Naftna boja za vanjski rad: sorte mješavina

Anonim

Izvođenje bojenja vanjskih površina, trebali biste razumjeti svojstva i prednosti korištenja uljanih boja. Radi lakšeg izbora, svaka boja ima svoje označavanje i danas, ja ću reći o najtraženijim bojama, kao i što potrošnja ulja ulja je 1m2 i koliko se ulja boje suši. Na primjer, Paja PF 115 koja se koristi za vanjski rad dešifriran je kako slijedi: Slika 1 označava opseg, a 15 je broj kataloga. Danas ćemo pogledati takve mješavine kao što su:

  1. Paint PF 115.
  2. Smjesa ulja MA 15 Surik željeza i njegovi zahtjevi GOST 10503-71
  3. Paint MA 015 i GOST
  4. Razmotrite obojene, guste uljane boje 8292-85
  5. Koje su četke za uljne smjese i vanjski rad
  6. MA 0115 Surik Mumija
  7. Saznajte kakav razrjeđivač i otapalo za ulju ne miris
  8. Ispitat ćemo kako ukloniti boju iz zidova, a koje se ulja smjese koriste za seks i unutarnje radove

Naftna boja za vanjski rad: sorte mješavina

Odaberite uljanu boju za rad na otvorenom

Opće informacije o materijalu

Naftna boja za vanjski rad: sorte mješavina

Mobilni zidovi kod kuće

Ulje boje su široko zahtjevne za vanjski i unutarnji rad. Zbog svojih karakteristika, koristi se za podove od drva, zidova u kupaonicama i drugim sadržajima. Pouzdanost i kvaliteta su dva glavna svojstva LKM-a. Rad za takve smjese je bolje obavljati u toploj i sušnoj sezoni, posebno je važno za caklinu PF 115. Ako ćete vidjeti natpis u GOST 10503-71 na pakiranju s bojom, onda ne biste trebali brinuti o kvaliteti ovog materijala. GOST 10503-71 Ovo je potvrda proizvodnje prema strogo registriranim propisima.

Prije nego što ažurirate dekorativni premaz ulja, trebali biste ukloniti staru završnu obradu od zidova i tek nakon toga ponovno nanesite smjesu ulja s četkom ili drugim alatima.

Imenovanje emajl PF 115

Naftna boja za vanjski rad: sorte mješavina

Boja za rad na otvorenom

Zbog svojih svojstava PF 115, ne duže jedne godine ima vodeću poziciju pri odabiru boje za zidove tijekom vanjskog ili unutarnjeg rada. Zbog emajla, slikanja površina od metala i drva. PF 115 ima veliki broj boja i može se primijeniti ne samo četkom, već i valjkom, četkom ili razmakom. Za visokokvalitetnu primjenu PF 115 i ispravnog rada potrebno je pažljivo pripremiti površine površine. Da biste to učinili, bolje je ukloniti stari završetak, očistiti zidove od prljavštine, prašine ili masnih mjesta. Nakon toga dolazi do odmašćivanja i obloga s slojem prajmera.

Ako govorimo o potrošnji nafte Krasuskip 115, onda norma ostavlja oko 100-180 gr / m2. Zemljište za bojenje u 2 ili više slojeva, jamstvo za oblaganje će se povećati na 4 godine. Prema GOST-u, Emale PF 115 ima teme:

  • Više od 50% sjaja
  • Dobra viskoznost materijala
  • Maseni frakcija nehlapljivih tvari 49-70%
  • Suhi na 20 stupnjeva - dan, na 100 stupnjeva - oko 1 sat
  • Čitanje elastičnosti emajla ne više od 1 mm
  • Dobra sklonost
  • Maseni frakcija tvari za formiranje filma 50-70%
  • Ne blijedi
  • Punch čvrstoća najmanje 40 cm

Članak o temi: Kako napraviti krevet. Krevet od lijepljenog bara vlastitim rukama.

