Što učiniti ako je toalet loš

Anonim

Bez kojih je nemoguće učiniti u suvremenom svijetu? Naravno, bez toaletne sobe. Ako je takav nezamjenjiv objekt, kao zahod, slomljen, onda će uobičajeni život svih kućanstava biti oštećen. Posebno je teško kada je toalet je jako ispran kasno u večernjim satima, jer ne postoji mogućnost da se pokrene iza profita specijalistima. U ovom slučaju, morate se riješiti sebe.

Što učiniti ako je toalet loš

Kada popravljate WC, oprezno uklonite pokrov očinja, ne možete kupiti ove konstruktivne skupa.

Ako razlog zašto to ide loše, on je instaliran i eliminiran, ne zaboravite recidiv. U svakom slučaju, vrijedi se prisjetiti pravila za budućnost. Kada slučajno pogodi strani objekt u zahodu, odmah treba izvući, bez čekanja na ozbiljnu blokadu. Ako to učinite odmah, ne morate se gnjaviti sate, rastavili WC mehanizmi.

Ne biste trebali biti u stanju u potpunosti zaustaviti protok vode. Potrebno je redovito provoditi sprječavanje rada WC-a, zaspati posebne smjese. Ne boli ugradnju modernih uređaja pod rubom, koji u njegovom sastavu ima mali dio kemikalije.

Mora biti siguran da imate sredstva za prvu pomoć. No, osim lijekova, za osobu, obvezno je kupiti kemikalije za vodovodne radove. Kupnja jednog ili drugog proizvoda, budite sigurni da pročitate njegove upute i upoznajte se sa sastavom. Važno je proučiti učinak sredstava za ljudsko zdravlje i pojedinosti toaleta. U svojim pripravcima, lijekovi imaju niz opasnih elemenata za čovjeka.

Neki od njih, udarajući kožu, u plućima, u očima, mogu uzrokovati nepopravljivu štetu. I mnoge kemijske kiseline mogu uništiti od lijevanog željeza, plastike i čelika. Stoga je bolje napustiti korištenje tih sredstava ako su cijevi instalirane iz tih materijala. I ni u kojem slučaju zanemaruje upute na maksimalno moguće vrijeme pronalaženja kiseline u cijevima. Ako žeti sastav, nećete morati eliminirati blokadu, već će morati raditi cijeli vodovod sustav. Stoga, prije kupnje kiselina, vrijedi se zaustaviti specijalistom o djelovanju lijeka i odabrati najprikladnije.

Razlozi za koji je WC ispran

Što učiniti ako je toalet loš

Diagram toaletne toaletne toalete.

Ako se zahod slabo ispire, hitno treba uspostaviti uzrok. To je obično zbog prekida sustava pranja. Ova situacija može biti izazvana instaliranjem loše kvalitete opreme koju su napravili montiranim pogreškama. Ali najčešće je loše pranje posljedica loše kvalitete kanalizacijskog sustava.

Stoga, prije svega, potrebno je razumjeti rad toaleta, saznati kako funkcionira. Ako je slučaj u uobičajenom satu, proces uklanjanja ne uzima mnogo vremena. I saznati je li to stvarno blokada, možete, loyiring kako se voda ispere s vodom, s kojom silom radi s šljivama. Ako je voda spora, ali postaje, a zatim blokiranje je mala.

Ako voda stagnira, onda je stvar u drugoj. To bi trebalo biti učinjeno u odsustvu blokade ispod kruške.

Općenito, blokada toaleta je mala rupa. Tijekom vremena, vapno i mineralne naslage formiraju se u otvoru. Depoziti nastaju zbog činjenice da su podzemne vode, prolazeći kroz vodoopskrbu, sedimentne pasmine su mutne. U tom procesu, minerali se nalaze na vodovodnim cijevima i drugim vodičima. Ako je toaletna posuda u pogonu dugi niz godina, vrlo se često promatra slika trećine trećine WC-a.

Članak na temu: 5 Opcije za primjenu asimetričnih zavjesa na prozore

U svakom slučaju, strani objekt može pasti u WC. U većini slučajeva to je crijevo ventila plovka, koji je odgovoran za skup vode. Loše se ispere na zahod i kada je spremnik za ispuštanje otvoren. S obzirom na to, uvijek bi trebalo biti zatvoreno.

Važno je voditi brigu o mikroflori. Uparavanje u WC sobi može biti negativno utjecati integritet čeličnih cijevi.

Set vode nije u cijelosti ili nedostaje

Što učiniti ako je toalet loš

Dijagram ploče toaleta s vertikalnim otpuštanjem.

