Zamjena hladnog stakla za zagrijavanje vlastitim rukama (fotografija i video)

Anonim

Fotovideo

Ostakljenje balkona i logova su dugo i čvrsto ušli u moderan život građana. Potreba za korištenje dragocjenih četvornih metara čini ovaj postupak svake godine sve popularnije. Uz pojavu novih materijala i tehnologija, pojavljuju se novi, zanimljivi, spektakularna i učinkovita rješenja za ovaj problem.

Zamjena hladnog stakla za zagrijavanje vlastitim rukama (fotografija i video)

Shema ostakljenja lažnog svjetla.

Nije dovoljno samo da glasi balkon, sve je potrebno da ga teritorij ne manje udoban od samog stanovanja, hladno staklo je sposobno riješiti ovaj problem.

Hladno staklo

Profesionalno staklo takozvane hladne profile se provodi, u pravilu, od aluminijskih sustava. Prema prethodno proizvedenim mjerenjima, okvir okvira se prikuplja, instaliran je na objekt, a jest je instaliran i staklo je instalirano, u pravilu, vrijednost lica od najmanje 5 mm. Instalacija dvostrukog glaziranih prozora u takvim sustavima nije osigurana. Naboji su pretežno klizni, to vam omogućuje najučinkovitije korištenje prostora balkona.

Prednosti takvog stakla su:

Zamjena hladnog stakla za zagrijavanje vlastitim rukama (fotografija i video)

Shema hladnog stakla.

  • zaštita unutarnjeg perimetra od učinaka atmosferske oborine, prašine i male zvučne izolacije;
  • Mogućnost montaže takvog stakla gotovo na bilo kojem objektu, zbog relativne lakoće izgradnje i beznačajnih opterećenja težine na potpornim površinama;
  • Dugi vijek trajanja s minimalnim troškovima usluga, zbog visoke čvrstoće i trajnosti struktura od aluminijskih legura.

Ali postoje hladni sustavi i nedostaci, oni su:

  • Visoki gubitak topline s obzirom na zamrzavanje profila i odsutnost mogućnosti instaliranja staklenog paketa (specifičnosti hladnih sustava razlikuju se mogućnošću montaže samo jedne stakla s nominalnom vrijednošću od 5 mm). S ovim ostakljenjem, temperatura zraka na balkonu neće se značajno razlikovati od temperature zraka na ulici;
  • Niska zvučna izolacija.

Ako, u procesu popravka ili rekonstrukcije stana, postoji potreba da se balkon mikroklima ili loggias isti kao u samom dnevnom boravku, potrebna je izolacija. Zahvaljujući tome, dodatni četvornih metara može se napraviti iu perimeru kućišta, a tijekom cijele godine koristi se kao zasebna, udobna soba: mini-ormarić, knjižnice, staklenici ili zimski vrt.

Članak na temu: Dječja soba dizajn za dječake u morskom stilu: veličine 10 i 12 četvornih metara. M.

To će zahtijevati izolaciju zidova, stropa i pod balkona ili lože i, naravno, zamjenjujući hladno staklo da se zagrije.

Opcije tople ostakljenja

Jedna od zamjenskih opcija može biti ostakljena, izrađena od metalnih profila ili, kao što se također nazivaju, PVC profili.

Prednosti takvog stakla će biti:

  • Visoki koeficijent otpornosti na toplinu, tj. Niska toplinska provodljivost samog profila;
  • Mogućnost instaliranja staklenog paketa s jednom ili više kamera, koji će osigurati sigurnost topline u zatvorenom prostoru;
  • visok stupanj zvučne izolacije;
  • Niska cijena projekta u omjeru s ostakljenjem s toplim aluminijskim sustavima.

Međutim, postoje i manice ako izolacija balkona ili loggia proizvodi PVC profili:

Zamjena hladnog stakla za zagrijavanje vlastitim rukama (fotografija i video)

Shema toplog ostakljenja.

  • Visoka opterećenja težine, jer, osim težine staklenog paketa, potrebno je uzeti u obzir težinu korištenog armature. PVC profili su teži od aluminijskih dizajna, odnosno, imaju posebne zahtjeve za potporne površine i strukture;
  • Smanjenje otvaranja svjetla, budući da su PVC profili obično širi od aluminija;
  • Smanjenje korisnog područja s otvorom zaklopke, PVC klizni sustavi još nisu u potražnji u našim klimatskim zonama zbog potrebe za izvedivošću njihove instalacije.

Međutim, ako se stan nalazi u modernoj monolitnoj cigli i tvrtka za razvoj ili društvo za upravljanje zahtijeva očuvanje zajedničkog izgleda fasade, jedina mogućnost izolacije takve lože bit će strukture iz toplog aluminijskog profila.

Što je topli aluminijski sustavi

Zbog činjenice da je aluminij vrlo visok, čak i za metale, koeficijent toplinske vodljivosti, jedan od višestrukih grafikona, kao, na primjer, u profilima metalne plastike, nije dovoljno. Stoga se koriste za vanjske aluminijske strukture, koristeći grijane prostorije, profile s termalnom istraživanjem između unutarnjih i vanjskih dijelova okvira. U suvremenim strukturama, to se provodi pomoću toplinskog izolacijskog umetka ili takozvanog termomotiona iz materijala koji ima nisku toplinsku vodljivost.

Članak o toj temi: Dizajn kuhinje dnevni boravak 30 m2

Thermalomost je dva izolacijska traka ojačana poliamida od stakloplastike koja ima koeficijent toplinske vodljivosti od 150 puta manji od aluminijskog. Time se sprječava pojavu hladnih mostova i štiti dizajn toplog aluminijskog od smrzavanja.

Izolacija balkona ili lože s toplim aluminijskim sustavima ima brojne prednosti:

  • To je, prije svega, sposobnost zagrijavanja prostorije bez promjene izgleda fasade;
  • Visoku izolaciju topline i buke;
  • mogućnost instaliranja višestruko dvokomornih dvostrukih prozora;
  • Značajke visokih performansi, zbog snage i trajnosti struktura;
  • manje težine opterećenja na potpornim strukturama i površinama zbog jednostavnosti materijala;
  • Povećanje korisnog područja pri korištenju dobro dokazanih kliznih sustava.

Nedostatak toplih aluminijskih profila može se nazvati svojim većim troškovima, s obzirom na ostakljenje sustava iz PVC profila i hladne aluminijske strukture.

Prema tome, metoda izolacije balkona ili lože ovisi, prije svega, u svrhu korištenih prostorija, njegove dizajnerske značajke, zahtjeve za staklog sustava, kao i želja i sposobnosti samog kupca.

Zamjena hladnog stakla za zagrijavanje vlastitim rukama (fotografija i video)

Zamjena hladnog stakla za zagrijavanje vlastitim rukama (fotografija i video)

Zamjena hladnog stakla za zagrijavanje vlastitim rukama (fotografija i video)

Učitaj više

Čitaj više