Informacije u skladu s državnim zahtjevima

Naftna boja za vanjski rad: sorte mješavina

Ulje boje za zidove

Vjerojatno, svaki pridošlica je u početku teško shvatiti oznaku nafte i druge LX. Da bismo razumjeli koje brandovi trebaju imati boje prema GOST 10503 71 pogledajmo ovu tablicu:

Tvari u sastavu boja

GOST 10503 71.

Brand mješavine i njegovo ime
Belil cinkBelil litoponskiObojene mješavineSurik željeznicaMumijaoker
Ma-15, ma-15 nMA-22, MA-22NMA-22, MA-22NMa-25, ma-25nMa-15.Ma-15.Ma-15.Ma-15.Ma-15.Ma-15.
Za vanjske proceseOlife se kombiniraOlife kombinirani K2 K3 K5Olife kombinirani K3, K5
Za unutarnji radOlife oksolOlife oksolOlife kombinirani K2 K3 K5Olife oksolOlife kombinirani K2, K3, K4, K5

Surik Iron Prema GOST 10503 71 je anti-korozijska zaštita metalnih površina. Surik15 željezo se koristi u slikarskim radijatorima i garažama, baterijama i materijalom koji je podvrgnut negativnim atmosferskim utjecajima. Ako se uljana boja željeza sulića zgušnjava, onda se mora razrijediti, primjenjujući bijelo duhovno otapalo. Primjena materijala u nekoliko slojeva moguć je pomoću valjka ili četke.

Zemljine boje Mami0115 Mumija se koriste u provođenju vanjskih i unutarnjih radova, ali se ne koriste u pokrovima. Razrijedite materijal treba koristiti otapalo ili mutnovinski benzin. Ako se mumija primjenjuje na stablo ili metal u 1 sloju, tada se uljna potrošnja boje u rasponu od 55-240 g / m2. Boja se primjenjuje pomoću valjaka ili četki na predupremljenoj površini zidova. Da biste to učinili, trebali biste ukloniti stari završiti i ukloniti prljavštinu, prašinu i mrlje od masti.

Pozornost se također treba posvetiti obojenim, gustim uljanim bojama, koje, prema GOST 8292, takve robne marke:

  1. M021 - prirodni olife
  2. MA015 i MA025 - na komponenti koja formira film
  3. Gf023 - Gliftal pronađen
  4. Pf024 - pentaphle

Trebaju se napraviti blago obojene miješane, s obzirom na sve tehničke primjere i gost 8292 85. S obzirom na 8292 85 guste obojene boje treba razdvojiti s Olphosom, nakon toga je moguće dodati duh aditiva. Prema sigurnosnim zahtjevima za GOST 8292 85, guste boje su opasne vatrom i odlikuju se štetnim parovima, stoga, prilikom primjene boje gusto, potrebno je koristiti kombinezone.

Prema GOST 8292 85, guste boje mješavine trebaju biti viskoznost u području 65/140. S takvim pokazateljima guste boje suše se tijekom 24 sata. Ali najvažnija karakteristika materijala može se nazvati tvrdoćom, upravo je njezina stabilnost oštećenja i kvalitete cijelog premaza. Delikatne ulje boje trebaju imati indikatore ne manje od 0,13.

Govoreći o naftnoj boji branda 015, može se reći da se koristi, kao i prethodni za baze metala i drva. Možete primijeniti MA-015 pomoću četke i valjka, ali to će biti bolje primijeniti sliku. Kao i svugdje MA 015 zahtijeva pripremu površine i za to morate ukloniti stari završiti i očistiti bazu iz prljavštine. Uz optimalni način temperature u području od 20 stupnjeva topline, ulja Paint MA-015 će se osušiti na dan. Što se tiče prethodnih smjesa, 015 zahtijeva zaštitu respiratornih i kožnih organa tijekom rada. Raditi s MA-015 u zatvorenim sobama, potrebno je imati dobru ventilaciju. MA 015 je uzgajana prirodnim uljima i po potrebi dodatno do bijelog duha i mreža. Primjena MA 015 je pogodna za unutarnje interijere zidova, s pravom upotrebom ulja 015, njegova svojstva će se nastaviti najmanje 1 godinu.

