Kućica s vlastitim rukama: fotografija konstrukcijskih faza

Anonim

Brze kuće su atraktivne u tome kada završite temelj, vrlo brzo stavite kuću. Na primjer, izgradnja okvira s vlastitim rukama, sile dviju ljudi, moguće je mjesec dana bez žurbe. A to je - ako je neiskusni zaposlenici uključeni u izgradnju, što samo zna kako zadržati čekić u rukama. Sve zato što se skupljanje pojavljuje korak po korak: redovito ponavljanje jednostavnog djelovanja. Važno je znati kako pravilno prikupiti svaki čvor. Imajući upute, razumijevanje principa izgradnje, okvirna kuća može samostalno okupiti.

Nema manje atraktivnog okvira za činjenicu da je moguće učiniti s minimalnim troškovima. Koliko će biti potrebno da zaradite novac na gradilištu ovisi o veličini kuće, od korištenih materijala (vrsta i raznolikost drva, završnih materijala). Ali u svakom slučaju to je jedna od najjeftinijih tehnika. (O građevinskim tehnologijama kod kuće pročitajte ovdje)

Drvene kuće nisu jedini. Postoje regije u kojima je drvo luksuz. Postoje metalni okviri. Unatoč činjenici da je metal danas nije jeftin, ispada relativno jeftin.

Kućica s vlastitim rukama: fotografija konstrukcijskih faza

Približne procjene na okvirnoj kući 12 * 9 metara, cijene su 2019. Možete procijeniti trenutne troškove komponenti u vašoj regiji.

Drugu točku. Mnogi su zainteresirani, bilo da je moguće napustiti nedovršenu kuću, a ako je moguće, u koje faze. Odgovor je - to je moguće, a prva faza je poznata svima: ostaviti zimi gotovog temelja. Čak i moguće opcije zimovanja u sljedećem obliku:

  • Zaklada + okvir + krov (bez poda);
  • Zaklada + okvir + krov + vanjski OSP + vjetar;
  • Zaklada + okvir + krov + vanjski OSP + vjetra + montiran i izolirani pod i strop + particije.

S prozorima i vratima ostaviti za zimovanje bez nadzora opasno. U drugim opcijama, završetak završetka izgradnje je čak dobar: drvo će se osušiti. Zimi, u pravilu, niska vlažnost i sušenje je aktivno. U isto vrijeme, otkrijte sve plićake u već montiranom dijelu.

Kućica s vlastitim rukama: fotografija konstrukcijskih faza

Kostur kosturne kuće s vrtićem (u kontekstu)

Općenito, morate reći da dobro živi u okviru kuće, u kojoj su svi čvorovi ispravno napravljeni. Pogreške Ova tehnologija ne oprosti. Čak i manji. Želite li se upoznati s građevinskim propisima, pronađite SP 31-105-2002, koji se naziva "dizajn i izgradnja energetski učinkovitih pojedinačnih kuća s drvenim okvirom". Postoje svi opisi i zahtjevi.

Upute za izgradnju korak po korak s fotografijama

Postoji nekoliko različitih tehnologija građevinske zgrade, ali klasični način izgradnje je kanadski. Također se naziva metodom platforme, kao što je kat kuće najprije ide, a zatim na njemu, kao na platformi, kostur zidova se prikupljaju. Reci mi kako izgraditi kuću za ovu tehniku. S ostatkom će biti lako razumjeti: razlikuje se samo slijed akcija.

Korak 1: Zaklada za kostursku kuću

Izbor temelja je zasebna kompleksa i volumetrijska tema. Geološka slika uzima se u obzir na mjestu, visina podzemne vode, težinu zgrade i sezonalnosti prebivališta u njemu, regiji u kojoj se događaju izgradnja, snijeg i vjetar opterećenja. Ali općenito, ražnjići najčešće gomilaju, gomile, oslikane ili trake temelje.