Loše se ispere na zahod i kada ima neke vode u spremniku za ispuštanje. Kao rezultat konstantnog protoka vode u spremniku i odljev vode iz njega u zahodu, spremnik se ne ispunjava u cijelosti.

Takva situacija u kojoj je toalet nije opran, nastaje zbog problema u radu plovidbenog ventila. Zbog činjenice da se ventil ne podešava, voda se rano zaustavlja. U vezi s tim, spremnik radi u dobroj, voda jednostavno nema vremena za dobivanje. Problem je riješen podešavanjem plovka. Old Model WC modeli imaju mjedenu polugu, dovoljno je samo za savijanje. Novi modeli zahtijevaju podešavanje plovka s dva plastična zasuna.

Pranje voda neće biti moguće ako se voda ne regrutira u spremnik. Takva situacija u kojoj je toalet nije ispiran, može se pojaviti iz nekoliko razloga:

Povećajte zum ventila. Ventil ima mlaznicu, koja je po svojoj prirodi pretjerano brzo začepljena malim smećem ili vapnencima. Da biste eliminirali trenutnu situaciju, trebali biste instalirati najlakši filtar prije spremnika. Ne ometaju instalaciju filtera neposredno prije ventila na ulazu vodenog plinovoda. Ovaj se problem može riješiti u fazama:

  • preklapanje vode;
  • Uklonite klinac popravljajući ručku plovka;
  • demontirati ručku i plutati od ventila;
  • Uklonite postojeće smeće od mlaznice ventila;
  • Otvoren nekoliko sekundi. Dakle, preostala prljavština zajedno s protokom vode će izaći;
  • Prikupite pojedinosti u završnoj državi.

Ako je začepljenje dogodila zbog pada stranog objekta koji pada u WC i nije moguće doći do njega, potrebno je zatvoriti vodoopskrbu i uz pomoć pinceta dobiti smeće.

Što učiniti ako je toalet loš

Dijagram odvodnog spremnika.

Zoom Barrel šljake, polaganje cvatnje. Ovaj problem pati uglavnom čelične cijevi. U ovom slučaju, vrijedi samo očistiti eyeliner. Za ovo trebate:

  • preklapanje vode;
  • Odvijte gumeni spremnik;
  • Odvijte ventil koji se preklapa na vodovod. U slučaju kada je instaliran kuglasti ventil, dovoljno je otvoriti dok se ne zaustavi;
  • Poseban uređaj koji treba biti usmjeren u cijev, rotiranje na takav način da se prljavština ide uz njega. Ako to nije uspravno uklonilo blokadu, a zatim s uređajem unutar vas je potrebno uključiti vodu nekoliko sekundi. Ali prije toga, budite sigurni da suzbite spremnik za vodu. Ako je voda izašla s jakim potokom i zaustavio, uređaj bi trebao nastaviti rotirati. Zatim ga izvucite kroz područje bloka. Nakon tih radnji, voda će ići s uobičajenim pritiskom.

Članak na temu: Kako slikati galvanizirano željezo?

Trebalo bi razjasniti da su cijevi polimera i metala ne izložene za cvjetanje vode. Jednom kada plaćate pouzdane cijevi, nećete se morati gnjaviti kako biste uklonili problem.

Punjenje posude kada se ispere

Ako je posuda napunjena izravno, tada u ovom slučaju treba očistiti kanalizaciju. Ovaj jednostavan proces može se izvesti pomoću:
  1. Vanuza. Ovaj uređaj je prvi alat za kućanska sučelja. Vanatuz vam omogućuje da stvorite hidrauliku u zahodu. Kretanje zraka pomoći će da gurnete nečistoću prema van. Ali ovo čišćenje apsolutno se ne razlikuje od tkanine. Na zidovima i zglobovima prljavštine i dalje ostaje.
  2. Kemijski pripravci. To može biti najjeftinije, ali se dokazano dugi niz godina upotrebe praha ili novosti kemijske industrije. Odabirom određene kemikalije, vrijedi samo ulijevati u toalet i čekati neko vrijeme. Koristite kemijsko oružje u kombinaciji s Vanatuzom. Ali u svakom slučaju, strogo slijedite upute je iznimno važno. Vrijedno je pamćenje da lijevano željezo, čelične i plastične cijevi ne toleriraju slične kemijske kompozicije.
  3. Vodovodni kabel. Ako toaletna posuda ne radi loše, možete koristiti kabel. Kabeli su već teške artiljerije u borbi protiv oblaka. Ovaj se uređaj sastoji od metalne žice u obliku spirale. S jedne strane, kabel ima ručku, a na drugom - poseban savjet, ERS. Općenito, duljina vodovodnog kabela je oko tri metra. Ovaj uređaj može prodrijeti na najudaljenijim mjestima i eliminirati akumulirano smeće. Dio kabela na koji je pričvršćen ERS je spušten na mjesto mjesto. U tom slučaju ručka se mora stalno okretati. Zbog ove akcije, kabel će prodrijeti u najteže dostupne mjesta, zavoji kanalizacije. Kada kabel prodire u položaj nule, potrebno je povećati brzinu rotacije i bez oštrih pokreta izvaditi smeće. Zatim, toalet bi trebao biti vruća voda. Ova voda se može dodati poseban sredstvo za čišćenje. Ali važno je pratiti vrijeme, ne biste smjeli napustiti ovu smjesu za više od tri minute.

