Boja za boju - znali smo vaše vlastite ruke

Anonim

Vjerojatno svatko želi postići neke svijetle i zasićene boje boja, a ponekad je potrebno dati određenu nijansu Lkm. Za takve svrhe koristi se bojica. Danas ću vam reći kako napraviti nijanse vlastitim rukama i kod kuće. Uostalom, često moramo postići ovu boju, koja u trgovini jednostavno ne može kupiti, jer se sastoji od nekoliko tonova. Najzanimljivija stvar je da se Kel može primjenjivati ​​ne samo za raspršivanje boje, već i kao gotova smjesa za slikanje malih površina. I danas ćemo gledati sve strane ovog materijala.

Boja za boju - znali smo vaše vlastite ruke

Boje za boje

Sorte pigmenata

Boja za boju - znali smo vaše vlastite ruke

Boja za boju

Moram reći da sada pokupite potreban kel za vašu vrstu boje je vrlo jednostavna. Proizvođači predstavljaju širok raspon pigmentnih spojeva koji se mogu koristiti neovisno. Usput, boja se može dodati ne samo u LKM, već i gips ili kit, čime joj daje potrebne boje.

Važno! Odabir potrebnog pigmenta u trgovini, razmislite što će biti rasvjeta u sobi. Činjenica je da oslikane površine mogu imati drugačiju nijansu. Umjetna rasvjeta učinit će hladne boje prigušene i tamne, ali topla naprotiv bit će osvijetljena.

Tablica razmjera Odjela LKM i Koller:

Osnovna bijela boja.Omjeri u%%
Boja topljiva u vodi.Ne više od 20%
Smjesa ulja1,5-2%
Druge formulacijeNe više od 5%

Kada miješa, koller i lkm ne bi trebali pretjerivati. Iako zahvaljujući tome, možete dobiti više bogatih boja, možete jednostavno smanjiti kvalitetu i svojstva boje.

Ako govorimo o gostu, onda je Kel:

  1. Organski - U korist od njih možete unijeti prisutnost svijetle i bogate boje. Međutim, ovi pripravci su vrlo nestabilni za alkalno
  2. Anorganski - imaju male boje, ali su prilično otporni na svjetlo

Članak o temi: Interijer trosobnog stana od 72 četvornih metara. m.

Klasifikacija materijala

Boja za boju - znali smo vaše vlastite ruke

Dodajte kel u boju

Da bih shvatio koje su ubojice prikladni za određene vrste boje, odlučio sam napraviti mali, ali jasan stol:

KategorijaZa koju LKM.
Tekući kolica, pigmentna pastaPogodno za lakovi, impregnacije i prajmere, koji se tretiraju drvom i rezanjem drva
Specijalizirana mixZa boje s vodom
Kolar ili tjestenina (Tex, Cole, Izhsintez)Za pigmentiranje ulja ili alkidnih pripravaka. Također odgovara za bijelo
Univerzalna tjestenina (profesionalni, polimer, unicoller)Pogodno za epoksidne emajle, poliuretan i nitrocelulozu
Keper s biserom i metalnim sjajemKoristi se za većinu boja i lakova

Važno! To je vodootporna boja koja je najpopularnija za upotrebu u privatnim kućama i apartmanima. Zato se jedan od najtraženijih hrabro može nazvati kelper za boje na bazi vode.

Razmotrite neke čimbenike ako želite dobiti najviše željene boje koje trebate:

  • Odmah izračunati koliko pozivatelja čini da trebate
  • Odmah pogledajte kataloge proizvođača, boja materijala i gotovih nijansi su u njima prikazani.
  • Ako imate želju za miješati nekoliko nijansi i dobiti neku vrstu složene boje, morate koristiti tablice za miješanje
  • Ispitivanje novih nijansi i zrna, nemojte odmah ometati kante za boje, pokušajte miješati malu količinu materijala i pogledati rezultat. Nakon toga, možete sigurno mijesiti cijelu kantu lkm
  • Nakon što je potaknuo malu količinu boje koju trebate, primijenite ga na površinu i pričekajte dok se boja ne osuši. Nakon toga pogledajte rezultat
  • Posebna mlaznica na bušilici pomoći će vam da intervenirate cijelu smjesu na željenu konzistenciju. Samo dobro gnječenje omogućuje postizanje željenog rezultata.
  • Ne zaboravite da prije nanošenja na površini mješavine morate ponovno miješati