U našoj zemlji, dlanova prvenstva u zgradama okvira pripada vlastitim rukama pripada temeljima slikanja. Brzo se gradi, zahtijeva mala materijalna ulaganja, ispravno izračunata i izgrađena, pouzdana je. Kombinirajući prednosti i pilot i traku, to ravnomjerno prenosi opterećenje na sve potpore.

Pouzdan u izgradnji gomila ili gomile-Woodwoste Foundation su pile. Zbog proširene pete imaju veći kapacitet za nošenje i bolje se odupiru snagama moći.

Kućica s vlastitim rukama: fotografija konstrukcijskih faza

Zavareni uređaj s hrpom tees

Ispustite bunare za pilote mogu biti ručno smeđe ili motorizirane. Kao raspoređivanje, u cijevima se koristi vrelo u cijevima (najmanje tri sloja), pričvršćena uz pomoć vrpce. Ostale opcije su azbest-cement ili PVC cijevi prikladnog promjera. Unutar pilota instalirane su tri ili četiri šipke za pojačanje, međusobno povezane u obliku trokuta ili kvadrata. Prupci armature su izrezani tako da se ne manje od 0,7-0,8 metara povuče preko površine hrpe. Sav beton branda nije niži od M25 (o brandovima betona, pročitajte ovdje).

Nakon punjenja pilule, obraća se instalira za vrpcu (okvir), fitings fit i fit. Longitudinalne šipke povezane su s zakrivljenim priključcima od gomila. U ovoj fazi, traka ostavlja rupe za opskrbu komunikacija i ventilacije (umetnite segmente plastičnih cijevi preko vrpce).

Ribbon će se naknadno pričvrstiti na temelj. Za njegovu montažu u vrpcu pričvršćenih klinova. Instalirani su u koracima od 1-2 metra. Od svakog kuta u oba smjera, 30 cm se povlači 30 cm. Ovdje su potrebni klinovi, ostatak ovisno o veličini kuće, ali ne manje od 2 metra. Imajte na umu da je to ukosa koja vežu okvir kuće s temeljom. Stoga je bolje staviti češće. Pa ipak, bez obzira na kratak zid, klinovi bi trebali biti najmanje dva.

Kada je sve spremno, izlije se beton.

Kućica s vlastitim rukama: fotografija konstrukcijskih faza

Split Scarlet. Zaklada za kućnu kuću s vlastitim rukama

Nakon ispune betona, tako da se ne ohladi, ali stekao tvrđavu, bolje je sakriti ga s polietilenom (vidi slike). Ako temperatura nakon popunjavanja temelja drži unutar + 20 ° C, u oko 3-5 dana, konstrukcija se može nastaviti. Tijekom tog vremena, pod takvim uvjetima, beton će dati više od 50% svoje snage. Uz to možete slobodno raditi. S smanjenjem temperature, pojam se značajno povećava. Dakle, na + 17 ° C, potrebno je čekati oko 10 dana.

Članak o temi: Koristite u unutrašnjosti Wallpaper Wallpaper

Korak 2: Donja letak i spol

Dakle, da je drveni okvir ne povuče vlagu od betona, potrebno je odrezati hidroizolacija temelja. To je pouzdanije napraviti bitumen mastiks. I bolje - u dva sloja. Također možete koristiti valjanu hidroizolaciju. Jeftiniji Runneroid, ali se prelazi s vremenom. Više pouzdani hidroizelet ili drugi slični moderni materijal.

Moguće je obrisati u stranu kao mastiks, i okretati vodootporan odozgo. Druga mogućnost za isključivanje hidroizolacije ispod okvira je dva sloja vodootporanog, omotanog mastiksom: bliže je podzemne vode, trebalo bi biti temeljitije hidroizolacija.

