Boja reflektirajućeg aerosola i napravljen rukom

Anonim

Za sigurnost pješaka, u mnogim zemljama pravila zahtijevaju reflektirajuće elemente na odjeći pri vožnji izvan grada. U trgovinama prodaju razne zavoje, ključne lance i narukvice. Reflektirajuća boja se prodaje u aerosolnom pakiranju. To je prikladno napraviti svjetleće crteže na tkanine i ograde u mraku. Želeći pogoditi prijatelje, stvoriti jedinstveni svijetli svijet u dnevnom boravku s vlastitim rukama.

Boja reflektirajućeg aerosola i napravljen rukom

Reflektirajuća boja

Potrebno je zaštititi ogradu prijatelja, stojeći u blizini ceste

Country House mog prijatelja stoji u blizini ceste. Noću je automobil pokušao odbaciti ogradu na svoj način. Automobil se sjetio privremene ograde od profila. Vadik će staviti kamenu bazu i ljepilo vrh. Zabrinuo je da onda putnici bezbrižnog vozača mogu ozbiljno patiti. Bilo je potrebno istaknuti liniju ograde sa svjetlom ili posebnom bojom.

Boja reflektirajućeg aerosola i napravljen rukom

Reflektirajuća boja

Prijatelj je podignut oko svjetiljki na čelu perimetra. Ali hodali su zajedno s cestovnom rasvjetom kad je struja nestala. Podijeljena iz grada, često se dogodilo. Ponudio sam mu različite opcije:

  • uspostaviti autonomne obroke za osvjetljenje ograde;
  • Mount reflektirajuće elemente plastike;
  • stick svjetlosni film;
  • Nanesite posebnu boju.

Prve dvije opcije konzumiraju se materijalno i fizički. Film se može zalijepiti samo na glatkoj površini. Ostala je rasvjetna boja. Vadik je htio znati:

  • što se događa;
  • Je moguće primijeniti na tkivo;
  • Kako kuhati vlastite ruke.

Vrste reflektirajućih boja

Boja reflektirajućeg aerosola i napravljen rukom

Boja reflektirajuća za vozila

Za samopouzdanje prodane boje u trgovinama podijeljena je prema metodi sjaja:

  • retroreflektivno;
  • luminiscent - akumulativno;
  • Fluorescentne;
  • Reflektirajući film.

Reflektirajuće pripravke nastaju na dnu laka i posebnog praha iz glatkih kuglica. Ako je svjetlo pogođeno na oslikanoj površini, oni odražavaju zrake prema izvoru, vraćaju ih i djelomično rasipaju. Boja ove grupe nazvana je slobodno raste. Vrijedno je isključiti svjetla i postaje nevidljivo. Pripravak se može izraditi vlastitim rukama, miješajući gotov pigment s prozirnim lakom.

Članak o temi: Glazirski balkoni i loggia - Vrste ostakljenja i tehnologije

Fluorescentna boja sadrži pigmente koji reagiraju na ulurafiolet zračenje. Kada svjetlosni valovi pogodi drugu duljinu, ne sjaji. Pripravak se koristi za stvaranje vlastitim rukama svjetlucav crtež na tkanini, u unutrašnjosti i pri stvaranju rada u stilu tjelesne umjetnosti.

Luminiscentna boja akumulira svjetlo od sunca i umjetnih izvora, a zatim ga 8 do 12 sati daje u mraku. Boje uglavnom zelenkasta, plava i mliječna. Veliki sadržaj u pigment štetnih tvari ograničava korištenje ove vrste pripravaka. Ne može se koristiti u spavaćim sobama i djeci. Ako se fosfor djeluje kao pogon, materijal se može koristiti samo za vanjski dekor.

Film ima samoljepljivu površinu na poleđini. Prednja strana je prekrivena retroreflektivnim sastava. Može se rezati na trakama bilo koje veličine i osigurati na tkivo vanjskog odjeća, glatke metalne i obojene strukture.

