Kako ugušiti pozadinu bez spojeva (fotografija i video)

Anonim

Fotografija

Za one koji su odlučili učiniti stan popravak kod kuće sami, prije ili kasnije ovo pitanje će ustati: kako da ispravno pobijedite pozadinu, tako da nema zglobova, mjehurića i drugih neugodnih trenutaka? Treba razmotriti sva potrebna pravila, preporuke i trikovi paljenja pozadine, uzimajući u obzir njihov proizvodni materijal.

Kako ugušiti pozadinu bez spojeva (fotografija i video)

Opća pravila i preporuke koje će pomoći razbiti pozadinu bez ikakvih problema.

Materijali i alati koji mogu dobro doći

Prije početka rada trebate pripremiti sve što je potrebno, što može biti potrebno u budućnosti:

  • šmirgl papir;
  • gipsana mješavina;
  • kit;
  • Maligarni Flizelin (Pautinca);
  • prajmer;
  • nož za tiskanicu;
  • rulet;
  • olovka;
  • Posebna ljepila ovisno o vrsti odabrane pozadine;
  • kratkog skijaških valjak;
  • pozadina.

Kako ugušiti pozadinu bez spojeva (fotografija i video)

Potrebni alati za gledanje pozadine.

Sada bi trebalo biti rastavljen u fazama, kako ispravno odabrati pozadinu različitih vrsta. Prije svega, pripremite pokrivenu površinu zidova i strop. Trebalo bi biti čisto i glatko. Da biste to učinili, morate ukloniti stare pozadine ili bijele zide, klizati pukotine i očistiti brusni papir. Također treba posvetiti posebnu pozornost kalupa, gljivica, masnih mrlja i hrđe - to je sve potrebno za uklanjanje. Zatim će biti potrebna površina površine: to učiniti, ostavite ga za jedan dan i nakon sušenja da idete "cobbler", pokriti zglobove i pročitati ga uz pomoć olakšaka, još jednom kuhati.

Kada su zidovi u potpunosti pripremljeni, trebate brojati broj pozadina, uzimajući u obzir uzorak koji se primjenjuje na njih i prisutnost vrata i prozora. Za naknadni rad preporuča se koristiti čisti stol ili bilo koju drugu glatku površinu. Ako su kupljene pozadine zalijepe bez odabira slike, tada biste trebali izrezati jednake trake željene veličine s rezervom od 5-7 cm, prednje strane. Ako postoji slika na njima, onda biste ga prvo trebali priključiti, a zatim odrezati prednje strane.

Članak o temi: Kabel tkanina: vrste i karakteristike

Također je potrebno zatvoriti sve prozore i vrata kako bi se izbjegli nacrti i vlaga i isključite električnu energiju.

Tapeta za ljepilo

Kako tupi papir pozadine? To je dovoljno teško učiniti, jer nisu tako gusti i elastični, kao, na primjer, vinil. Također, površina treba biti savršeno glatka, inače će sve tuberkule biti vidljive drugima.

Izbor se treba dati gustu dvoslojnu pozadinu, a onda nedostaci neravnomjernog zida ili stropa neće biti uočljivi.

Redoslijed rada je sljedeći:

Kako ugušiti pozadinu bez spojeva (fotografija i video)

Za glatko okomito mjesto pozadine, u odnosu na pod, koristi se svjetionik.

  1. Prema uputama koje su u paketu, rasporedite ljepljivu smjesu posebno dizajniranu na pozadinu papira za ljepilo.
  2. Stavite nekoliko komada pozadina na prednju stranu licem prema dolje.
  3. Poravnajte pozadinu na udaljenom rubu stola i nanesite ljepilo s tasselom, u rasponu od sredine.
  4. Gurnite zid do susjednog ruba stola, proširite drugu polovicu, preklopite kraj, pomaknite se na stol i nanesite ljepilo na isti način.
  5. Sklopite komade pozadina po harmonici i daju ih natopljenim za nekoliko minuta. Više ne isplati, jer mogu ometati i početi padati.
  6. Uzmite valjak i ponovno se pojavljuju 12 mm, povucite vertikalnu liniju pomoću plumba za poravnanje.
  7. Ostavite dodatak od 50 mm odozgo i dna i izrežite prvi komad pozadine. Nanesite ljepilo uredno na njega, držite se duž trake i pomičite se, počevši od sredine, odrezati. Ako mjehurići ostaju nakon sušenja, unesite neke ljepilo i vozite ih.
  8. Nakon toga, na isti način, zalijepite drugu traku, primjenjujući ga rub na prvi. Ne zaboravite stalno provjeriti močvaru tako da se ne raspršuje i nije otišao u mjed.
  9. Nakon što je sve spremno, izrežite tiskanicu prostora za utičnicu i prekidače.

Članak na temu: Kako napraviti bazen u zemlji: Foto izvještaji + video

Ljepilo vinil i fleeslinski pozadina

Vinil i Phlizelin pozadina ljepilo je mnogo lakše od papira. Redoslijed rada, općenito, bit će sličan, ali treba uzeti u obzir određena pravila i nijanse:

  1. Kada se zalijepite, treba koristiti poseban ljepilo (fungicid), dizajniran za ovu vrstu pozadine. Slijedi ga na zidu, a ne na rolu, dajući mu malo suho prije lijepljenja.
  2. Za poravnanje, bolje je koristiti uobičajenu spužvu, a ne skupnu četku.
  3. Obično, role vinil ili phlizelin pozadinu su loše zalijepljeni jedni prema drugima, tako da u kutovima, uz pomoć pribora nožem, vožnja oba komada na mjestu gdje će se preklapati i plime rubove pozadine.
  4. Pozadina cland samo online i ni u kojem slučaju sest. U suprotnom, zglobovi zglobova bit će vrlo visoki i iskopani.
  5. Pričvrstite pozadinu na takav način da se ne rasteže, a rubovi bendova slobodno leže.

I još jedan važan savjet: ne pokreću zidove zidova dok ne postoji lijepljenje ili slikanje stropa i sve drvene površine u sobi neće se obraditi.

Sada znate kako uz pomoć ovih jednostavnih savjeta i preporuka ispravno izbjeljivati ​​papir pozadine, vinil ili phliseline. Ako sve učinite uredno i dobro, onda rezultat neće biti gori od profesionalnog.

Čitaj više