Kućica s vlastitim rukama: fotografija konstrukcijskih faza

Prvi sloj je tekući hidroizolacija dok se ne osuši, možete lijepiti sloj role

Tada su naslagani - ploče od 150 * 50 mm. Oni bi trebali biti suhi, impregnirani bioprotektivni i antipireni pripravci. Rub lenzny je poravnan s vanjskim rubom temelj. U potrebnim mjestima ispod klinova, rupe su izbušene (promjer otvora 2-3 mm veći promjer klinca). Tada je druga ploča složena. Stavlja se kako bi se preklapao prvi red stražnjica. Ispada dvorac.

Kućica s vlastitim rukama: fotografija konstrukcijskih faza

Druga ploča je slagana tako da se zglobovi preklapaju

Općenito, možete staviti jedan bar 100-150 cm, ali cijena je mnogo veća od dvije ploče, koje u količini daju istu debljinu, a pravilno vezane dvije ploče imaju veći kapacitet za nošenje, istina na njihovom polaganju je više vrijeme. Dakle, oni rade kao jedan bar, oni su srušeni noktima u koraku od 20 cm u redoslijedu za šahovnicu.

Stavite letak i zaostaje

Pored čipova pričvršćena je ploča za letak. Njegove veličine su također 150-50 mm, ali se stavi na rub. Izjednačeno je duž vanjskog ruba temelja, prikovan je dugim noktima (9 cm) do većih 40 cm.

Kućica s vlastitim rukama: fotografija konstrukcijskih faza

Instaliranje trapanja: Prema uputama, sklop kućišta okvira nastavlja ugradnju naljepšavanja na koje. Pod kašnjenja će se oslanjati

Sljedeća faza je instalacija i ugradnja zaostajanja. To su iste ploče 150 * 50 mm, isporučene na rubu. Oni su pričvršćeni na dva kosim noktiju (9 cm) na kraju na ploči za vezanje, dva nokta na desnoj strani i lijevo na krevet. Tako svaki zaostajanje na obje strane.

Kućica s vlastitim rukama: fotografija konstrukcijskih faza

Primjer instalacije podne kašnjenje

Fotografija pokazuje da je prvi zaostatak ugrađen blizu drugog - opterećenje na temelj je tako bolji. Instaliran je na drugom rubu Lenznyja. Ugradnja korak - 40-60 cm. Ovisi o duljini raspona i dijela korištene pile: što je veća duljina, manji korak.

Kućica s vlastitim rukama: fotografija konstrukcijskih faza

Položene i fiksne kašnjenje

Ako su LAG-ovi dugi, a tu je i poprečna greda, kao na gornjoj fotografiji, tako da zaostaci ne "idu" preko kratkog snažnog skakača greda. Oni su jednaki u dužini na korak instalacije kašnjenja minus dvostruku debljinu ploče: ako je korak 55 cm, debljina ploče je 5 cm, tada će skakač dug 45 cm.

Zagrijavanje i podovi

Nakon što je postavljena podlogom pod podom, vrijeme dolazi na podnu izolaciju. To se može učiniti na različite načine s različitim materijalima. Pokazujemo gospodarstvo - s polistirenskim pločama s gustoćom od 15 kg / m3 (može biti više, manje - ne). To je, naravno, ne-ekološke, ali jedini se ne boji vlage i može se montirati bez poda nacrta. Izračunata debljina izolacije - 150 mm, dva sloja su složena: jedan 10 cm, drugi 5 cm. Šavovi drugog sloja ne bi se trebali podudarati s šavovima prvog (pomaknutih).

Za početak, kranijalni bar od 50 x 50 mm je punjen duž donjeg ruba kašnjenja. On će držati pjenu.

Kućica s vlastitim rukama: fotografija konstrukcijskih faza

Ispod je okvir iz kranijalnog traka koji neće dati da ispadne ekspandirani polistiren

Polyfoam je izrezan običnim hakepom. Platno se može uzeti na stablu - ona se brže smanjuje, ali se ispadne iz rastrganog ruba ili za metal - to je sporije, ali rub je još više. Narezane ploče su složene u dva sloja, šavovi se preklapaju. Tada se brtvilo uzorkuje oko perimetra - kako bi se osigurala hidroizolacija.

