Opcije laminata polaganja: izravno, dijagonalno, šah

Anonim

Sadržaj: [Hide]

  • Metode laminata
    • Izravno polaganje - popularna metoda
    • Shema šaha laminata
    • Kada je otopina dijagonalno postavljanje
  • Tehnologija dijagonalnog stila

Mogućnosti polaganja laminata definiraju se nekoliko zahtjeva. Osim osobnih estetskih preferencija, veličine sobe, mjesto prirodne rasvjete, vrata i budućeg namještaja uzima se u obzir. Najatraktivniji učinak se postiže polaganjem u smjeru glavnog izvora svjetlosti ili kroz ulaznih vrata.

Opcije laminata polaganja: izravno, dijagonalno, šah

Struktura laminatne ploče.

Nekoliko tajni majstora i dizajnera pomoći će ispravno izbora:

  1. Prilikom polaganja obloge okomito na prozor, formirani spojevi praktički neće biti vidljivi.
  2. Slaganje treba započeti iz tog ugla koji će biti slobodan od namještaja. U ovom slučaju, svi dijelovi koji zahtijevaju rezanje bit će zatvoreni namještajem, a različite širine uzorka bit će nevidljiva.
  3. U dugim i uskim sobama, laminat laminat kroz proširenje prostora. Smjer svjetla nije važan.
  4. Građevinsko tržište nudi posebne pragove koji omogućuju bilo koji crtež vanjske premaz.
  5. Ako je zakrivljenost početnog zida toliko izražena da širina postolja neće biti dovoljna za skrivanje proreza, vrijedno je odabrati drugačiji smjer polaganja.

Metode laminata

Natrag u kategoriju

Izravno polaganje - popularna metoda

Opcije laminata polaganja: izravno, dijagonalno, šah

Shema izravnog polaganja laminata.

Najčešći je ravan polaganje, koji uključuje postavljanje panela paralelno s zidovima sobe. Kada je ova metoda odabrana, počela se izvoditi s vrata prostorije. Ova se opcija može provesti preko ili duž linije svjetlosti.

Da bi položio premaz duž svjetle linije, početni zid odabire dugu stranu sobe. Prednost ove metode je da je sposobna praktično potpuno skrivena formirana šavova, jer ne odbacuju sjene. Ako na kraju posla premazivanje treba izgledati holistička i glatka, to je upravo način da se zaustavi vaš izbor. Imajte na umu da se izravni stil koristi u prostorijama u kojima se prozori nalaze uz kratku stranu. Ako soba ima nekoliko izvora prirodnog svjetla (kutni apartmani), neće biti moguće postići takav učinak.

Metoda mjesta ploča preko polaganja okomito na dugi zid sobe.

Majstori se rijetko koriste, ali upravo za njega značajno proširi uski prostore, tako da se često može naći u hodnicima i uskim dužinama.

Natrag u kategoriju

Shema šaha laminata

Opcije laminata polaganja: izravno, dijagonalno, šah

Polaganje laminata vlastitim rukama s različitim opcijama.

Možete uništiti pod stvaranjem efekta opeke ili šahovskog zidarstva. Ove metode sugeriraju da će svaki sljedeći red biti smješten s pomakom strogo pola ploče s obzirom na prethodni. Izvedba ovog tipa povezana je s velikim prekoračenjem materijala koji može doseći 15%. Bitna prednost takvog zidarstva je da je među svu raznolikošću prepoznata kao najtrajniji, a time i izdržljivi.

Šahska shema je najučinkovitija kada se koristi monofonski materijal s jednim osi. Ako je materijal s uzorom od dva četiri benda i izraženih linija, njegova kombinacija na kraju može iskriviti crtež.

Različiti šahovsko polaganje je simetrična shema koja podrazumijeva premještanje elemenata na pola duljine. Jedini nedostatak koji može uzrokovati napuštanje ideje o simetričnom polaganju je velika pregrijavanje materijala. Osim toga, vrijedno je razmotriti da se takve slike na podu mogu koristiti samo ako je potrebno istaknuti jasne i ravne linije prostorije. Ako soba ima netočnu konfiguraciju, simetrično polaganje potrebno je odbiti.

Opcije laminata polaganja: izravno, dijagonalno, šah

Shema pravilnog priključnog laminata.

