Samostalno jačanje drva

Anonim

Jačanje građevinarnih struktura može biti potrebno u slučajevima kada su izrađene pogreške u fazi dizajna ili izgradnje objekta. Neispravno izračunati opterećenja ili svojstva materijala mogu dovesti do djelomične deformacije krova, pa čak i do njegovog potpunog uništenja. U tom slučaju, jačanje raftera postaje oštro potrebna procedura koja može spasiti vaš dom.

Samostalno jačanje drva

Metode za pojačavanje sustava Rafter.

Rafters, koji su temelj bilo kojeg krova, moraju se povremeno potvrditi za prisutnost bilo kakvih nedostataka ili oštećenja formiranih tijekom rada krova. U slučaju detekcije potrebno je ojačati i ojačati Rafter sustav kuće, garaže, šupe, kupelji ili drugih zgrada. Pogreške tijekom instalacije i izračuna mogu se pojaviti s bilo kojim vrstama Rafter sustava, tako da domaći majstori trebaju vještinu za jačanje rogova za svaku od njih.

Jačanje rafting nogu

Samostalno jačanje drva

Uređaj sustava Rafter.

Jačanje rogova može se provesti na nekoliko načina, detaljno onih o kojima će se raspravljati u nastavku. Ove metode mogu se koristiti pojedinačno iu vlastitoj ukupnosti. U svakom slučaju, sami kuće moraju riješiti ovaj problem. No, to je najbolje ne spasiti i uzeti u obzir da uništavanje krova iznad iste garaže može oštetiti automobil i uzrokovati značajnu materijalnu štetu, a da ne spominjemo opasnost od deformacije krovne strukture kuće.

Dakle, dobitak funkcija podrške se provodi pomoću:

  • "Podnice", grede koji sudjeluju u postotku opterećenja rogova;
  • instalacije podprosila;
  • bilateralna obloga.

Podnosi se osnivaju u slučajevima kada su provedeni netočni izračuni opterećenja na rogovima, a kao rezultat toga, i kao rezultat toga, potrebno je povećanje poprečnog presjeka greda koji drže konstrukciju cijelog krova. Da biste izvršili ovo jačanje je vrlo jednostavno, za to morate instalirati ovu dodatnu gredu i osigurati između mauerlata i noge od substropile. Pričvršćena je s vijčanim stezaljkama ili posebnim čeličnim pločama s zubima.

Samostalno jačanje drva

Glavne vrste Rafter sustava.

Mjesto nametanja rafter stopala do crpke također zahtijeva posebnu pozornost vlasnika kuće, budući da je na ovom mjestu dolazi do maksimalnog tlaka savijanja. Kao jasnoća, sjetite se kako ste slomili štap u djetinjstvu, to je uloga koljena i obavlja četrdeset. Da biste smanjili opterećenje i rizik deformacije kontinuiranih rogova na mjestu gdje se odmaraju na pumpi, savjetujemo vam da povećate poprečni presjek šipke zbog obloga njegovih ploča iz ploča. Debljina obloga ovisi o izračunu željenog dijela za dizajn s planiranim opterećenjima savijanja. Povezani su rogovi s ojačanjem s različitim pričvršćivačima, ali češće s noktima ili posebnim vijcima. Ako se u isto vrijeme duljina uzoraka proteže po točki potpore, onda je moguće povećati ne samo čvrstoću grede, nego i cijeli spojni čvor.

Članak na temu: upute, kako ispuniti kat s vlastitim rukama

Ponekad u projektu može doći do pogreške u određivanju kuta krova krova, a operacija otkriva ovu pogrešku. Na primjer, s nedovoljno hladnim klizanjem, snijegom se nakuplja, koji može oštetiti krov. U tom slučaju, postaje potrebno donijeti neke promjene u izgradnji raftera. U tu svrhu, novi dijelovi raftera pričvršćeni su na stare elemente uz pomoć zidova i noktiju, zahvaljujući kojem novoosnovane farme postaju kruti i mijenjaju krovnu nagib na željenoj strani.

Ova metoda će vam omogućiti da napravite promjene u građevinarske strukture i istodobno ne rastavljajte cijeli krov, međutim, oni neće moći napraviti posebne promjene u cerulmonalnom prostoru, jer niti da se ne povećava neće biti u mogućnosti konfigurirati ga.

Jačanje donjih dijelova rafala

Samostalno jačanje drva

Shema ojačanja raftiranih slojeva.

Linije krova bilo koje strukture je najranjivije u svom donjem dijelu, to je tamo najčešće i zahtijeva jačanje - to je dno rafter stopala i mauerlat bar. Uzrok ove ranjivosti je u tome što je u zoni stabla i zidove od opeke koji se najčešće formira kondenzat i vlaga spada u slučaj integriteta krova. Drugi razlog je korištenje loše kvalitete drva, koje je bilo sirovo ili usisano kršenjem tehnologije. Sve to dovodi do stvaranja procesa brušenja u drvu i njegovom uništenju. Stoga je važno obratiti pozornost na izbor visokokvalitetnih materijala i osigurati pouzdanu hidro i isparizolaciju. Odsutnost ili nepravilno funkcioniranje pročišćavanja ventilacije također može uzrokovati akumulaciju vlage i uništavanje drva.

