Kako napraviti dnevniku

Anonim

Već tisućljećima, drvene kuće su koristili ljudi, a njihova popularnost u 21. stoljeću i dolazi na novu razinu. Prije sklapanja dnevnika, morate znati mnogo stvari. Postoje mnoge prednosti u ovoj vrsti kuća: ekološki prihvatljivost, dizajn, lako zagrijava i zadržava toplinu za dugo vremena, diše, tako da uvijek postoji svježi zrak unutra.

Kako napraviti dnevniku

Parametri za izgradnju kuće iz bara.

Pripremni rad

Alati i materijali:

  • rulet;
  • lopata;
  • pijesak;
  • voda;
  • Odbor za rubove;
  • armiranje štapa;
  • Bugarski;
  • Stroj za zavarivanje;
  • Čekić s noktima;
  • plinski plamenik;
  • Ruberoid.

Kako napraviti dnevniku

Dijagram šalice dnevnika s kutnim zglobom.

Na samom početku, temelj je napravljen ispod kuće za prijavu, a njezin bilteng može biti minimalan, ali to će morati podići preko površine Zemlje, tako da sezonska vlaga ne uništi drvo. Optimalno odgovara temeljima za fino uzgoj, koja mi treba mnogo vremena i truda.

Za početak, rov se okreće u perimetru u dubini od 35 cm i širine od 40 cm, a unutar se najmanje 2 pučanja formiraju u povećanju snage. Nakon što je potreban rov je iskopao, morate poravnati zidove i donji dio, tako da će spojeno rješenje biti vrlo pouzdan.

Sandy jastuk je 5 cm na dnu i zalijevanje vodom. U međuvremenu, voda suši (2-3 dana), morate pripremiti preostale stavke.

Sada biste trebali napraviti oplatu. Za to će biti potrebna ploča za rezanje od 25x150 mm, a visina štitova će biti 0,7 m. Formala je poželjno učiniti odmah na cijelu konstrukciju, tako da kasnije ne mora ispuniti dijelove. Sve priloge ploča provode se na noktima, jer će vijci morati potrošiti 2-3 puta više vremena kako ne bi podijelili ploče.

Okvir za pojačanje ide rebrasti štap 10 mm. U tom slučaju, proces izgleda standardni način:

Članak o temi: Auu - učinkovita ušteda termalne energije

Kako napraviti dnevniku

Slika 1. Dijagram označavanja dnevnika kada se kupi u šapu.

  1. 5 dugih paralelnih šipki presavijeni su u koracima od 10 cm.
  2. Okomita na šipke 60 cm u koraku od 30 cm.
  3. Svaki zglob je fiksiran električnim arc zavarivanjem.
  4. Proizvodi se identičnom rešetkom.
  5. Uz pomoć šipki na 25 cm, svi paralelni spojevi se kombiniraju u jedan sustav. Poželjno je provesti ovaj korak izravno na mjestu instalacije, jer Čak i 2 osobe neće uvijek moći podići gotov dizajn, a ne svatko može koristiti kamionsku dizalicu.

U proizvodnji, morate biti pažljivi tako da metal ne dodiruje oplatu i pijesak. Da biste podigli armaturu preko pijeska, morate koristiti slomljenu opeku ili posebne plastične lančanike. Od gore navedenog, morate zavrnuti šipke s korakom u 1 m kako biste osigurali kvalitetan spoj između zaobljenog i betona.

Sada možete sipati rješenje betona M300-350, nakon čega smo hrabro otići za sušenje 28 dana. Nakon tog vremena, oplata je demontirana, a sva otvorena područja betona postavljena su ispred vrećice i migriraju u plinski plamenik. Čelične šipke također moraju biti prekrivene hidroizolacijom.

Primarna aktivnost

Alati i materijali:

  • sjekira;
  • Zaokruženo;
  • rulet;
  • nož;
  • vući.

Kako napraviti dnevniku

Slika 2. Dijagram veze u šapi s šiljkom.

Sada možete napraviti kuću za dnevnik iz utemeljitelja. Postoje samo 2 opcije za rezanje, koje su posebno popularne: ruski i kanadski. Izvana, to je identično, ali u praksi kanadska zdjela (slika 1) je univerzalna, jer To vam omogućuje žetvu drva u bilo kojoj sezoni, a nakon skupljanja (do 10 cm) nema pukotina. Postoje 2 načina rezanja - u zdjeli i u šapu (sl. 2), ali zbog pouzdanosti je posebno popularan.

Postoji mala nijansa koja nisu svi oni koji nisu svi, zbog onoga što se drvo ponekad procjenjuje negativno: svi elementi moraju oblikovati sa sjekirom, jer Na tim mjestima, vjerojatnost truljenja se smanjuje mnogo puta. Ni u jednom slučaju ne može se koristiti zaobljenim opcijama, jer U industrijskoj obradi od drva se uklanja zaštitni sloj. Jedini plus zaobljene verzije je njegova toplinska izolacija koja je bolja od bilo koje analoge.

Članak o temi: Kako zatvoriti padine vrata

Glijepljeni bar je intermedijarna veza, tj. Ima karakteristike intermedijara i zajedno s ovom prosječnom toplinskom izolacijom i masom. Razlikuje se na putu zajedničkog vertikalnog. Ova metoda ne mora smanjiti utore na rubovima, jer Ima čvrstu žlijeb duž cijele duljine, u koje možete instalirati sljedeći sličan primjer.

Kako napraviti dnevniku

Shema vertikalnog dijela interventoracijskog spoja.

Nakon završetka cijele kuće, možete početi izreći vrata i prozore. Ovaj korak je vrlo neobičan u suvremenim stvarnostima, ali onaj koji će pružiti savršenu kvalitetu. Za snagu, potrebno je popriječiti jedan dnevnik u sredini.

Kuća je spremna, ugrađeni su prozori i vrata, krov je pokriven, ali morate konačno razgraničiti unutarnji i vanjski prostor. Za to je sve utore paketa uhvaćena u Sirubi. Takav se proces provodi uz pomoć običnog noža. Odozgo, svaka završna obrada je snimljena, ali u prvih 3 godine bolje je koristiti nešto jednostavno, jer Trebate slijediti šavove.

Dodatni aspekti

Ceramzite služi kao izolacija za pod, ali ako želite koristiti bilo koju drugu izolaciju. Za Clayzit, u početku je hidroizolacija, koja će ići na zidove, a zatim ide izolacijski sloj, a zatim ponovno izoliranje, ali već s zavojem. Se formira iznad estriha.

Peć u zatvorenom prostoru nalazi se na udaljenosti od najmanje 15 cm od zidova, ali bolje u starim tradicijama u središtu sobe. Takva mjera opreza će omogućiti da ne razmišlja o mogućim požarima.

Prije sklapanja log kuće iz kruga, morate znati ne samo kvalitetu drva, već i vrijeme rezanja.

Da biste bili sigurni u kvalitetu, bolje je uzeti najlakši krug sjekira, koji ne podvrgnuti posebnim alatom za tretmane.

On će služiti nekoliko stoljeća ako je istina.

Čitaj više