Kućica s vlastitim rukama: fotografija konstrukcijskih faza

Polaganje pjenjenja

Zatim je zid iz dasaka, kako bi se poravnao i na vrhu Phaneru (bolji FSF 5-6 mm). Da bi se nacrt pod ploče ne prelijevao, položio je ploče podvod u smjeru vala. Ako pogledate poprečni rez odbora, godišnji prstenovi idu polukrug. Dakle, trebate luk koji gleda, a zatim dolje (vidi fotografiju).

Kućica s vlastitim rukama: fotografija konstrukcijskih faza

Kako staviti pod od ploča

Možete bez podova s ​​ploče. Tada bi debljina šperploča trebala biti najmanje 15 mm. Razmislite profitabilnije u vašem području i odaberite.

U svakom slučaju, listovi bi trebale biti položene u raspadanje - šavovi ne smiju se podudarati (kao u opekom). Još uvijek ne smije zaboraviti između listova šperploča da ostavi jaz od 3-5 mm kako bi se nadoknadila promjenu veličine kada se mijenja vlaga.

Kućica s vlastitim rukama: fotografija konstrukcijskih faza

Završio drugu fazu zgrade kućišta: pod

Šperploča je pričvršćena na vijak od 35 mm (bolji bijeli - manji brak) oko perimetra s korakom od 12 cm, unutra u šahovnicu u koracima od 40 cm.

Ovdje je opisan primjer korištenja okvirne tehnologije za konstrukciju drvene štale.

Korak 3: zidovi okvira

Postoje dva načina: okvir okvira se skuplja (sve ili dio - ovisi o veličini) na podu, a zatim se povećava, postavljen je i fiksno. Ponekad s ovom metodom izravno na podu učvršćivanja OSB, GVL, Phanneur iz vanjske strane okvira: Rigidnost se dobiva više. Ova se tehnologija naziva okvir ili "platforma". Za ovo načelo, biljke uglavnom rade: grade gotove štitove na projektu u radionici, donose na stranicu i postoje samo montirani. Ali izgradnja kućišta na trupama je moguća i vlastitim rukama.

Članak o temi: Kako staviti Tulle uz pomoć vrpce vlastitim rukama

Kućica s vlastitim rukama: fotografija konstrukcijskih faza

Jedna od izvedbi zida okvira, imena elemenata

Drugi način: sve idem postupno, na tom mjestu. Bar donjeg spajanja je prikovan, izloženi su kutni regali, a zatim međuprodukt, gornji letak, itd. To je tehnologija koja se zove "zgrada kućica" ili "balon".

Kućica s vlastitim rukama: fotografija konstrukcijskih faza

Skupština zidnih okvira vlastitim rukama može se provesti postupno (tehnološki biklon) ili blokova (tehnološka platforma)

Koji je prikladniji? To ovisi o tome koliko ljudi radi i je to moguće, barem povremeno, privlači asistente. Na katu radovi brže i praktičnije od skakanja uključiv broj puta gore / dolje na krilu. Ali ako je dio okupljen veliki, čak će ga biti teško podići. Izlaz - ili pozivnici, ili razbiti zidni okvir u male segmente.

Korak ugradnje i presjek

Kutni regali moraju biti 150 * 150 mm ili 100 x 100 mm, ovisno o opterećenju i željenoj širini izolacije. Za jednokatnu kuću kostura, dovoljno je 100 mm, za dvospratnu - najmanje 150 mm. Međuprostorni regali u dubini su isti kao kutni, a njihova debljina je najmanje 50 mm.

