Kako napraviti bas-olakšanje od žbuke?

Anonim

Ako težite stvaranju pojedinca i izvanredne interijere, onda samo trebate znati kako napraviti bas-olakšanje vlastitim rukama. Takav rad zahtijeva kreativni pristup i određene vještine, ali ne biste trebali očajati, samo trebate proučiti tehnologiju i vježbati malo - onda će sve uspjeti!

Kako napraviti bas-olakšanje od žbuke?

Po prvi put se preporuča korištenje obrazaca s malom količinom, kao što je cvijet, grana s pticom.

Upućivanje reljefa od žbuke

Trebat će:

  • praćenje;
  • kopirnije;
  • Maligarni viski;
  • Lopatice i mascines različitih vrijednosti;
  • mekana četka;
  • vijak za samo-tapkanje;
  • žbuka;
  • završiti kit;
  • Mješalica za graditeljstvo.

Kako napraviti bas-olakšanje od žbuke?

Alati potrebni za žbuku.

Prije nego počnete stvarati reljef, morate pripremiti skicu. U tu svrhu najbolje je koristiti lim za praćenje. Ako ste početnik u ovom pitanju, nemojte koristiti previše složene crteže s višestupanjskim olakšicom. Po prvi put, dovoljno je uzeti uzorak s malim volumenom, na primjer, cvijet, grana s pticom, itd. Prenesite uzorak na praćenje jednostavnom olovkom.

Bas-reljef se izrađuje na površini pripremljenoj unaprijed, zid mora biti poravnat, žbunjen i primljeni najmanje 2 puta (potrebno je poboljšati adheziju). Ako planirate napraviti ploču u zatvorenom prostoru s visokom vlagom, koristite antifungalni temelj. Ubrzano je nakon potpunog sušenja sloja prajmera. Uz pomoć boju viskija, priložite kopiju filma i zida do zida, prenesite crtež. Da bi se bas-reljef ne srušio, potrebno je umetnuti dowel u najdeblje mjesta i zategnuti vijke (ne do kraja). Ovo je vrsta priključaka koji neće dopustiti da se žbuka raspada.

Podijelite žbuku na priloženim uputama, pustite ga da stoji oko 5 minuta, ponovno mix s konstrukcijskom mješačem. Nanesite donji sloj žbuke na crtež, neka se dobro osuši. Nakon toga primijenite drugi sloj, kao da su zaglavljeni elementi. Za rad, koristite lopaticu, mastiju ili svoje ruke, pokušajte osjetiti materijal. Kako bi se omogućile pomoćne elemente dodatnom snagom, koristite zavoj navlaženu u žbuku. Možete spriječiti pucanje ako je potrebno s vremena na vrijeme da napravite gotove s mokrom četkom.

Članak o temi: Arbor Scheme: Različite opcije dizajna

Posljednji sloj reljefa BAS-a poželjan je napraviti od završetka kit, jer se ovaj materijal lako brusi. Najbolje je koristiti gotov sastav. Kit se primjenjuje ili lopatica ili četka. Na završnoj fazi dodatne linije se ispuštaju, zatvorite utore između zida i reljefa. Nakon sušenja, panel kit se bruše u plitkog papira. Zatim je površina tla, a zatim obložena akrilnom bojom.

Bas-reljef u tehnici "Terra"

Kako napraviti bas-olakšanje od žbuke?

Da biste stvorili bas-reljef u Tech "Terra", trebat će vam: suhi cvijeće i biljke, žbuka, završiti kit, PVA ljepilo, akrilne boje.

Trebat će:

  • Suhi cvijeće i biljke;
  • PVA ljepilo;
  • žbuka;
  • završiti kit;
  • akrilne boje.

