Topli kat pita to učiniti sami

Anonim

Topli katovi se koriste vrlo široki. Oni su prikladni jer su noge uvijek tople, što znači da neće biti zamrzavanja tijela i bolesti. Ovaj sustav grijanja svake se godine još više i više koristi. Ljudi preferiraju upravo ovu vrstu grijanja.

Topli kat pita to učiniti sami

Pie shema

Definicija

Topli uređaj je jedan od vrsta grijanja. Zašto su vrlo popularni? Budući da je glavna tajna prijenos topline s tanjurom, koji se sastoji od prirodnih ili umjetnih materijala. Stvara se infracrveno zračenje, što ispunjava prostor i zagrijava ga. Torta se izvodi samo na estrihu. Estrih je betonski sloj s kojim počinje "pita". Estrih se može izvršiti na takve načine:
  1. Koristite cement, pijesak. Te se komponente moraju miješati. Sljedeći korak je dodatak PVA ljepila. Odnos komponenti - 2: 2. To jest, 2 litre ljepila će uzeti 2 litre cement-pješčane otopine.
  2. Uz pomoć posebnih rješenja koja proizvodi poduzeća. U tom slučaju moguće je instalirati sustav grijanja vode. Moguće je i instalacija električnih prostirki, a infracrvene podove nisu napravljene ispod kravate.

Peta

Topli kat pita to učiniti sami

Sheme naglog posada.

Trebate takve materijale:

  1. Materijali za toplinsku izolaciju. Potrebno je imati polistirenske pjene. Ako je opterećenje na podu je velika, tada se koriste ploče, koje uključuju ekstrudirane polistirenske pjene.
  2. Trebate omotač traku. Njegova debljina nije više od 1 cm.
  3. Prisutnost rešetke za pojačanje će ojačati betonsku komponentu. Ova rešetka također može napraviti instalaciju cijevi za grijanje.
  4. Prisutnost metalne plastične cijevi. Moguće je zamijeniti metalnu plastiku na polietilenu.
  5. Cijevi su fiksne pomoću nosača, montažnih i rotacijskih luka.
  6. Betonska otopina.
  7. U konkretnom rješenju morat ćete dodati dodatne sastojke - plastifikator i punilo.
  8. Kolekcionarski sustav (češalj). Prisutnost ovog sustava je potrebna kako bi se spojilo pod krug.

Članak o temi: Samostojeća kupka: Koliko košta?

Instalacija se vrši na staroj osnovi. Termalni izolator je instaliran na vrhu (za to je potrebno za prisutnost čepova pjene / folije). Ove komponente su obvezne komponente za montažu, bilo vode ili električnih podova.

Sljedeći korak će zahtijevati ugradnju vodenih cjevovoda, kablova i grijaćih tepiha. Na kraju se nalazi beton s estrima. Kao rezultat toga, dobiva se kolač.

U tom slučaju, betonski estrih mora biti isključen strogo u takvom torti toplom katu na mekom materijalu.

Kada instalirate, potrebno je postaviti toplinski izolacijski materijal na preliminarni estrih. Za izdržljive zaustavljanja dva estriha (posebno za sobe, gdje je malo područje perimetra) podni kat, morate napraviti rupe za svaki četvorni metar (područje izolacije).

Topli kat pita to učiniti sami

Strukt s toplim katom.

Preko područja sobe u kojoj je napravljena pita, potrebno je ostaviti oko 12 cm otvorenog prostora u obliku trake. To će stvoriti naglasak za oba estriha. Važno je napomenuti da toplinska izolacija u torti ima još jednu značajku - zvučna izolacija. Estrih mora imati debljinu od 4-6 cm. Ne manje i više. Ovo je optimalni pokazatelj. Štoviše, takva debljina je optimalna i ne ovisi o karakteristikama. To će osigurati ravnotežu grijaćih površina, jer će hladne i tople pruge biti izmjenjivane. Ako iz nekog razloga trebate estrih manji debljine, dodajte univerzalni plastifikator u otopinu cementa. Na 200 g otopine se doda 2 litre dodanog morta.