Korak postavke je odabran uzimajući u obzir opterećenje, ali je stvarno često odabran na temelju širine izolacije. Ako zagrijete mineralnu vunu u valjcima ili prostircima, prvo saznajte stvarnost širine materijala. Lumen između regala treba biti 2-3 cm manji od širine izolacije. Tada otpad gotovo ne, praznine i praznine, kroz koje će otići će biti toplo - previše. Gustoća instaliranja izolacije u ražnjićima je glavna točka, jer samo će služiti kao zaštita od hladnoće. Najmanji povreda dovest će do činjenice da će kuća biti hladna. Budući da je potrebno zauzeti pozornost na odabir izolacije i njegove instalacije.

Kućica s vlastitim rukama: fotografija konstrukcijskih faza

Opcije za postupno montažu okvira kuće: izloženi su i fiksirani kutni regali, gornji blok je odmah montiran, a zatim okomite police s odabranim korakom

Podloge za pričvršćivanje mogući su na nekoliko načina: drveni mesing, s bošim ili kutom. Riječ u ploči donjeg trapa ne smije biti više od 50% njezine dubine. Kutići su montirani na obje strane. Pričvršćivanje iščekivanja je stara tehnologija, ali kompleks u verziji: odrasla je dugačko kršenje, niggles kroz stalak i donji traku za spajanje su izbušeni, drveni šiljak je ušao u njega, od kojih je višak obrubljen , Dobro radi ako se drvo koristi suho. Ako ne, moguće je sušenje i gubitak krutosti pričvršćivanja. Instalacija na ojačane kutove mnogo je lakše.

Prema kanadskim tehnološkim zrakama, na koje su priključeni prozori i vrata, čine dvostruko. Učitava se ovdje više, dakle, potpora bi trebala biti snažnija.

Kućica s vlastitim rukama: fotografija konstrukcijskih faza

Ojačani regali u blizini prozora i vrata - potreba. Samo tako da će se kuća sagrađena s vlastitim rukama biti pouzdana

Kako napraviti sjenicu iz stabla (također na okvir tehnologije) pročitajte ovdje.

Ukos ili olock

Ako se vanjski pokrivač planira iz kosih materijala vokabulara - OSP, GVL, GVK, šperploča - pokrivača staviti privremenu i unutar sobe. Potrebni su za izravnavanje i održavanje geometrije dok se ne priključuje vanjska koža. Snaga ovog materijala je dovoljna za stvaranje željene krutosti strukture.

Ako se planira odrediti obloge - izvan obloge, itd. Potrebna je instalacija trajnogrivanja. A najbolja opcija nije one koje stavljaju na nekoliko regala, ali četiri mala komada svaki: dva iznad i dva ispod (kao na fotografiji ispod).

Kućica s vlastitim rukama: fotografija konstrukcijskih faza

Takve će se razbori dati dovoljnu krutost zidovima kućišta okvira

Imajte na umu da su fotografija iznad regala montažnih: dvije ploče su oborene zajedno s noktima u cijelom redoslijedu. Takvi regali imaju još veću sposobnost nošenja od čvrstog, manje su. To je pravi način za smanjenje troškova izgradnje bez gubitka kvalitete. Ali vrijeme izgradnje se povećava: nokti moraju puno postići.

Kutovi kućice okvira

Većina pitanja nastaje u izgradnji uglova. Ako stavite bar u kutu, onda nema poteškoća ne, osim što je kut hladan. U područjima s kratkom i mekom zimom, to nije problem, ali u sredini Rusije zahtijeva malo rješenja.

Kućica s vlastitim rukama: fotografija konstrukcijskih faza

Čak i uz ovu opciju, kut će biti hladniji

Postoji nekoliko načina da se kut kućice okvira toplo. Svi oni su prikazani u shemama, tako jasniji.

Kućica s vlastitim rukama: fotografija konstrukcijskih faza

Prilikom izgradnje jedne kata okvirne kuće može se obaviti

Kućica s vlastitim rukama: fotografija konstrukcijskih faza

Sa stambenim drugim katom, kutovi čine jedan od ovih načina

Nakon sastavljanja trupa, najčešće je izvan njega, šperploča, šperploča ili drugi slični materijal.

