Kako napraviti balkon s vlastitim rukama (fotografija i video)

Anonim

Fotografija

Balkon nije samo arhitektonski element, ovo je mjesto gdje se možete opustiti u ljeto, lijepo provesti večer sa svojim voljenima. Ali ponekad se događa da se balkon treba proširiti, odnosno rekonstruirati ili učiniti sami od nule. To nije tako jednostavno, brojna pitanja su uobičajena, koja su povezana ne samo sa snagom i pouzdanošću same dizajna, već i s tim opterećenjima da balkon ima na zidu strukture, ploče preklapanja. Stoga, pitanje kako napraviti balkon, potrebno je riješiti sa stručnjacima koji će moći sve ispravno glorificirati, pokupiti okvire za okvir.

Kako napraviti balkon s vlastitim rukama (fotografija i video)

Da biste napravili balkon ugodan, morate se upoznati s onim načinima.

Za privatnu kuću takva su pitanja obično manje takva pitanja, ali za izgradnju multi-kata kuće, potrebno je razmotriti:

  • izrada i ugradnja okvira;
  • opterećenje preklapanja i zidova kuće;
  • Proizvodnja materijala.

Značajke uređaja

Uređaj u privatnoj kući karakteriziraju neke značajke, uključujući:
  • Balkoni su napravljeni s najmanje dva kata (uključujući na prisutnosti potkrovlje);
  • Veličina i oblik moraju odgovarati pojavi strukture, karakteristikama njegovog dizajna.

Moguće je izgraditi balkone u kući iz raznih materijala, ali mrežni su drvo, armiranobetonske ploče, ograde također mogu biti drvene ili izrađene od opeke, kovanih metalnih elemenata.

U isto vrijeme, morat ćete uzeti u obzir opterećenje koje će cijeli dizajn imati na zidovima kuće, preklapanje.

Materijali i alati

Kako napraviti balkon s vlastitim rukama (fotografija i video)

Shema ostakljenja s uklanjanjem

Kako bi samostalno izgradili balkon u kući, treba pripremiti nacrt budućeg dizajna i pripremiti takve alate i materijale kao:

  • Beton (najčešće korišteni materijal za gradnju, iako je rad s njom karakteriziran razmatranjem, izgradnja se rješava i atraktivna, njegovo vrijeme servisa je prilično velika);
  • Kanal 10/12 za okvir;
  • Metalni priključci;
  • žica za pletenje;
  • lopatica, lopatica;
  • šperploča, široko obrisana ploča;
  • Metalne cijevi ili debele drvene ploče.

Članak o toj temi: Pleted Wammock s vlastitim rukama u tehnici Macrame

Točan iznos svih materijala ovisi o specifičnom projektu, koji se mora sastaviti, uzimajući u obzir preporuke stručnjaka.

Montaža

Instalacija započinje s pripremom projekta. Uzima u obzir ne samo mjesto dizajna, nego i uvjete kao što su smještaj na razini seizmoopoyea, instalacijskog mjesta šalinka, budućih opterećenja. Prilikom instaliranja vlastitim rukama, sav kanal je bolji ispuniti betonom, što će povećati snagu. Osim toga, za dio s pogledom na ulicu, preporučuje se da dodatne sigurnosne kopije u obliku stupaca, dijagonalne zaustavljanja i drugih stvari. U potonjem slučaju, središte gravitacije mora morati imati kutne dijelove zidova u kući.

Faze izgradnje su sljedeće:

Kako napraviti balkon s vlastitim rukama (fotografija i video)

Shema instalacije balkona

  • Instalacija kapelerije na rebra s mikserom u dva metra. Prije toga, potrebno je napraviti rupe ispod kapelera u preklapanju, čiji glatki rub treba pogled na vanjsku stranu, profil - u svom unutarnjem dijelu. Za dizajn ima dovoljno dva ili tri kanala kako bi se osigurala snaga i pouzdanost;
  • Instalacija na granici metalnog ojačanja opažena je u koraku od 10 cm duž duljine balkona, montirani su okovi žice za pletenje na mjestima kontakta;
  • Sama instalacija trebala bi uključivati ​​dvije mreže od šipki, čija je veličina stanica trebala biti 10 cm. Sve mreže su fiksirane na donji i vrh komora;
  • Nakon toga, oplata je instalirana s rubnih ploča, površina buduće balkonske ploče se izlije s betonom, koji bi se trebao osušiti do 28 dana.

Nakon sušenja, beton se može obraditi u konstrukciju ograde, vizir za balkon.

Viziri to čine sami

Instalacija vizira može se izraditi od raznih materijala, najčešće služe za zaštitu od snijega i kiše, jake sunčeve svjetlosti. Za izgradnju vizira s vlastitim rukama potrebno je poštivati ​​sljedeće uvjete:

  • Silazak vizitora na dizajnu treba biti na stranama 20-30 cm, ispred - 10-20 cm;
  • Pristranost bi trebala biti oko 30-35 stupnjeva;
  • Projektiranje je izrađen od frotirnih i uzdužnih greda, dva čamca;
  • Rafalne grede od drva se uzimaju s poprečnim presjekom od 5 do 13 cm, montirani u koraku od 50-60 cm. Svaki od kraja greda tretira se s hidroizolacijskim pripravcima i ojača se u posebno izrađenom gnijezdu u zid;
  • Svi barovi, ojačani u zidu, moraju se dodatno fiksirati vijcima;
  • Doomle za vizir pričvršćena je na rafting grede.

Članak o temi: WC dizajn obrubljen pločicama

Metalne listove, drvo, ali najoptimalnija opcija smatra se da je stanični polikarbonat koji može biti najoptimalnija opcija, savršeno štiti od izravnog sunčevog svjetla, ali omogućuje da svjetlo prodire u prevlaku u dovoljnoj količini.

U pravilu, balkon je zakazan u fazi izgradnje kuće. Pojava balkona u kući utječen je raznim čimbenicima, u rasponu od poda i završava korištenim materijalima. Napravite balkon za privatnu kuću je mnogo lakše nego u redovnom stanu, budući da je u potonjem slučaju sav posao kompliciran značajkom dizajna multi-kata kuće, potrebe ne samo da bi dobili različite dozvole, već i sigurnost , U pravilu, takve strukture se ne izvode vlastitim rukama, samo profesionalni graditelji su uključeni u izgradnju balkona u multi-kata zgrade.

Za privatnu kuću, takve probleme kao pri izgradnji konstrukcije u apartmanu, br. Ovdje možete koristiti razne materijale, a izgled i veličine odabrani od strane vlasnika kućišta.

Kako napraviti balkon s vlastitim rukama (fotografija i video)

Kako napraviti balkon s vlastitim rukama (fotografija i video)

Kako napraviti balkon s vlastitim rukama (fotografija i video)

Čitaj više