Važno! Iako miješanje boje s Kelner neće biti mnogo poteškoća, možete koristiti ovu uslugu u građevinskoj trgovini. Značenje je da mnoge specijalizirane trgovine imaju posebne automatizirane strojeve koji vam omogućuju da pomiješate boju na sjenu koja vam je potrebna. U tom slučaju ne morate brinuti o rezultirajućoj boji.

Cijena takve kompozicije je nešto viša od boje je uključena u vlastite ruke - vrijedi razmotriti predviđanje svojih troškova na loptu i LKM.

Članak o temi: Septaticchka do-it-yourself za privatnu kuću: uređaj, kako to učiniti ispravnim, video

Ugađanje to učiniti sami

Boja za boju - znali smo vaše vlastite ruke

Dodajte crvenu boju

Tehnologija Mix je vrlo jednostavna i ne zahtijeva nikakve posebne vještine. Uz ovaj zadatak, pridošlica će se prilično nositi bez iskustva površina za bojenje. Boja boja vlastitim rukama izvodi se kada postoji želja za bojanje sobe u nekoliko različitih boja. Ne zaboravite da se boje treba međusobno kombinirati.

Tuga ovog procesa je da ne možete propustiti dva puta u nizu i istu nijansu, tako da ćete odmah izračunati koliko smjesa za bojenje trebate. Predaja procesa je vrlo jednostavna, uzimamo Kelter Dodajte u bijeli lkm i mix. Međutim, razmotrite neke pojedinosti:

  1. Koristite samo jedan spremnik za gnječenje - postoji mogućnost da će u različitim paketima i boji biti drugačiji
  2. Pazite na postotak omjera materijala - ako se preselite u kel, možete izgubiti prave kvalitete, a ako dodati manje, onda ne postižete željenu nijansu
  3. Odmah izračunajte količinu korištenog materijala - da biste dobili istu boju dva puta i istu boju neće uspjeti.
  4. Ne zaboravite napraviti suđenje gnječenje na malu količinu boje - gnječenje odjednom cijelu smjesu, možete pokvariti materijal bez postizanja željene otopine boja
  5. Nemojte požurivati ​​miješati i primijeniti rješenje - dobro poznata poslovica djeluje čak iu ovom slučaju

Usput, ako imate neki iznos Koller, i to više nije potrebno koristiti, onda nemojte žuriti da izbacite materijal. Uzmite posudu s kernelom i dodajte malu količinu vode, ali nemojte miješati i ne tresti spremnik. Nakon ovog trika, moguće je pohraniti Kel do pet godina. Da biste dobili najviše zasićene nijanse, pomiješajte pigmentiranu smjesu i boje prije nanošenja na zidove - može se pojaviti u nekoliko sati prije početka bojenja.

Članak na temu: Sheme minijaturnih križanja: Besplatne male slike, čajnici s fotografijama, download plodove šipke

Kada pomiješate boju koju trebate unaprijed, to jest, više od 3-4 sata prije početka slikanja, onda postoji vrlo velika vjerojatnost da će Kolker malo pasti i stoga rezultat nijanse neće biti tako u početku.

Rezultati

Boja za boju - znali smo vaše vlastite ruke

Prikupljanja

Uopće, ne biste trebali brinuti prije početka nijanse materijala koje su vam potrebne. Ako niste sigurni da ćete iz prvog puta dobiti pravu boju, a zatim snimate proporcije i akcije, možete eksperimentirati u malim spremnicima. Za one koji ne žele provesti svoje vrijeme, tu su automatizirani strojevi koji su sposobni napraviti nijansu koju trebate. Uzmite u obzir sve nijanse kada koristite Kolachera, a onda ćete imati potrebnu nijansu za vas.

Čitaj više