Članak o temi: Divlje grožđe na balkonu: rastu ispravno

Ulje razrjeđivače

Naftna boja za vanjski rad: sorte mješavina

Uljana boja za fasadu

Za razliku od uobičajene boju za gouche, gdje je moguće razrijediti vodom, za smjese ulja, potrebno je primijeniti razrjeđivač. Svi su različiti i svaki od njih ima svoja svojstva koja ćemo uzeti u obzir. Gledajući u umjetničke trgovine, možete se zbuniti u velikom broju postojećih razrjeđivača i stoga zapamtite da postoji:

  • Razblaživač
  • Lak
  • Dvostruko
  • Tee

Razrjeđivač je prikladan ne samo za izravno razrjeđivanje boje, već i za pročišćavanje različitih površina iz njega. The Tee karakterizira činjenica da, za razliku od blizanca, gdje su umjetnički lak i ulje prisutni u sastavu, još uvijek postoji razrjeđivač. Odabirom tee ili redovitih troškova razrjeđivača iz svrhe njegove uporabe. Ako nemate potrebe za uštedom novca, bolje je odabrati čisti razrjeđivač bez mirisa. Unatoč visokom cijenu, bit ćete ugodniji za rad s ovim materijalom.

Važno! Kupnjom različitih materijala obratite pažnju na otapalo bez mirisa. Uz to, oni su odstupani na tlo, alati su izbrisani, kao i njihova pomoć jednostavno otopiti uljane boje.

Odaberite Boja za podove

Naftna boja za vanjski rad: sorte mješavina

Molite zidove kod kuće s uljnom bojom

Kao što svi znaju, podne obloge u procesu cijelog životnog vijeka ovise o ogromnim opterećenjima. I kao zaštita, drvene ili betonske podove moraju biti obojani. Pogledajmo kriterije kriterija za odabir seksa:

  1. Slika, što će se pojaviti spol, drveni ili beton
  2. Učitajte premaz
  3. LCD je potrebno za vanjske ili unutarnje procese, u ventiliranoj sobi ili ne, radovi će se dogoditi
  4. Podno bojenje će se dogoditi u stambenoj ili bez stambene sobe

Ako govorimo o naftnim bojama za pod, onda bi trebali biti podijeljeni u dvije vrste: tekuće i gusto uske boje. Tekući pripravci se odmah pripravljaju za nanošenje na površinu, a gusta smjesa - treba razrijediti prije uporabe.

Razmotrimo prednosti uljanih boja koje se koriste za pod:

  • Mješavine imaju atraktivan izgled i učinkovito nadopunjuju ukupnu unutrašnjost sobe.
  • Isplativost materijala je također značajna prednost, jer, provodeći popravak s vlastitim rukama, uvijek želim malo spasiti. Srednja potrošnja takve boje 110g / m2
  • Niska cijena za razliku od druge poznate LKM

Nažalost, materijal koji može biti slikanje pod ima nekoliko značajnih nedostataka koje svatko treba znati. Ako imate slikanje drvene podne obloge, onda će zaštita od materijalne štete biti visoke kvalitete. No, koristeći ih za betonske podove, oni neće imati svojstva zaštite od mehaničkih oštećenja. Osim toga, ulja boje nemaju dug život. Nakon nekoliko godina, najvjerojatnije morate ažurirati podove.

Ne zaboravite uzeti u obzir sve čimbenike, obojenje površine uljanim bojama. Koristite visokokvalitetne materijale i alate s kojima su prevlake obrubljeni. Podvoranje slika s uljnim mješavinama, ne zaboravite da nemaju sposobnost disanja. To znači da je uporaba u sobama, gdje je povišena razina vlage iznimno nepoželjna.

