Kako slikati staklo i stvoriti boju vlastitim rukama

Anonim

Vrlo često, kupnja već gotovih unutarnjih elemenata uklapa se u cjelokupnu sliku, povlači veliki otpad. Zato su mnogi domaći majstori počeli stvarati dekorativni premaz s vlastitim rukama. Staklo je postalo uobičajeni detalj tijekom proizvodnje namještaja, tako da je slika stakla koja je dobila svoju popularnost u modernim dizajnerskim rješenjima. Danas želim podijeliti svoje iskustvo i reći kako obojiti staklo kod kuće i s kojim bojama možete izvesti ovu akciju.

Kako slikati staklo i stvoriti boju vlastitim rukama

Kako slikati staklo

Kakvu vrstu boje biraju?

Kako slikati staklo i stvoriti boju vlastitim rukama

Samo slikarstvo staklo

Prvo što sam učinio bio je izbor lkm s kojim je planirano da stavi čašu kliznog ormara kod kuće. Usput, koristeći materijale ispod, možete obojiti staklenu stavku. Prilikom odabira, treba platiti na činjenicu da bi kvaliteta adhezije boje s površinom trebala biti maksimalna, jer se premaz može brzo početi na glatkoj staklu. U ovom slučaju, dosljednost mješavine boje bi trebala biti slična tekućini kiselo vrhnje.

Ako želite kupiti boju spremnu za uporabu, obratite pozornost na takve boje:

  1. Akrilne boje za naočale karakteriziraju dobro adhezija s glatkom bazom stakla. Kada se primjenjuju, oni tvore solidan film s matičnim učinkom. Osim svake boje za staklo se ne boji ultraljubičastog i ne mijenja svoju boju ispod desnih sunčanih zraka
  2. Poliuretanska boja ima nekoliko prednosti. Brzo se suši, elastična i pola sjajna. U tom slučaju, bojni materijal se može poprskati pomoću posebnih pasta.

Međutim, tijekom neovisnog bojenja, mnogi stvaraju boju za staklo s vlastitim rukama. U isto vrijeme, mogućnost stvaranja visokokvalitetnih smjesa, koji neće odustati od gotovih proizvoda na ljepilima.

Članak o toj temi: Sušilice za sušenje vlastitim rukama

Postoji nekoliko opcija za samostalno stvaranje, potrebni recepti mogu se naći na internetu. Ali ovdje su neke tražene opcije za dobivanje potrebnih nijansi:

  • Da biste dobili bijelu boju za crteže na staklu morate uzeti 20 grama Kalin i 80 grama silikatnog ljepila. Za proizvodnju, prva komponenta treba biti zbunjena i dobro se miješa s drugom
  • No, crna boja rezultirat će miješanjem s takvim materijalima kao 60 grama silikatnog ljepila, 20 grama drvenog ugljena i 20 grama tiska u crnoj boji. Svi sastojci moraju se miješati u kontejnere porculana i nakon toga je smjesa pričvršćena.
  • Da biste dobili boju boje, dodajte boju. Da bi se dobila smjesa, potrebno je otopiti 4-6 g želatine u 200 ml vode. Nakon toga, uzmite odvojenu posudu i pomiješajte potrebne boje. U konačnici, svi dobiveni materijali su pomiješani jedni s drugima.

Ne zaboravite da prije početka crtanja stakla, potrebno je vježbati. Stoga ne zanemarite primjenu uzoraka i vitražnih staklenih prozora na nacrtu.

Krasima Sams

Kako slikati staklo i stvoriti boju vlastitim rukama

Završna stakla

Kada ste već odlučili kako slikati staklo, ostaje da se upoznaju s fazom tehnologije cijelog procesa. U tome nema ništa komplicirano, tako da slika ne zahtijeva posebne napore. Za početak, kao i uvijek, trebali biste zaliha potrebnog alata i pripremiti površinu stakla ispod bojenja.

Budući da sam odlučio dobiti akrilno staklo, a zatim koristiti dostupnu tehnologiju:

  1. Staklo se ispere s otopinom sapuna i zatim ispere s toplom i hladnom vodom. Važno je da se alternativost promatra u pranje
  2. Sljedeći korak bio je odmašćivanje stakla. Da biste to učinili, koristio sam pročišćeni aceton, ali su i druga sredstva koja se koriste u takve svrhe također prikladne. Svi preostali razvodnici mogu se lako ukloniti suhom i čistom krpom.
  3. Svi rubovi i prijelazi koji neće biti obojeni trebaju biti zaštićeni pomoću slikarske trake, koji se nakon završetka rada lako uklanja iz stakla i drugih površina.
  4. Sada možete pripremiti našu boju i napuniti malu količinu u zasebnom spremniku. Ako ste već kupili gotove proizvode, onda je sve jednostavno. Ako sami kuhate mješavinu, odmah aktivirajte potrebnu količinu, jer neće biti moguće postići jednu i istoj boji
  5. Zapamtite da je najbolje primijeniti boju na horizontalnu površinu, pa ako je moguće, ugradite staklo točno. Za praktičnost primjene, možete koristiti slika. Ako ne postoji takav, onda uzmite valjke ili četke
  6. Ako je potrebno, možete primijeniti nekoliko slojeva, ali to bi trebalo biti učinjeno nakon što se prethodna će osušiti. Na kraju, ostaje ukloniti masni viski

Važno! Ne zaboravite da s povećanjem količine primijenjenih slojeva, proces sušenja će definitivno trajati duže.

Slikanje na staklu, poput punog bojenja je dobra opcija za poboljšanje interijera u vašem domu. Ako imate ogledalo ormar, onda možete smisliti sliku na staklu koja vas neće spriječiti da koristite avion za odredište.

Članak o temi: Bambus zavjese na vratima

Ispis fotografija

Kako slikati staklo i stvoriti boju vlastitim rukama

Ispis fotografija za staklene površine

Nedavno, takva stvar kao ispis fotografija na staklu postalo je vrlo popularno. U ovom trenutku, mnogi proizvođači proizvode ovaj proizvod po pristupačnoj cijeni, ali neki biraju mogućnost neovisne proizvodnje.

Ovdje je sve vrlo jednostavno i samo je želja i tiskani crtež bit će potrebno na filmu. Postupak prema kojem je ispis fotografija na staklu je takav:

  • Kao i obično, priprema stakla počinje s ispiranjem uz pomoć deterdženata. Tada biste trebali obrisati površinu suhom krpom
  • Zatim pričvrstite staklo na licu mjesta gdje će se napraviti proces.
  • Nakon prskanja male količine vode iz prskalice na staklu, trebali biste ukloniti zaštitni film iz postojećeg weba
  • Proces podsjeća na primjenu samoljepljive filma, nakon završetka akcije prekida dodatne rubove
  • Budući da je za to bilo transparentan crtež, moramo napraviti neprozirnu pozadinu. Boja filma za pozadinu treba odabrati najprikladnije za sastav crteža koji odaberete

Ispis fotografija na staklu izgleda vrlo učinkovito, a mogućnost neovisne proizvodnje omogućuje pojedinačne kompozicije.

Važno! Mnogi odlučuju napraviti vitraž na staklu s vlastitim rukama i tako želim dati dobar savjet. Za brze i sadržaje, preuzmite gotove crteže od vitražnih ploča.

Vrlo često, za vrijeme slikanja ili slikanja na staklu potrebno je ukloniti LCM s površina. Ako ste zainteresirani za čišćenje stakla iz boje, koristite kemijsku metodu, koji je najbrži i najprikladniji za samo-korištenje.

Čitaj više