Izgradnja pogrešnih opisana je u ovom članku.

Korak 4: Preklapanje

Preklapanje greda temelje se na gornjoj traci za vezanje. Postoji nekoliko načina za montažu:

  • na čeličnim nosačima;
  • na uglovima;
  • s umetanjem;

Kućica s vlastitim rukama: fotografija konstrukcijskih faza

Široka - dubina rezanja ne smije prelaziti 50% debljine lijeve trake za spavanje. Odozgo je začepljen s dva nokta, što bi trebalo ući u letak od najmanje 10 cm

Članak o temi: Čiers prašine: Kako se riješiti tapeciranog namještaja po narodnim lijekovima

Kućica s vlastitim rukama: fotografija konstrukcijskih faza

Kutovi - uobičajena metoda. Možete koristiti ojačani, ali ne nužno

Kućica s vlastitim rukama: fotografija konstrukcijskih faza

Perforirani nosači - oblik može biti različit

Kućica s vlastitim rukama: fotografija konstrukcijskih faza

Montaža strop preklapanja greda s metalnim nosačima

Veličina greda, korak njihove instalacije ovisi o tome što će biti vrh. Ako drugi stambeni pod ili potkrovlje, poprečni presjek traje više, korak je manji: da se pod ne smije hraniti. Kad bi samo krov i potkrovlje trebali biti nerezidentni - to je potpuno različite izračune i veličine.

Kućica s vlastitim rukama: fotografija konstrukcijskih faza

U ovoj jednoobičajenoj kosturnoj kući, grede preklapanja istodobno podržavaju za rogove. Jer su oslobođeni za 30 cm po obodu zidova

Ako je drugi kat dovršen, preklapanje se izliječi s crnim katom drugog kata. Dakle, rad na stvaranju drugog kata okvira kuće će biti lakše. Njegova skupština se ne razlikuje od izgradnje prvog. Osim ako činjenica da se sva drva moraju odvoditi na drugom katu.

Korak 5: Stropil sustav i krovni materijal

Prilikom razvoja projekta za okvirnu tehnologiju, dvostruki ili potkrovni krov je najpopularniji. Njihov uređaj se ne razlikuje. Sva ista načela i izračune. Jedino ograničenje odnosi se na težinu krovova: to bi trebao biti lagan materijal, opterećenje iz kojeg se mogu izdržati drvene grede i preklapanja.

Kućica s vlastitim rukama: fotografija konstrukcijskih faza

Izgleda kao okvir do trima. Ako zidovi ne oklijevaju, kada rade na sustavu Rafter, osjetljive male oscilacije. Vanjsko kućište čini okvir mnogo teže

Kućica s vlastitim rukama: fotografija konstrukcijskih faza

Odabrana je duplex krov s podignutim pritezima.

Kućica s vlastitim rukama: fotografija konstrukcijskih faza

Za praktičnost pričvršćivanja rafter noge na rubu podnih greda, dovedena je bar 50 x 50 mm. U roštiljama je pod njim napravljen. Kada se instalirate, oni su se prvi put odmarali u baru, a zatim pričvršćeni

Kućica s vlastitim rukama: fotografija konstrukcijskih faza

Popraviti grede u određenom položaju prije nego što ste savijeni sanduk, korišteni su privremeni brodovi

Ovdje je opisana još jedna relativno jeftina konstrukcijska tehnologija kuće aerid betona.

Korak 6: Zagrijavanje

Zagrijavanje kućišta okvira može biti bilo koji od materijala dostupnih na tržištu s odgovarajućim karakteristikama. Svi su nesavršeni, ali svi problemi imaju standardna rješenja.

