Kako pravilno šivati ​​zid s gipsanim ploča?

Anonim

Kako šivati ​​zid s gipsanim pločama, interesi su oni koji su se u kratkom vremenu riješili kako bi se nosili s popravkom u kući bez značajnih troškova rada i velikih financijskih sredstava. GLC bušotine površine površine i služi dobru bazu za završnu obradu. Šivanje zidova po ovom materijalu, izgubite samo u jednosobnoj prostoriji, koji će se neznatno smanjiti nakon kapuljica opreme pod suhozidom.

Kako pravilno šivati ​​zid s gipsanim ploča?

Poslanice gipsane ploče imaju prilično fleksibilnu strukturu, zbog čega su izvrsne za poravnanje zidova.

Izgradnja okvira od profila

Sada kako je okvir montiran, prema kojem će se provesti šivaći zidovi. Da biste ga izgradili, trebat će vam:

  • UD profili (vodiči);
  • CD profili (stalak);
  • Izravne suspenzije (P-oblika);
  • veze s jednom razinom ("rakovi");
  • vijci samo-tapka s ispiranjem za metal (3 x 9,5 mm);
  • Dowel-nokti (6 x 40 mm).

Pripremiti:

  • razina;
  • visak;
  • rulet;
  • komad krede;
  • udarna vježba;
  • odvijač;
  • Škare za metal.

Kako pravilno šivati ​​zid s gipsanim ploča?

Montažni okvir pod gipsanom pločom.

Montaža okvira počinje instalacijom profila vodiča. Na stropu, povucite paralelni zid linije. Koristeći tipku, označite na podu. Pričvrstite nokte na dnu i gornji strop uD profila. Učvršćivači trebaju biti postavljeni u koraku od 30 cm.

Ugradite profile regala na vodilice. Njihova baza treba biti usmjerena na buduću kožu. Udaljenost između centara CD profila trebala bi biti 60 cm. Profili regala pričvršćeni su na vodilice za metal. Vertikalna dasaka provjerava se na razini.

Zakladna ravnina je gotovo spremna, ali se mora poboljšati pričvršćivanjem CD profila na zid P-oblika suspenzija. Oni su instalirani uz CD svaki ½ m. Prvo dno ravne suspenzije pričvršćeno je na površinu od 30 cm od poda. S zidom P-uzoraka povezan je nokat za nokte, a s vijcima za metal. Zadovoljan za ravninu pokolja, suspenzija se mora pojaviti. Dodatna ukočenost dizajna dobit će se instalacija između CD-a od skakača iz profila regala. Oni su zategnuti s "rakovima" vertikali.

Članak o temi: supstrat pod toplinom vode

Profili se moraju instalirati duž perimetra prozora i vrata, ali kada su instalirani, treba imati na umu da se GCC spojevi ne mogu smjestiti na bilo kojem krugu, budući da će to mjesto rezultirati stvaranjem pukotina u zidu suhozida , Najbliži moč od vertikalne ili vodoravne linije prozora ili otvora vrata treba ukloniti za 40 cm.

Za profil rezanja moguće je koristiti brusilice, ali u sobi je još bolje koristiti škare za metal, pogotovo jer se tanki metalni profili vrlo lako smanjuju.

Ugradnja ploča za gipsanu ploče

Kako pravilno šivati ​​zid s gipsanim ploča?

Digitalni krug gipsane ploče.

Nakon instalacije okvira trebate šivati ​​zid s gipsanom pločom. Na ispravno instaliranom sklopu, standardne ploče od gipsa su savršeni. Da, i ovaj materijal je ukrašen vrlo jednostavno. Za to je prikladan za građevinski nož. Oni čine duboki rez na listu. Slijedi nož primjenom ravnala na redak reza. Nakon toga, gipsana ploča je smanjena i nož presijeca kartona na poleđini. Odrezao sam list, morate nositi s njegovom rubom. Trebalo bi biti pomalo zbunjeno tako da su šavovi između GLC-a nakon instalacije lakše pljunuti. Osim noža, trebat će se emery papir (ili odlazna pravila) za instalaciju GLCS-a:

  • Samopouzdani vijci 3 x 25 mm;
  • Duga linija;
  • olovka.