Članak o temi: Kalkulator Potrošnja rotband žbuke na 1m2

Odaberite alate za jele

Naftna boja za vanjski rad: sorte mješavina

Ulje boje za rad na otvorenom

Osim činjenice da se izbor boje treba posvetiti dužnici, oči treba kontaktirati i na četkicu za rad. Činjenica je da je za visokokvalitetnu pokrivenost, ne samo dobre kompozicije, ali i dobre četke za slikanje igraju važnu ulogu. Pogledajmo što trebate koristiti alate.

Četke boje se razlikuju između sebe, oblika i vrsta čekinja. Da bi bilo prikladno zadržati slikanje površina, obratiti pozornost na takva svojstva četkica:

  1. Odaberite četkicu prikladno za vas. Oni bi trebali biti dobro leži u ruci i s pravilnom pažnjom, korištenje njih će biti duga i produktivna
  2. Provjerite koliko je čekinja čvrsto pričvršćena na instrumentu. Ako se neke dlake ispadaju tijekom slikanja, razmaženi premaz ne može se izbjeći
  3. Split kosa na vrhovima tassola omogućuju vam da primijenite boje što je više moguće
  4. Kosa na rubovima četkica malo je kraća nego u sredini. Zahvaljujući tome, imate pravo kontrolirati područje bojenja

Oblik četkica također igra važnu ulogu. Flice je univerzalni oblik i koristi se za različite površine. Ima ravan oblik i dugu ručku. Četke radijatora su prikladne za grijanje baterija zbog još duže ručke, što je savijeno u blizini čekinja. Za mjesta koja se nazvavaju na bolje pristup, uzmite okruglu četku. Čak je i neudoban, ali pogodan za ovalne proizvode. Uz pomoć ovalnih kutova i ravnih premaza.

Par s ulja LCMS prikladni su alati koji imaju prirodnu i umjetnu hrpu. Sintetički alati su više otporni na habanje i stoga nešto skuplji od tassola sa svinjama.

Očistite površinu od starih premaza

Naftna boja za vanjski rad: sorte mješavina

Molite zidove kuća ulja ulja

Kada je bilo vrijeme za uklanjanje starog premaza iz zidova, treba razumjeti, s onim što se može učiniti. Kemijsko oprano aktivno koriste i profesionalni majstori i amateri. Ali prije uklanjanja od njih iz zidova s ​​uljanim bojama, ne zaboravite na osobnu zaštitu od komponenti za čišćenje.

Provjerite sobu u kojoj će se dogoditi ulje. Nakon nanošenja ispiranja, pričekajte da se boja ne počne miješati, a zatim ukloniti prolazi. Mehanički ukloniti boju iz zidova bit će moguće zahvaljujući brusilici i mlincu. Na takvu metodu, vrijedi proći ako kemijske ispiranja ne daju željeni učinak. Konstrukcija sušila za kosu će vam pomoći istaknuti boju. Ali ovdje morate zaliha prijatelja. Kada jedan od vas će usmjeriti građevinske sušilo za kosu na površinama, drugi će biti lopatica za uklanjanje smjese ulja ublažena vrućim zrakom. Međutim, ne zaboravite da se ne preporučuje pregrijavanje boje prije njegovog oružja. Da biste potpuno uklonili smjesu ulja, potrebno je pričvrstiti neke napore i dati mu dovoljnu količinu vremena.

Rezultati

Uvijek plaćajte posebnu važnost materijalima koji koriste za vanjski dizajn. Posjedujući potrebne kvalitete za vanjsku sliku, smjese ulja ostaju vrlo popularne za samostalnu i profesionalnu uporabu. Također, ne zaboravite na pravi izbor prikladnih alata koji proizvode slike slika. Izvođenje svih zahtjeva i uvjeta za provođenje takvih događaja, nesumnjivo ćete biti zadovoljni rezultatima rada koje obavljaju vaše ruke.

Čitaj više