara. Ako uzorak pozadine ne zahtijeva pribor, 4 platna će se dobiti iz jedne role i uzimajući u obzir priključak uzorak bit će objavljen samo 3 platna. Preostali veliki komadi se obično koriste kada su prekriveni zidovima iznad prozora i vrata.

Korak-po-korak pozadine pozadine pozadine

Tablica izračunavanja broja pozadine.

Nastavljamo rezanje. Odbijemo na podu sa slikom prema gore prema gore, izmjerite željenu duljinu (ne zaboravljajući o rezervnom 5-7 cm), mi napravimo zareze na rubovima, savijte platno na ovim zarezima i nožem kroz preklopnu liniju. Prvo platno je spreman. Prevarite drugi roll pored njega, prilagodite crtež, obično pomicanje uzorka je od 15 do 50 cm. Izrežite drugu tkaninu u veličini prvog. Na isti način, izmjerite i izrežite sljedeće 5-6 platna.

Nakon rezanja pozadine pripremit ćemo ljepilo. Moderno tržište nudi široku paletu ljepila: oslikana, bezbojna, za teške vinilne i tanke pozadine. Nakon odabira odgovarajućeg ljepila, prekidamo ga prema uputama. To obično nije vrlo složen proces.

U spremniku s toplom vodom, razmazano s tankim tekućim prahom ljepila, stalno ga miješa i ne dopušta da se oblikuju kvržice. Onda dajemo ljepilo na bubu, odvratimo ga nekoliko minuta i pobuni se snažno. Sada je ljepilo spremna za primjenu na pozadini. Idite na sljedeću fazu.

Članak o toj temi: Darovi za 8. ožujka učiniti sami

Primjena ljepila i početka plaće

Prije svega, završeno ljepilo se nanosi s valjkom ili četkom na površinu zida kao dodatni premaz. Tada se pripremljeni platno okreće lice prema dolje i početi ravnomjerno i gusto duž cijele duljine ljepila, temeljito propustiti kutove i rubove. Vrlo je prikladno koristiti ljepilo boje, kada se primjenjuje, jasno je vidljivo, gdje nema područja koja nedostaju, a nakon sušenja je obojeno.

Korak-po-korak pozadine pozadine pozadine

Ispravan red svjetla sobe s pozadinom.

Kada je platno potpuno prekriveno ljepilom, preklopimo ga s "harmoničnom" ljepljivom stranom unutar, bez pritiska na ogrlicu. Podsjeti pozadine za vrijeme navedeno na pakiranju s ljepilom, obično je 5-7 minuta. U tom slučaju, upute bi trebale biti točno točno, budući da se guste inspiriraju mogu isključiti, a tanko poremećeno oticanje i širenje.

Kada je ljepila apsorbirana, mi se tkanina za gornji rub, popeti se na ljestve ili stolicu, primjenjujemo ga pod vrlo stropom, pažljivo rasporedite, istovremeno usmjeravajući rub platna točno duž planirane vertikalne linije. Nakon što je bio siguran da se rub pozadine poklopio s kontrolnom linijom za sve duljine, možete izgladiti tkaninu pomoću posebne klistu ili gumenog valjka.

Možemo pažljivo ispraviti, počevši od vrha i postupno pokrenuti četku prema dolje i na strane, pokušavajući izvaditi vanjsku stranu zraka i izgladiti sklopive nabore. Ljepilo koje je palo na prednju stranu platna, uklanjamo krpu ili spužvu, tako da nakon sušenja nema mjesta. Odmah nakon lijepljenja prve trake, odrezali smo višak pozadine odozgo duž planirane linije i ispod linije postolja.

Slično tome, ljepili smo drugu i kasniju traku pozadine za završnu obradu prethodnog, pokušavajući se dobro uklopiti na rubove platna, bez ostavljanja praznina i pukotina, a ne zaboravljajući na pažljivu kombinaciju uzorka pozadine. Kada se spasi jedan zid, svi rubovi platna treba temeljito zaglaviti tankom četkom, budući da su najčešće iskopani.

Članak o temi: Izrada šume i čezne s vlastitim rukama

Kutovi, vrata i prozora

Najteži trenutak u dizajnu zidova s ​​vlastitim rukama je podebljano uglova.

Ali ako je prvo platno i sve naknadno prošlo glatko, onda nije ni teško plaća ispravno.

Dakle, uzmete zatvoreni kut sobe. Da biste to učinili, potrebno je izmjeriti udaljenost od ruba posljednjeg lijepljenog platna na kut u gornjem, srednjem i donjem dijelu. Zatim dodati 1 cm na najveću od tih udaljenosti i izrezati pozadinu s takvom širinom. Dakle, nakon lijepljenja na zid, ova traka je pomela mali kut.

Korak-po-korak pozadine pozadine pozadine

Wallpaper lijep krug u kutovima.

Zatim je potrebno nacrtati strogo vertikalnu liniju na sljedećoj ne ravnini zid, povlačeći se iz ugla segmenta jednak širini druge trake nakon rezanja prvog. Nakon označavanja, stavite drugu traku jasno na ovu liniju i izgladite četkicu za pozadinu. Možete koristiti istu shemu za spremanje vanjskih kutova.

Otvaranje vrata u sljedećem redoslijedu:

  1. Zalijepimo platnu za tapetu tako da je preplavljena vratima dovratnika.
  2. Nešto tiskani ispod papira kut otvora i napravite rez pod kutom od 45 ° na ovom mjestu.
  3. Pritisnite tkaninu škarama kako bismo produbili Jammer vrata kako bismo zakazali rez rekvir.
  4. Nježno i glatko odrežite dodatne pruge na željenoj liniji.
  5. Stavili smo prostor iznad vrata s stropa do gornjeg ruba dovratnika.
  6. Drugo licemjerje se spašava slično prvom.

Otvori prozora se nakupljaju na istoj shemi kao i vrata, lijepljenje blast pozadinu na kut otvora i rezanje dodatnih komada duž preklopne linije.

Nakon završetka zidova potrebno je zatvoriti prozore i vrata u prostoriju za 1-2 dana tako da su zidovi dobro osušeni. Koristeći ovu tehnologiju, možete spasiti i zidove vašeg apartmana bez visokih troškova.

Čitaj više