Faze performansi

Morate instalirati izolaciju na crnom estrihu. Da bi se izolacija odbacila s mjesta, bolje je popraviti. Za fiksiranje možete koristiti traku, ljepilo ili dowel. Na vrhu toplinskog izolatora potrebno je staviti metalnu mrežu. Ova mreža osim ojačane funkcije izvodi oznaku, kada su cjevovod, kabelski sustavi i filmovi zaključani.

Treba napomenuti da nije potrebno koristiti osobne i skupe kabele za povezivanje sustava.

Članak o toj temi: Antistatička linoleum Tehnologija slaganja: Glavne faze rada

Topli kat pita to učiniti sami

Dijagram uređaja za grijanje.

Grid mora biti učvršćena bazom. U cijelom području u kojem je instalirana pita, morate rastegnuti vrpcu za omete. Ovo je toplinska udarna pruga. To je učinjeno u slučaju netočne ili pogrešne instalacije, to jest, ako se naprave neke nevidljive pogreške, što može dovesti do neuspjeha sustava. Za kompenzaciju toplinske ekspanzije estriha i slagane takve trake. Između ostalog, ova traka izvodi zvučnu izolaciju i toplinski izolacijsku funkciju. Prilikom polaganja kampera trake, mora se imati na umu da se mora položiti u dva sloja. Neka bude tanja, ali u dva sloja, tako omotava sve nepravilnosti. U budućnosti će se u ovom sloju izliti otopina cementa.

Da bi čestice otopine, ne ulaze u prethodni sloj, ispred betonskog sloja trebate staviti polietilensku osovinu. Ona će poslužiti kao vodootporni, jer kada se umeće otopina, hladni mostovi će biti formirani u šavovima polistirenske pjene, koji se mogu ispraviti samo ponovnim preradom sustava za kolače.

Sve komponente toplog spola su instalirane i pričvršćene na rashladno sredstvo. Tada se događa posljednji betonski estrih toplog poda. Nakon sušenja, već postoji vanjski premaz. Priključak i veza mogu se provesti tek nakon smrzavanja betona. Ako se problemi otkriju u uređaju ili ne radi, kolač će morati ponovno slomiti i ponovno instalirati. Stoga je detaljno i dosljedno izvršenje vrlo važno.

Dakle, sumnju, možete navesti koji su slojevi prisutni u torti. Ako se računate od dna, prvi je zgnječen kamen i pijesak, drugi je film (polietilen), a zatim grubi estrih ide. Peti sloj se sastoji od hidroizolacijskog materijala. Sljedeći je izolacijski sloj, koji je prekriven čistom armiranom kravatom, dekorativni sloj je oblikovan gore - to je pod. Od tih slojeva stvara se kolač toplog poda.

Članak o temi: Tekući kit za zidove - Što je to?

Topli kat pita to učiniti sami

Strujni krug toplog poda.

Ako je torta instalirana na tlu, tada se tlo dodaje u donji slojevi. Da biste instalirali topli kat na tlo, slijedite sljedeće procese. Tlo mora biti suho. Tada podnice neće postati težak zadatak. Ako je tlo mokro, morate čekati da dovrši sušenje. Geotekstili će biti složeni na tlo.

Sljedeći sloj kolača bit će sloj rubke od 15 centimetra. Geotekstil u ovom slučaju igra ulogu barijere tako da se smeće ne nakupi u tlu. Smrvljeni kamen igra ulogu barijere iz kapilarne opskrbe vlagom iz tla gore.

Sljedeći sloj će biti pješčani, ali da se ne može probuditi, morate staviti još jedan sloj geotekstila. Pijesak je potreban što je više moguće. To se radi ručno, bez uporabe naljepnica strojeva. Mogu promijeniti olakšanje slojeva, a to je nemoguće dopustiti. Potrebno je nadoknaditi tako da svi slojevi ne dišu pijesak. "

Zatim dolazi ojačani estrih, koji je gore opisan. Slojevi betona, pritiskom na sve ostale slojeve torta, obrisat će ih. Važno je da se ne pojave zračni jastuci. Pijesak šalje, tako da morate omijeniti više od jednom, stalno gledajući kroz jastuke. Prije instalacije torte morate provjeriti kanalizacijske cijevi. Kako bi se izbjegla vlaga, cijevi su zapečaćene s spojkom stakloplastike. To bi trebala biti hermetička spojka koja će natjerati stezaljku.

Čitaj više