Tenk

Uklonite problem spremnika - potpuno izveden zadatak, ali prilično uznemirujuće. Za početak, uzroci ovog problema trebaju biti rastavljeni:

Članak o temi: "Tri vrata" (Tambov) - direktorij ulaza i snimljivih vrata

Dijagram odvodnog spremnika.

  1. Brown sedlo sedlo. Mora se brisati.
  2. Deformacija, trošenje kruške. Zamjena pune kruške. U vodovodnim prodavaonicama slobodno prodane.
  3. Uništenje čelika (plastičnih) vijaka. Zbog toga voda teče kroz rupe na policu. U tom slučaju moguće je ili zamijeniti razmažene vijke ili potpuno zamijeniti paket.
  4. Deformacija plutaju. U tom slučaju, plovcu prolazi vodu, gubi hermetičnost, a težina se povećava. Kao rezultat toga, spušta se, što utječe na rad toaleta. Da biste riješili problem, morate rastaviti plovak novom. Ako je nemoguće napraviti zamjenu, potrebno je zatvoriti razmaženi plutač. Brtvljenje se provodi pomoću plastike, koje u rastaljenom stanju ispunjava prazninu. Nakon toga, plovak je smješten u plastičnu vrećicu i pričvršćena na polugu.
  5. Sifon membranska oštećenja. U tom slučaju, membrana treba zamijeniti.

Za ovo trebate:

  • povucite vodu;
  • Odvijte matice koje popravljaju spremnik na cijev za ispiranje;
  • lagano odvrnite sifonsku maticu u podnožju ispranog spremnika;
  • rastaviti sifon;
  • promijeniti membranu;
  • Prikupite pojedinosti u odgovarajućem redoslijedu.

Zašto je izbor toaleta važan

Kako bi se povećali mogući problemi s lošim radom WC-a, potrebno je odabrati pravi toalet.

Odabir toaleta treba posvetiti pozornost na:

Što učiniti ako je toalet loš

Unitaase spojnog čvora čvora.

  1. Instalacija spremnika. Ako je spremnik instaliran na vrhu, onda je mnogo puta učinkovitiji i pouzdaniji od onih priključenih odozdo. To je zbog tlaka vode, što je mnogo jače dok je na nadmorskoj visini od 1,5 m.
  2. Operite WC. Dokazano je da kružno oprano lošije spušta vodu od one u kojoj se voda poslužuje na svim stranama. To se objašnjava činjenicom da kada se pere, mlaz vode se ravnodušno spušta, čišćenje zidova posude od onečišćenja. Ali na najzapoštenijoj stražnjoj površini ima vrlo malo vode.
  3. Dostupnost vizira. Ovaj element vam omogućuje da očistite WC mnogo više pažljivije. Ali minus u prisutnosti vizira je prilično uočljiv. Loše je da sve vrste onečišćenja ostaju na površini vode dugo vremena. U vodi se razgrađuju nepremostivom snagom, stoga odgovarajući miris.
  4. Zdjela za toaletne posude. Također ovisi o materijalu koji se koristi u proizvodnji i ispere vodu, nesmetano uklanjanje kontaminanata. Najviše u tom pogledu je dobra staklena faience, porculan. Porculan ima glatku, ne-poroznu površinu, dakle, na površini toaletne posude, smeće se neće zaklati.

Na temelju gore navedenog, kvalitativno ispiranje ovisi o odgovarajućim akcijama kućanstava, stalnom prevenciji i čišćenju toaletne posude. Zamijenite slomljene dijelove toaleta, zbog kojih je toalet zamagljen loše, dovoljno. Ali kako bi se izbjeglo popravak popravka i privlačenje komunalnih usluga i vodoinstalatera, sigurno je pristupiti izboru same WC-a.

Čitaj više