Nakon što je primijenio GLC na okvir, vijak vijke. U perimeru liste, oni bi trebali biti smješteni na udaljenosti od 15 cm jedan od drugoga, iu profilima u središtu GLC samo-tapkanje vijaka svakih 25 cm. Udaljenost od ruba suhozida do sebe -sample ne smiju biti manji od 1 cm. U kutnim dijelovima ploče, pričvršćivač je pričvršćen ne bliže od 5 cm iz ugla. Vijci su pričvršćeni okomito na profil, a vijci vijaka za samo-tapkanje moraju biti pomalo uvučeni u Glu, ali ne bi trebali probiti kroz vanjski sloj kartona. Ako je vijak samo-tapkanje nepravilno (nije uspio u prazninu, itd.), Trebalo bi se ukloniti i pričvrstiti, povlačeći se s prethodnog mjesta 5 cm.

Članak o temi: Osvjetljenje zrcala u kupaonici: najbolje ideje i metode

Kako pravilno šivati ​​zid s gipsanim ploča?

Montaža gipsana ploča za ljepilo

Već je napisano o tome kako staviti GLCS kada je otvaranje otvora već napisano na ugradnju panela, kada su u vertikalnom redu instalirani 2 ili više listova. U tom slučaju, horizontalni spojevi u susjednim redovima suhozida ne smiju se podudarati. Izrežite zid tako da su ti šavovi jednako raspoređeni jedan od drugog. Treba se dodavati da između GCLI-a morate izdržati jaz u 2-3 mm. U otvorima, okreće se može pričvrstiti na sanduku ili ljepljive smjese.

Po završetku zidova zidova potrebno je zasjeniti GLC. U početku, temeljni premaz obrađuje sve zglobove, produbljivanje, mrlje impulsa i ugradnja pričvršćivača. Sulfayanka je zalijepljena duž šavova. Sve što je gore navedeno je ljepljivo. Čim se kit osuši, cijela površina GLC je primijenjena i primjenjuje se još jedan sloj kita, koji je nakon smrznutog oticanje brusnog papira.

Izgradnja particija gipsana

Odvojeni dio mora biti posvećen izgradnji particija, u kojima je GLC gotovo neophodni materijal.

Podignuta je podjele gipsanih particija kada je potrebno podijeliti sobu sa svijetlim zidom koji nema veće opterećenje na preklapanju.

Kako pravilno šivati ​​zid s gipsanim ploča?

Dijagram uređaja pregrade iz suhozida s izolacijom buke.

Za izgradnju zidova ove vrste, koriste se vodiči, profili stajanja i drvenih šipka, koji će pomoći u povećanju vrata. Osim uobičajenog skupa za montažu suhozida, trebat će vam:

  • Traka za penropopiju;
  • Zvučna izolacija (mineralna vuna).

Nanesite zid na pod. Koristeći tipku, označite na stropu. Pričvrstite nokat za kolica na površinu vodilica. Njihova stražnja strana treba biti spremljena s vrpcom kako bi se poboljšala zvučna izolacija. Ugradite vodilice uz zidove i osigurajte ih.

UD profili moraju biti instalirani na mjestu vrata. Njihove baze trebaju biti usmjerene prema okviru vrata. Provjerite ih s okomitim razinama i umetnite unutar profila na otvaranju poda poda do stropa. Okrenite ih vijcima za vodilice.

Članak o toj temi: Usklađivanje poda samonavelirajućim smjesom: estrih i vrijeme sušenja u rasutom stanju, bolji gipsa i cementa

Sada umetnite profile regala u UD i osigurajte ih samoizgradom. Možete staviti u okvir električnih kabela i komunikacija. Ojačajte dizajn s horizontalnim skakačima i izrežite jednu od strana okvira gipsane ploče. Ostaje da položi mineralnu vunu i potpuno šivao particiju.

Čitaj više