Balkon u vikendici s vlastitim rukama (fotografija)

Anonim

Fotografija

Odlučili ste izgraditi seosku kuću, kupili parcelu u vikend naselju, unajmili brigadu graditelja, arhitekata i dizajnera te postavili projekt budućnosti kod kuće. Vjerojatno će to biti vaša kuća iz snova! Planirate broj soba, ukupnu površinu, razmislili o arhitektonskom stilu kuće, odlučili gdje bi loggia bila ... ili je balkon u seoskoj kući nije potreban?

Loggia u vikendici

Balkon u vikendici s vlastitim rukama (fotografija)

Sheme dizajna

Ovo pitanje sugerira afirmativan odgovor, jer je to dodatno područje, a balkon u vikendici izvan grada je mjesto gdje je moguće sjediti s šalicom kave, uživajući u pjevanju ptica. U stvarnosti, sve je često ne tako.

Ako cesta prođe pored vašeg budućeg doma, onda pjevanje ptica nećete čuti, a prašina će biti stalno na podu i namještaju. Ako kuća stoji nedaleko od susjednog, onda pijenje čaj na njemu također će biti zadovoljstvo biti sumnjivo.

Otvorite ćete koristiti najviše 5 mjeseci godišnje, a njegova konstrukcija će poboljšati troškove izgradnje kuće. Balkon može biti ostakljen, ali onda njegova nužnost vrijedi veliko pitanje. Što će biti njegova svrha? Najvjerojatnije će biti prazno područje.

Opcije

Balkon u vikendici s vlastitim rukama (fotografija)

Ako ne radiš bez okvira - to će stvoriti iluziju otvorenog prostora

Ako ste odmjerili sve i protiv i odlučili da na balkonu u kućici postoji nužnost, onda je vrijeme da odlučite kako će biti. Ako planirate izgraditi drvenu kuću, onda će loggia s rezbarenim ogradama biti njegov ukras. Za ciglenu kuću, krivotvorena ograda je savršena. Ali u ovom slučaju, loža će govoriti samo dekoraciji kuće, jer će biti potpuno otvorena. Ako ova opcija nije prikladna za vas, napravite lođu na nastavak kuće, odnosno iz iste cigle, poput cijele kuće.

Članak o temi: Kako napraviti travnjak: vrste, priprema, slijetanja, njegu

Planiranje veličine loggia temelje se na onome što vam je potrebno. Ako želite staviti stol, stolice, ležaljke, tada je širina lože je najmanje 120 cm. Nastavite i iz činjenice da područje lože ne bi trebalo biti više od 15% ukupne površine Kuća. Ako je balkon element kuće, njegov ukras, a onda je vrlo mali.

Imajte na umu da izgradnja nije jednostavna i nije jeftina.

Balkon u vikendici s vlastitim rukama (fotografija)

Fenceng - pouzdan, ne manje od 105 cm visoko, bez obzira na to koji je napravljen materijal

Kada se odabere mjesto za loggiju, sa svojom veličinom i stilom ste odlučili, vrijeme je da razmislite i razgovarate s graditeljima, tako je utjelovio brdo. Najlakši način - nakon izgradnje prvog kata, ploče preklapanja su složene, koje se kreću naprijed na željenu udaljenost. Međutim, opasno je ostaviti u ovom obliku. Potrebno je ojačati IT ili metalne nosače (vrlo izdržljivi zid) ili napraviti potpore od opeke.

Drugi put - metalne grede bacaju se u zid, za koje se naknadno slaga betonska ploča male debljine ili drvenih podova. Prednost je u tome što lako može napraviti bilo koji oblik i veličinu. Ali u ovom slučaju, bolje je napraviti dodatnu podršku.

Prilikom projektiranja, pridržavajte se sljedećih pravila:

  1. Ograda bi trebala biti pouzdana, najmanje 105 cm visoko, bez obzira na to koji je napravljen materijal.
  2. Ako je dizajn otvoren, osigurajte kapljicu kišnice.
  3. Između poda lože i poda prostorije treba biti rijetko visina od najmanje 10 cm, spriječit će kišnicu guranje sobe.
  4. Glupovi će poslužiti kao zaštita od sunca ili kiše, ali mora biti dovoljno jaka, kako ne bi se tuga na težini snijega.

Zapamtite da s netočnom pogrešnom izračun i konstrukcijom, posljedice mogu biti neugodne.

Članci na toj temi: Praktična obloga s umjetnim kamenom

Balkon u vikendici s vlastitim rukama (fotografija)

Balkon u vikendici s vlastitim rukama (fotografija)

Balkon u vikendici s vlastitim rukama (fotografija)

Čitaj više