Montažna tehnologija sustava Rafter

Anonim

Proces montaže rafting krovni sustav počinje s pripremnim radom. Pouzdanost i nastupanje krovova ovise o kvaliteti instalacijskih grešaka.

Montažna tehnologija sustava Rafter

Uređaj je raftirao četverodijelni krov.

Priprema zidova i podnog preklapanja

Uređaj rafting krovnog sustava osigurava pripremu zidova i preklapanja kuće. To će zahtijevati izmjeriti zidove i kutove. Ako je potrebno, površina je poravnana. Za kuću od opeke, koristi se cementna kazna, za drvenu zgradu - posebne brtve. Instalacija RAFTS sustava uključuje uporabu sljedećih materijala i alata: nokti, čekić, odvijač, mješavine za poravnanje, četke, šipke, vrećicu, razinu.

Za vodonepropusni rad bit će potreban poseban materijal. Maurolat je instaliran na njemu. Omogućuje vam da ispravite neizravne kutke oko perimetra cijele kuće. Maurilalat, podignut do gornje točke zida, nije osnova za dizajn spacera.

Montažna tehnologija sustava Rafter

Značajke montaže sustava Rafter.

Rafter sustav se sastoji od sljedećih elemenata:

  1. Rogova. Oni se odnose na prijevoznika sustava.
  2. Stropilne noge. Oni tvore opseg krovnog kruga.
  3. Zatezanje. Vežu se na druge prethodne elemente.

Raspored sudopera je napravljen dodatnim grede. Najnoviji elementi prikazani su u obliku šipki s poprečnim presjekom od 50x20 mm. Parametri se mijenjaju na temelju klimatskih uvjeta. Da biste izračunali dio trake, morat ćete saznati:

  • Montažni koraci rafferi;
  • Vrstu materijala iz kojeg je krov opremljen.

Graditelji savjetuju da odaberete materijal za raspored sustava RAfter na takav način da indikator opterećenja ne prelazi 50 kg na 1 m². Važan čimbenik u ugradnji dizajna koji se razmatra je opterećenje snijegom. Izračunajte ovaj pokazatelj koristeći posebnu formulu:

F = P × K, gdje je F snijeg opterećenje, P je težina snijega na 1 m², K je korektivni koeficijent.

Da biste izračunali opterećenje vjetra na poklopac, sljedeća formula primjenjuje:

Članak o temi: Gdje trebate početi ljepilo pozadinu

V = R × K, gdje je V opterećenje vjetrom, R je pokazatelj odgovarajuće regije, K je korektivni koeficijent.

Uputa korak po korak

Montažna tehnologija sustava Rafter

Slični sustav krova u potkrovlju.

Rafter sustav je montiran pri izračunavanju točnosti. Na krovu podignite 2 bara uz pomoć rafting šuma. Krajevi rafter stopala trebat će se smanjiti. To je potrebno podnijeti održivi položaj rogova na mauerlatu. U isto vrijeme, rafting noge označene tako da je lako navigirati na njihovom mjestu.

Donji ciljevi su fiksirani na isti način. To će omogućiti povezivanje rogova među sobom, formirajući nailaston. Zatim elementi pričvršćuju noktima. Nakon instalacije, donji ciljevi su fiksni. Barovi piju 1/2 njihove debljine.

Preostali parovi rogova su pripremljeni na Zemlji. Za to nanesite predložak. Sljedeći korak osigurava montažne šipke s 2 strane frontalnog dijela zida. Rafteri su pričvršćeni na mauerlat nokte. Kontrola razine i horizontalni dizajn strukture predviđeni su za zatezanje kabela između 2 postavljenih parova rogova. U nekim slučajevima podesite visinu montirane pare. Da biste to učinili, bit će potrebno staviti male planove odgovarajuće visine ispod šipki.

Korak strukture je 70 cm. Kontrola Ovaj parametar može biti uz pomoć odbora na koji se primjenjuje korak. Pričvršćena je na vrh lijeve i desne rafting noge. Ako postoji veliki korak, bit će potrebno dodatno ojačati dizajn. Za ovu uporabu horizontalne šipke - stezanje. U takvoj situaciji, parovi rafter povezani su horizontalnom pločom na mjestu skate. Sličnu metodu formira odgovarajući čvor.

Važni trenuci prilikom instaliranja sustava Rafter

Pooštravanje za sustav Rafter izrađen je od međusobno povezanih ploča. Svaka ploča je izrezana na željenu duljinu. Za fiksiranje se koriste nokti, matice i klinovi s rogovima.

Da biste spriječili stezanje, morat ćete ga povezati s klizanjem.

Sljedeći korak osigurava proizvodnju potplata vijenca. Rafters s nedovoljnom duljinom za raspored potplata se povećavaju s umjetnim putem. Za ovu primjenu ploča - ubija. Duljina 1 odbora trebaju biti više od 40 cm. Graditelji preporučuju korištenje za te svrhe 60 cm duge ploče. Njegova širina može biti manja od širine ovratnika.

Članak o toj temi: Vinil pozadine: prednosti i kontra, fotografija, što je, koliko je vinil za zidove, štetne za zdravlje, pjenasti vinil, s cvijećem, videozapisima

"Mare" je pričvršćena na nokte rafala. Ovo je poštovalo određeni lumen. Da biste ga ispunili, molica je potrebna. Ako su ugrađene strehe, rogova su konačno pričvršćeni na mauerlat. U tu svrhu koriste se metalne trake, koje se okreću desno i lijevo od rafter nogu. Traka je pričvršćena na dizajn noktiju ili vijaka čija je dubina 30 cm. Takva tehnologija sprječava krov krova lošim vremenskim uvjetima. Traka se može zamijeniti čeličnom žicom, čija debljina prelazi 6 mm.

Čitaj više