Proširenje sobe zbog balkona i lože

Anonim

Proširenje sobe na štetu balkona je među rješenjima koja su vrlo popularna s modernim dizajnerima i dizajnerima. Stanovnici malih apartmana smatraju takav način povećanja stambenog prostora kao najpogodnije i obećavajuće.

Oni koji žele donijeti svoj san u život bit će suočeni s određenim nevoljama. Oni su povezani s pravnim dizajnom ako moraju uništiti zid između lože i sobe, ili s fiksacijom promjena u tehničkom planu stana, ako je blok balkona rastavljan.

Nekoliko načina za proširenje prostora

Proširenje sobe zbog balkona i lože

Širenje zbog čežnje sobe malog trga zahtijevat će vlasnika stanovanja da napravi izbor i odluči hoće li to biti:

  • ugradnja dvostrukog stakla prozora bez dodatne opreme za grijanje;
  • ostakljenje s punim grijanjem;
  • Kombiniranje sobe (zidni sloj).

Proširenje sobe zbog balkona i lože

Toplo ostakljenje čini rekonstruiranu lođu za istinski stambenu i toplu sobu.

Budući da treća opcija zahtijeva dugo očekivanje i koordinaciju s BTI, onda mnogi stanari, nastojeći izbjeći žice, donijeti odluku o obavljanju potrebnog rada na izolaciji i ugradnji dvostrukih prozora.

Ostakljenje može biti hladno i toplo. Druga opcija je najčešća, jer upravo to omogućuje organiziranje mini teretane na loggiji ili rekreacijskom području, zimski vrt ili nastavak blagovaonice.

Proširenje sobe zbog balkona i lože

Možete proširiti sobu koristeći mogućnost stvaranja dodatne sobe na balkonu u kojem će biti opremljen topli kat, kao rezultat toga će se pretvoriti u puni ured ili sobu za kreativnost. Ovdje možete provoditi vrijeme i ljeti i zimi, stvarajući udobnost i udobnost uz pomoć kućanskih aparata, potrebnih namještaja i soba.

Proširenje sobe zbog balkona i lože

Nakon što je uništio zid koji odvaja balkon, povećat ćete područje i pustiti sobu više svjetla

Uništavanje zida koji odvajaju lođu od stambenog prostora dopušteno je da se ne postigne samo povećanje područja, već i promjene u kvaliteti rasvjete. Rasvjeta zida, potrošač pruža slobodan pristup sobi sunčeve svjetlosti u cijelosti.

Članak o temi: Glavni uzroci gužvi zračnog prometa u radijatorima sustava grijanja

Međutim, u ovom slučaju potrebno je strogo slijediti pravila ponovnog razvoja, prema kojoj povećati područje prostorije koristeći jednostavnost, to je nemoguće u kućama panel. Ovdje su planirane promjene mogući samo zbog odlaganja prozora i vrata.

Povećajte sobu na štetu balkona rušenjem zida i nedostatkom prozorske particije je s pravom tako teška da se može reći gotovo nemoguće.

Postupak rada

Proširenje sobe zbog balkona i lože

Prije početka rada, dobiti odobrenje u BTI

Pravna obnovu zahtijeva:

  1. Koordinacija i dobivanje dopuštenja za obavljanje posla u Tehničkom zavodu.
  2. Nalog i rad na projektu.
  3. Potvrda sigurnosti koja se može dobiti u Ministarstvu izvanrednih situacija.
  4. SES dozvole.
  5. Pristanak arhitektonskog odjela Jeepa.

Samo primanjem svih navedenih dokumenata u rukama, možete sigurno tražiti pomoć do iskusnog dizajnera, koji će pomoći u stvarnost utjeloviti snove.

Postupak za obavljanje posla

Nakon što čekamo rješenje dizajnera i primili skicu buduće obnove, možete nastaviti na pripremni rad. To znači da će biti potrebno osloboditi prostor, uzimajući osloboditi od namještaja i tehnologije, materijala za izgradnju dionica i pripremiti potreban alat. Takav se rad provodi u toploj sezoni, jer zahtijevaju redovitu ventilaciju tijekom demontaže i uništenja. Za detalje o kombiniranju balkona s prostorom pogledajte ovaj videozapis:

Nakon rušenja zida ili uzimajući osloboditi od starih vrata i prozora otvori, cjelokupno građevinsko smeće provodi i nastavite s izvođenjem manipulacija povezanih s ostakljenjem. Prije svega, morat ćete se pobrinuti za kvalitetu zidova i balkon parapeta, a zatim pružiti visokokvalitetnu hidroizolaciju, a zatim izgraditi pouzdan sanduk u kojem će se nalaziti izolacijski i parni barijerni materijal.

Zatvorite ogradu balkona s ispravljenim ili postavljenim zidovima pjene. Ovo je najpristupačnija opcija, a materijali se ne razlikuju u velikoj težini.

Spremite mikroklimu stambenog prostora samo će pomoći samo korištenje materijala koji su u stanju stvoriti visokokvalitetnu uštedu topline.

Proširenje sobe zbog balkona i lože

Pružanje učinkovite toplinske izolacije pomoći će proširenoj polistirenskoj pjeni, Minvata ili poznanstvu pjene. Njegove razlikovne značajke:

  • niska cijena;
  • jednostavnost u montažnoj;
  • propusnost od nule pare;
  • Visoka toplinska izolacija.

Članak o temi: pozadina na zidu

U nekim slučajevima, okvir za sanduk je opcionalan. To je moguće ako izolacija koristi penoplex, koji je zalijepljen na posebno stvorenu cementnu pjenu. Ovo pjenjenje ljepilo čini sve šavove i zglobove između izolacijskih ploča.

Proširenje sobe zbog balkona i lože

Uštedite na materijalu, u ovoj fazi rada se ne preporučuje, jer iz kvalitete njihovog izvršenja izravno ne ovisi ne samo udobnost i udobnost u stvorenoj sobi. Međutim, koliko učinkovito izolacija na priloženoj loggiji ovisi o pristupu hladnom zraku u dnevnom boravku.

Sada možete nastaviti s radom povezanim s podovima. Izbor takvog materijala ovisi o svrsi sobe i dizajnerskom rješenju. Ako su zidovi donekle modificirani, a zatim nakon spajanja balkona okreću se u lučni otvor (s sigurnosnom kopijom ili bez njega). Pod može biti čak i glatka površina, koja je nastavak podnice sobe. Na katu montažu na balkonu, pogledajte ovaj videozapis:

Proširenje sobe zbog balkona i lože

U drugom slučaju, izgrađen je mali podij ili je prostor vizualno odvojen pomoću materijala za podne obloge apsolutno ne slično onome što je već u sobi. Na primjer, ako laminat leži u dnevnom boravku na podu, tada se podne pločica ili linoleum mogu položiti na balkon nakon njegovog vezanja. Ponekad postoji čak i parketna ploča ovdje ako ova soba postane nakon redevelopcije ormarića.

Razmišljajući o završnoj završnoj obradi, vrijedi slušati savjet iskusnog dizajnera. Uostalom, dodatna soba može biti uređena u jednom stilu s prostorom, čiji je nastavak, i može postati kontrast.

Čitaj više