Najpopularnija izolacija za zidove okvira je bazaltna vuna. Izrađuje se u obliku valjaka ili prostirki različite gustoće. To je prikladnije instalirati prostirke u zidove: oni su gusti i oni sami sami zbog sile rezanja. Za to, kao što su rekli gore, njihove dimenzije moraju biti 2-3 cm više od udaljenosti između okvira. Temes, naravno, dodatno su fiksirani s posebnim pričvršćivačima, ali je prikladniji za rad nego s mekom rolom.

Kućica s vlastitim rukama: fotografija konstrukcijskih faza

Najčešći kostur zidne izolacijske pite

Mineralna vuna ima visoku karakteristike toplinske izolacije, dobru zvučnu izolaciju. Ali postoji solidan nedostatak: boji se od vlaženja i potrebno ga je zaštititi sa svih strana ne samo od vlage (kiša), već i iz prodiranja pare. Stoga, na strani sobe, zatvara sloj vaporizolacije membrane, koji ne dopušta parovima da prodiru unutra.

S obje strane ulice, toplinska izolacija iz mineralne vune zatvorena je još jednom membranom, ali još jedan tip s drugim karakteristikama: hidroksidljiva pare-propusna membrana. Nije blokirana, sa strane ulice ne dopušta vlagu u tekućini i plinovitom stanju, a od izolacije, par može izaći: permeabilnost pare je jednostrana. Nakon instalacije izolacije ostaju samo završni radovi. Zapravo, sve, izgradnja je gotova.

Kućica s vlastitim rukama: fotografija konstrukcijskih faza

Ovo izgleda kao bazaltan mat ugrađen između regala

Sada znate kako izgraditi okvir kuće. Pojedinosti nekih procesa su daleko od potpunog, ali imate zajednički niz montaže. Možda će vam pomoći drugi video iz profesionalnog stolara, koji se desetljećima bave izgradnjom kućica okvira (vidi dolje).

Video upute za montažne kućice okvira

To su tri videa od izvrsnog stolara Larryja. Svaki od njih trajanje više od sat vremena. Tehnologija izgradnje okvirne kuće na gotovom temeljima je oslikana vrlo detaljna.

Prema ovom uputu, neovisna erekcija je moguća bez ikakvih pitanja: komentirao i objašnjava sve faze izgradnje okvir kuće i trivijalnosti, do kojih noktiju, koliko dugo, koliko komada s kojim korakom, rezultat u svakom čvoru. Osnovni problemi koji se mogu pojaviti i mogu se pojaviti i njihove metode ispravka. Ako se odlučite za izgradnju kućica s vlastitim rukama, ne žalite zbog vremena - pogledajte film. Mnogo će postati jasniji.

Prvi dio je donje letak i pod.

Drugi dio videozapisa je uređaj i montaža zidova okvira.

Treći dio je izgraditi krov okvir kuće.

Ako još uvijek sumnjate da li je vrijedan izgradnje okvir kuće, to je vjerojatno zato što su čuli da je to loša tehnologija koju ne radi. Postoji takvo mišljenje. Ali ona se temelji na činjenici da je u kanadskim i američkim kućicama izdvojio suhu šumu, vlažnost. ne više od 20-22%. U našim uvjetima, pilana se dovodi s drvetom gotovo prirodne vlage, a to je do 60%. Stoga, kod kuće vodi i okreće, postaju hladni.

Ali ako je kuća okupila za izgradnju s vlastitim rukama, što će vas spriječiti da koristite suho drvo? Sušenje komora je skupo, razlika po kocki je vrlo pristojna - gotovo dva puta. Ali sklopivanje drva na parceli u ventilirane hrpe za godinu dana možete se osušiti na isti 20-22%. Potopiti ili ne prije sušenja bioprotekcije koju odlučite. Suho drvo ne trune i nije oštećena gljivicama, ali je poželjno oploditi ga bioprotekcijom iz insekata.

Primjer ovog mišljenja u videozapisu. Uz objašnjenje, zašto je tehnologija loša ...

Čitaj više