Primjena svjetlećih materijala

Boja reflektirajućeg aerosola i napravljen rukom

Razmišljanje boje za životinje

Reflektirajuća boja raznih vrsta naširoko se koristi za označavanje boje:

  • ceste;
  • ograda;
  • granica;
  • znakovi;
  • izbočene dimenzije;
  • odjeća;
  • prepreke;
  • bicikli;
  • automobili;
  • disko dvorane i kafići;
  • interijeri;
  • Dekor.

Široko korištenje sjajnih materijala koje primaju umjetnici i dizajneri. Oni stvaraju izvorni dizajn uobičajenih predmeta vlastitim rukama.

Za označavanje cesta primjenjuje se reflektirajuća boja. To je transparentan i na asfaltu prvo nanesite bijele linije tla, a zatim lakiraju s reflektirajućim česticama. Nedostatak je u otpor niske habanje na brisanje. Potrebno je povremeno ažurirati.

Na stupcima i znakovima koriste boju boje reflektirajućim učinkom. Film je zalijepljen u javnim zgradama kako bi se spriječilo posjetitelje.

Fluorescentna boja je potražnja od odgajatelja zabavnih sadržaja. Kada uključite ultraljubičaste svjetiljke, unutarnji nevjerojatno mijenja svoj izgled.

Boje aerosola za tkanine i drugih materijala

Boja reflektirajućeg aerosola i napravljen rukom

Razmišljanje boje u unutrašnjosti

Članak o temi: Je li moguće ljepilo na starim pozadinama: zaglavljen kao na vrhu, novi vinil, phlizelin, papir, fotografije, video

Za ogradu žrtve, Vadik je izabrao spremnik, koji je bila svijetlo žuta reflektirajuća boja. Napravio je znakove upozorenja na površini metalnog lima. U popodnevnim satima izgledali su kao obični crteži. Noću, kad ih je udarila, prednja svjetla su počela sjajiti.

Njegov najstariji sin je tada dodao svoju umjetnost. Primijetili su ih odmah, kao što je dječak koristio transparentan sastav za to, što nije vidljivo tijekom dana. Dijete je htjelo pomoći svom ocu i vlastitim rukama kako bi stvorila prijeteće upozorenja vozačima koji žele ući u ogradu.

Moj prijatelj je kupio ovaj balon primijeniti trake upozorenja na tkivo ruksaka i vjetrova. Obitelj je često hodala kasno u šumi i vratila se kući na cesti.

Kada je izgrađena nova ograda, Vadik će se na njega primijeniti reflektirajuću boju na kamen u donjem dijelu. Svjetlo prednjih svjetala će pasti na ovaj dio ograde već na udaljenosti od automobila.

Reflektirajuće boje to čine sami

Boja reflektirajućeg aerosola i napravljen rukom

Boje reflektirajuće za natpise ili znakove

Vadik je zainteresiran za sve s vlastitim rukama. Rekao sam mu da trgovina prodaje pigmente za svjetleće boje. Oni moraju biti uzgoj u proporcijama 1 do 4 na prozirnom laka. Prvo, tekućina teče u staklenu ili porculansku posuđe. Tada se ulije prašak i kap otapala. Sve je pomiješano.

Lak može biti bilo koji. Odabrana je materijalom površine na kojoj će se primijeniti sastav. Otapalo doprinosi ravnomjernoj raspodjeli čestica. Mora se uklopiti na osnovu. Prilično je kapanje od ulijevanja, jer je potrebno ne više od 1% obojene boje.

Lijepa smjesa se nanosi četkom na površini pročišćen od prašine i prljavštine. Poželjno je obojana na temperaturama iznad 5 stupnjeva. U Clausu, Lak, ako nema vremena za stvrdnjavanje, pukotine. Možete prskati prah na sirovu sirovu, prekrivenu površinom laka.

Članak o toj temi: Koje zavjese na loggiji su bolje odabrati: nekoliko korisnih savjeta

Čitaj više