Pepper paluba je metoda polaganja laminata, za implementaciju elemenata kontrastnih boja ili različitih nijansi, položenih u kaotičnom redoslijedu. Možete koristiti različita rješenja u boji u simetričnom polaganju.

Polaganje "Božićno drvce" može se implementirati samo u slučaju stjecanja posebnog laminata, čiji paneli imaju manju veličinu i poseban dizajn brave koje omogućuju polaganje pod kutom od 90 °.

Natrag u kategoriju

Kada je otopina dijagonalno postavljanje

Polaganje laminata dijagonalno nije ništa više od klasične sheme, shvativši pod kutom od 45 °. Polaganje laminata ispod 45 stupnjeva pronađeno široku popularnost među dizajnerima zbog sposobnosti za transformaciju prostora i dati joj neku lakoću. Posebno učinkovito dijagonalni dijagram izgleda u sobama s kutnim ulaznim vratima. Prekoračenje materijala u ovom slučaju može varirati od 10 do 15%, ovisno o duljini prostorije, tako da će u kvadratnim područjima biti minimalan, au dugim i uskim prostorijama - maksimum.

Natrag u kategoriju

Tehnologija dijagonalnog stila

Polaganje laminata ispod 45 ° se provodi nakon pripremnog rada, koji uključuje čišćenje i izravnavanje površine. Radovi se mogu izvesti iz ugla prema vratima, u ovom slučaju dugim spojevima treba biti smješteni u smjeru prirodne rasvjete od prozora. Ako se laminat polaganje iz prozora provodi bez uzimanja u obzir ovo pravilo, spojevi pojedinačnih panela bit će vidljivi, a nećete moći dobiti jedan pod pokrova.

Opcije laminata polaganja: izravno, dijagonalno, šah

Sheme rasporeda laminata.

Ako se rad izvodi ne iz kuta, ali iz središta, protežite se kabel iz suprotnih kutova sobe, djelujući kao referentna točka za polaganje. Polaganje prvog reda se izvodi paralelno s kabelom i ide na lijevu stranu. Ako odlučite ispuniti posao sebe, bolje je preferirati laminat s prozora.

Instrumenti:

  • rulet;
  • olovka;
  • Corolninic;
  • Elektrollery s kapacitetom od 500 W;
  • čekić;
  • Stezaljka;
  • klinovi;
  • Preskakanje traka.

Odvojeni elementi prikupljaju se u brojnim i tek nakon toga u kombinaciji s prethodnom. Ako imate pomoćnika, možete se jednostavno nositi s centralnim dugim redovima, inače je moguće olakšati proces pucnjavanje spojeva zaključavanja, zbog malog tereta, koji se stavlja na prikupljeni redak i dopušta se ne bojati njegovog integriteta kada popravljanje sljedećih elemenata.

Opcije laminata polaganja: izravno, dijagonalno, šah

Shema laminata polaganja s sustavom za montažu zaključavanja.

Imajte na umu da su lamele postavljene u redoslijedu na udaljenosti od 30-40 cm. Ova tehnologija omogućuje vam da dobijete istinski izdržljivu podnu oblogu, koja ne podliježe deformaciji tijekom rada.

Prostor od najmanje 1,5-2 cm trebao bi ostati između premaza i zidova s ​​gorivom za zaključavanje, zbog čega se oteklina i skupljanja laminiranog premaza kompenzira kada se temperatura i vlažnost mijenja u prostoriji. U skladu s istim prostorom oko perimetra, klinovi su složeni, koji se uklanjaju nakon polaganja laminata. Sakrij praznine iz znatiželjnog oka pomoći će da se plutaju pričvršćena na zidu.

Često se problemi u dijagonalnom polaganju pojavljuju s obrezivanjem lamelama na rubu reda. Rezidba, kao i styling, potrebno je obaviti pod kutom, očito ponavljajući obrise zida. Izmjerite udaljenost od tekućeg teleta do gornje i donje točke retka. Premjestite brojke na cijelu ploču kao dvije točke i spojite liniju. Ova ploča će poslužiti kao uzorak s rezanjem. Sam postupak provodi elektrolovka ili obični hacksaw.

Članak o toj temi: Slate - Karakteristike, opseg, ugradnja

Čitaj više