Šal "Clematis": shema i opis kukičaka za početnike

Anonim

Šal "Clematis" je proizvod nevjerojatne ljepote. Mnoge igle često čuju to ime, ali ne i svaka pretpostavka da je spojena u skladu s poznatom shemom stopeclota Herbert Nabing. Čini se da su stolnjak i šal su dvije različite stvari, ali u rukama iskusnih obrtnika i iz stolnjaka je nevjerojatna ljepota proizvoda za našu garderobu. U ovom članku, mi ćemo uzeti u obzir sve opcije pletenje šal "Clematis", sheme i opisi pomoći će vam da ovladate tehnikom bez napora.

Šal

Ova ljepota uklapa uz pomoć žbica, rad nije izvan pluća, ali ljubitelji ove umjetnosti će slaviti da su napori utrošeni isplati.

Također pokušajte liječiti vrlo odgovorne za izbor prikladne pređe. Ovdje, kako kažu, slučaj okusa, ali preporuča se zaustaviti vaš izbor na više prirodnih tkiva. Na primjer, za ljetne i lake šalove, možete koristiti lana ili pamuk, a ako vam je potreban topla šala koja će se zagrijati u hladnoj jeseni večeri, vuna ili mohair je savršena.

Legenda

Dakle, trebat će nam:

  • pletenje iglice promjera 2,25-2,5 mm;
  • Kletanje kuke, promjer 1.25-1,5 mm;
  • Markeri, oko 20 kom.

Prije nego što krenete izravno na pletenje, potrebno je detaljno proučiti shemu pletenja, ali se sastoji od tri faze sheme.

Shema 1:

Šal

Shema 2:

Šal

Shema 3:

Šal

Legenda:

Šal

Nakon što je proučavao uvjetnu oznaku, postaje jasno da shema nije komplicirana, kao što se čini na prvi pogled, ali da se ne bi zamijenio, predlažemo da razmotrimo detaljniji opis. Pročitajte ovu shemu mora biti lijevo.

Napominjemo da je odjeljak za odnos označen u žutoj shemi za okretanje proizvoda na pogrešnoj strani.

Prva razina

Prije nego što nastavite raditi s shemom, potrebno je nazvati 4 petlje na igalima za pletenje i držati oko 20 redova s ​​nekolicinom viskoznim. To će nam služiti osnovu za vrpcu.

Članak o toj temi: Rose shema iz perli: tkanje malo pupoljak radi sami s MK i videom

Šal

Zatim, na rubu duge strane trake, vrijedi upisivati ​​10 petlji i 3 petlje za podizanje. Ukupno, trebali biste dobiti 16 petlji. Možete nastaviti na pletenje prema shemi 1. Da bi naš šal imao izgled rtova, potrebno je trenirati 5 odnosa, imamo 5 izvješća o ovoj shemi. Dakle, na lik ulazimo 17 redaka. U 19. redu između žute vrpce potrebno je napraviti Nakid.

21 red: vrpca, kravata 1 petlja lica, Nakid, odnos do završetka, još četiri odnosa, opet nakad i 1 petlja lica. 23 Red: vrpca, kravata 2 petlje lica, nakid, odnos do kraja, 4 puna odnosa, 2 petlje lica, vrpca.

Završimo rad

Prva shema završava i nastavite do druge sheme. Ova shema je vrlo jednostavna, u njoj nema poteškoća, lako je jasno provjeriti u skladu s shemom i ponoviti svih 5 odnosa. U ovoj fazi slijedite i shemu. Potrebno je priključiti 3 reda facijar (od 105 do 108 reda). Nakon provjere tih redova trebate imati 331 petlje. Od 109 redova počinje bockanje rezanja, ponavljajući izvješće deset puta.

Imajte na umu da je jedan od deset izvješća mora biti podijeljen na pola, tj. Light dio za provjeru na početku vrpce, desna strana na kraju rada prije vrpce.

Na 124 red, dvostruki nakidi moraju biti označeni markerima kako ih ne izgubiti pri odvrnu s pogrešne strane. 129. red je finale. Imajte na umu da ne pleše bez Nakidova.

Da bi se rub ispao i atraktivan, moguće je vezati na kukičanje, stupove bez nakida na pogrešnoj strani. Ovdje je naš prekrasan šal i spreman! Trebalo bi izgledati na prikazanoj fotografiji:

Članak o toj temi: Kutija za kuglica: Glavni razred za početnike s dijagramima i videozapisima

Šal

Video na temu

Za početnike, vezati ovaj model će biti teško, preporučujemo žuriti na lakši, ali ne manje lijepe, elegantne i zračne verzije s iglama s pletenje iglice, a detaljan videozapis će vam pomoći s ovim.

Čitaj više