Napravite reljef u Tech "Terra" za svakoga, za to ne morate imati talent umjetnika ili kipara. U tom slučaju, priroda će učiniti sve za vas, samo ćete se morati sušiti sa suhim cvijećem i biljem. Tihi spikelets, ruže, lišće prekrasnog oblika, žitarice, pijesak, itd. Nakon što se materijal skuplja, možete početi raditi. Prije svega, pripremite zid, trebao bi biti porastao, ožbukan i primljeno. U tom slučaju, PVA ljepilo, razrijeđena s vodom u omjeru od 1 do 1, može se koristiti kao prajmer.

Proširite travu na stol, čine sastav od njih, označite mjesto na zidu ispod ploče. Uputite žbuku vodom prema priloženim uputama, dodajte PVA ljepilo tako da imate dosljednost debelog kiselog vrhnja. Nanesite dobivenu masu na zid, pritisnite biljke u nju, ispunite prazninu pijesak, sjemenke ili žitarice, ostavite do potpunog opterećenja.

Kako bi se omogućila snagu sušila, potrebno je primitivno s PVA ljepilom 3-4 puta.

Zatim, preusmjerite završnicu PVA ljepilo na stanje tekućine kiselog vrhnja, uz pomoć tassela, pokriti sve elemente, ostaviti do potpunog opterećenja. Pokrijte bas-reljef akrilnu boju.

Članak o temi: Kako se riješiti štakora u privatnoj kući: narodni lijekovi

Zanimljiv učinak može se postići ako primijenite tamnu boju na cijeloj površini, na primjer, smeđe, zatim ga obrišite vlažnom krpom na takav način da se samo produbljuje ostaje da se ogreba. Nakon toga naglasite sve žarulje s laganim tonom (bijeli, mliječni, lila, bež, siva).

Uputanje reljefa pomoću matrice

Kako napraviti bas-olakšanje od žbuke?

Tablica pokazatelja različitih vrsta dekorativne žbuke.

Trebat će:

  • Penofol;
  • oštri nož za statistiku;
  • Štukatura ili kit;
  • Maligarni viski;
  • Skicirati s uzorkom;
  • Lopatica ili mastichin.

Izrada reljefa s pomoći matrice neće biti mnogo poteškoća. Možete koristiti gotovu matricu ili učiniti sami. Prije svega, morate odabrati crtež, ispisati ga na pisač ili izvući iz ruke. Zatim, uz pomoć slikanja viskija, morate pričvrstiti skicu na pjenu, izrezati matricu s oštrim nožem uz konturu uzorka. U tom slučaju, bolje je koristiti izolaciju, a ne film, jer deblja matrica, to više konveksni ispada ploču.

Zid se čisti od prašine i prethodne završne obrade, poravnati, pomesti, prekrivene temeljem barem 2 puta. Zatim pričvrstite matrinu građevinskim viski. Takvo reljef se može izvesti ne samo od žbuke, nego i s kitom. Izbor materijala u ovom slučaju nije važan, jer debljina izvedenog reljefa neće biti prevelika. Žbuka se uzgaja prema uputama, izdržati je najmanje 5 minuta, ponovno se miješa. Kult je dobar jer se već prodaje u gotovom obliku i ne treba razrjeđivanje. Pripravak se primjenjuje na zid s lopaticom ili mastikhinom. U isto vrijeme, pokušajte ne ući u granice matrice. Nije potrebno poravnati žbuku, jer će izgladiti volumen. Odmah uklonite matricu, ako to nije učinjeno, on će nastojati olakšanje, i to će biti teško otkinuti.

Članak o toj temi: Važnost putovnice fasade

Dajte posao suhom, nakon čega je površina fino zrnatog brusnog papira navlaženog u vodi, pokriva temeljni premaz. Nadalje, to ovisi samo o vašoj fantaziji, možete obojiti bas-reljef u bilo kojoj omiljenoj boji, nadopuniti sastav mozaičkih elemenata, itd. Prema istoj tehnologiji, štednjak-bas reljef je napravljen samo kao osnova nije zid, ali list gipsane ploče. Koristeći Vijeća stručnjaka opisanih gore, možete jednostavno napraviti zidnu ploču vlastitim rukama.

Čitaj više