Kako bi se poboljšala krovni okvir u ovom slučaju, koristi se šušnica. Pričvršćeni su na donji vrh rafting noge i odmoru na Maurilalat ili Liezhalan. Broj takvih dodatnih podprosila ovisi o vašoj situaciji. Da bi se omogućila dodatna održivost, tala su malo pričvršćena ispod nagiba, tj. Njihov donji dio je neznatno raspoređen na zabave. Usredotočuje se u leglo kako bi se uklonio utjecaj naprezanja savijanja na raspon rogova u ovom dijelu.

Članak na temu: MSQUITO NET Učinite to sami za 72 rubalja

Jačanje palih dijelova Schropil sustava

Samostalno jačanje drva

Shema jačanja s dodatnim podloškom.

Ako se još uvijek nije uspjelo zaštititi od razornih učinaka na drva, možete pokušati ojačati oštećena područja raftera ili mauerlalata vašeg doma ili garaže. Ako govorimo o jednom slučaju štete na Rafter, možete raditi s drvenim oblogom mlijeka. Oni su pričvršćeni s noktima ili vijcima, dok je njihov donji dio ploče, obloge mora se odmarati u mauerlatu, kako bi se osigurala dodatna pouzdanost fiksacije, dok je obloge na ovom mjestu bolje pričvrstiti na mauerlat s čeličnom žicom.

Ali ako je već o masovnoj šteti na rafted, kada se deformacija ili trulež otkrije na mnogim rafted, potrebno je primijeniti poseban sustav proteza. Ove proteze su izrađene od čeličnih šipki i vezani su na netaknuti dio strukture, dok se deformirani dio jednostavno uklanja. Za ovu operaciju potrebno je popraviti rafter s posebnim privremenim štandovima i ukloniti oštećeni dio (za to morate rastavljati dio krova). Tada biste trebali izrezati sličnu veličinu proteze s istog stabla i instalirati ga na mjesto udaljenog područja, na dnu njegovog dijela treba je otpaviti u mauerlat. Čelične šipke proteze pružaju dodatnu fiksiranje cijelog dizajna.

Ako jačanje s djelomičnom zamjenom ne zahtijeva podnožje niza, i mauerlat, onda je potrebno provesti sljedeće manipulacije:

  • Fiksni privremenim sigurnosnim kopijama rogova krovnog okvira;
  • Odjeljak za vožnju mauerlat je izrezan i uklonjen;
  • Čelične štaka se odvode u zid, koji je složen usponom željenog dijela, duljine najmanje jednog metra;
  • Na preklapanje, komad komada je postavljen na fenjer jednaku Bruusu;
  • Tada je lice niza fiksirano na obje strane ružičastom, koji se temelje na samo instaliranoj greda.

Neki savjeti za jačanje

Rad na jačanju raftera bilo kojeg krova je cijeli kompleks rada, koji uključuje razne operacije za ispravljanje deformacije i uništavanja samih drvenih elemenata ili mjesta njihove veze.

Samostalno jačanje drva

Montažni čvorovi sustava Rafter.

Članak na temu: trijem za privatnu kuću - 100 fotografija ekskluzivnog dizajna. Mogućnosti Kako napraviti lijepu!

Deformacije se najčešće izražavaju kroz zakrivljenost i formiranje pukotina u barovima i pločama rogova i drugih drvenih krovnih elemenata, ali ponekad je potrebno smetnje i kada je potrebno riješiti slabo kvalitetno lijepljenje dijelova sustava.

U potonjem slučaju trebate obratiti pozornost na ključne veze. Prije svega, pobrinite se da su rogovi ispravno fiksiranje i koza vašeg krova, problemi su vrlo često tamo s nedovoljnom pažnjom prilikom instaliranja.

Prilikom ispravljanja nedostataka potrebno je postići maksimalnu gustu priključivanje rafted i skate bar, to može pomoći u korištenju posebne priključke. Za visokokvalitetno jačanje ovog čvora, razne tehnike koriste. Ovaj čvor je pričvršćen pomoću posebne čelične trake s perforiranim rupama ili raznim drvenim ploče obloga ili sadnju rogova na čeličnom pričvršćivanju. U svakom od ovih metoda može se razlikovati nekoliko opcija, na primjer, drvene obloge se mogu pričvrstiti i iznad i ispod klizaljke, postoji nekoliko vrsta metalnih ploča za pouzdanu fiksaciju rogova i obloga.

Postoje neke tajne i prilikom pričvršćivanja otklona raftera. Da biste to učinili, posebne drvene stanice su sigurne na unutarnjoj strani greda, nakon čega je rafter ispravljen uz pomoć utičnica, a između njih su umetnuti izdržljivi podupirači. Takav sustav pomoći će se oduprijeti vanjskom tlaku na krovu i rogovima i zaustaviti deformaciju potonjeg.

Prilikom jačanja nogu, rogovi kroz nakupljanje trake moraju ispravno odabrati njegove parametre. U širini, trebalo bi biti jednako rafter ili malo šire. Za praktičnost montaže, drvo je fiksiran s samopostavljenicima na rafter zraku, a zatim su gotovi kroz rupe kroz oba elementa, nakon čega je cijeli dizajn postavljen na posebne čelične vijke ili klinove.

Ove rupe su bolje izbušene u redoslijedu kontrole, što povećava otpornost na dizajn opterećenja tijekom deformacije za savijanje. Promjer vježbi i pričvršćivanja treba biti jednak. Pričvrščići se izvode čelični klinovi samo-lock matice i podloške. Ovaj dizajn nije samo jednostavan za instalaciju, već i pouzdan u radu. Ne probija se i trajat će čak i kao drvo.

Čitaj više