Klupa pod nogama vlastitim rukama

Anonim

Klupa pod nogama vlastitim rukama

Da biste došli do gornje police, uvijek nema nekoliko centimetara, što znači da trebate nositi stepladder iz skladišta ili garaže. Ali ako napravite urednu malu klupu, ona će "dodati" za vas rast i istovremeno će biti tako mali da se može skrivati ​​ispod stola ili u kutu. Klupa je korisna i dijete - ona će mu pomoći da stigne do police ili na umivaonik.

Takva mala klupa je jednostavna u dizajnu i rad na njoj će trajati samo nekoliko vikenda. Može se prikupiti od kratkih reznih ploča ili rezanja 250 × 1250 mm od jedne ploče. Klupa se sastoji od četiri detalja, od kojih su dvije iste. Samo jedan tip veze koristi se za njegov sklop. Čak i pridošlica će biti u mogućnosti napraviti klupu, iako će majstor biti zainteresiran za rad s kroz šiljke pod kutom.

Visina klupa je oko 225 mm, to jest, manje od visine uobičajenog koraka stuba, pod kojima se može pohraniti. Ali ona ima prilično veliki poklopac, na kojoj obje noge odrasle osobe. Povećane noge povećavaju stabilnost klupe.

Kroz zglobove žlijeba šiljcima, poput "gutljaja repa", izgledaju vrlo izražajno. Ovdje su moćni kvadrati krajnjih vlakana kontrast s uzdužnim vlaknima na površini stabla. Ali budući da je takva veza udaljena, mora se učiniti čistim i nježno.

Za razliku od jednog žlijeba i šiljaka, gdje se slabo ugrađeni spoj može pomaknuti na 1,5 mm u bilo kojem smjeru da se učini "čvrsto". Praznine se biraju drobljenjem, ali samo u jednom smjeru. Spoj je kompliciran i kolaps nogu pod kutom od 10 °. Međutim, postoje neke tehnike i uređaji koji će olakšati rad.

Korak 1. Stvaranje crteža

Pokrenite rad od izrade crteža klupa na 1: 1 ljestvici. Stavljanje dijelova na papiru, možete provjeriti dimenzije i kutove svakog dijela i položaja žljebova.

Klupa pod nogama vlastitim rukama

Klupa pod nogama vlastitim rukama

Korak 2. Priprema praznina

Nakon što je obradivši debljinu debljine, oni su dužine i širine, ostavljajući dodatak od 1,5 mm da izjednače noge i stane kroz šiljke.

Korak 3. Označavanje: utore i šiljci

Ključ uspješne proizvodnje spojeva u ovoj klupi je vrlo precizan oznaku. Prema crtežu, debljina žljebova prolazi poklopac. Tako da se šiljci mogu biti kasnije izloženi, utore moraju biti 1,5 mm više od debljine niti nogu.

Članak o toj temi: Kako šivati ​​Novogodišnji šešir Djeda Mraza ili Cape Santa Clausa

Za horizontalnu oznaku, utorom čine traku za označavanje, koji označavaju širinu žljebova i udaljenost između žljebova i šiljaka. Od crteža klupe na skali od 1: 1 toleriraju trake do bara i svi utori su postavljeni na njega - u poklopcu i šiljcima - na nogama. Da bi označavanje bio točan, napravio je označavajućim nožem ili 20 mm dlijeto, jer žljebovi bi trebali biti nešto više od 20 mm.

Točni utori pod kutom. U ovoj klupi, utori i šiljci nagnuta su pod kutom od 10 ° i moraju se prilagoditi tako da su šiljci ušli u utore bez pukotina. Rad počinje s gornje strane obratka, od tada se žljebovi moraju učiniti točnije nego s donje strane, gdje će 3-mm šiljasti ramena sakriti male utore.

Klupa pod nogama vlastitim rukama

Sklon učvršćenje iz šperploče. Prikupite ga na samo-crtež za suhu žbuku. Umetanje se podesi za transport tako da je nagib jednak 10 °.

Korak 4. Bušenje žljebova

Kako bi se olakšao rad dlijeta, većina drva iz žlijeba odabrana je na stroju za bušenje s cork bušilica 20 mm pomoću uređaja s kutom nagiba na 10 °. Još jedna lukavost uzorkovanja utora-stanica radi na vodiču. Ova jednostavna prilagodba tri površine imaju nagib na 10 °. Prosječni dio koji odgovara širini žljebova u 20 mm je pomaknut natrag od približno 25 mm. Rezultirajući džep vodi dlijeto pod kutom od 10 ° i određuje širinu utora. Dva napredna bočna dijela koriste se za usmjeravanje potplata dlijeta pod istim kutom kada rade na suprotnom zidu žlijeba.

Bušene rupe su skrivene nekoliko dlijeta: kutovi, 12 mm, 12 mm su izrezani u vodilice - samog utora, a zidovi se čiste s 20 mm dlijeto. Da bi bilo lakše, proširiti rupe na dno žlijeba. Kada pomičete utore tako da nema čipova na utičnici, pritisnite stavku za podrezivanje ploče.

Članak o temi: Sheme iskorištava kuglice: Easy Master klasa tkanja turske narukvice s fotografijama i videozapisima

U isto vrijeme odaberite utore u nogama. Ponovno koristite sklone uređaje i uređaje za usmjeravanje. Nije potrebna ploča za označavanje, jer zbog mjesta za klinove, udaljenost između dvostrukih žljebova i šiljaka nije kritična.

Korak 5. Stavite šiljke

Spike noge. Sljedeći korak u pričvršćivanju nogu do poklopca je označavanje i piljenje šiljaka na nogama. Oni su napravljeni malo duže, tako da se šiljci mogu odrezati ispiranje. Dok su noge pravokutne, žitarice od 3 mm pod kutom od 10 °. Zatim izložite kružni disk okomito, stavite ploču na kraj i pijte vanjske četke. Nakon toga, širina i položaj svakog šiljaka stavljaju se na traku za označavanje, a unutarnje četke su izrezane na pojas.

Višak drva je izrezano uz slagalicu, a onda su oči rezana po ramenima i četkama. Kontrolirajte rad, primjenjujući poklopac na šiljke nogu, a preko utora procjenjuju spremnost šiljaka koji bi trebali biti točno u blizini širine žljebova, ali debljina napušta mjesto za drobljenje.

Korak 6. Proizvodnja tsargi Bembers za noge

U skladu s crtežom, pljačke je postavljeno. Iskopali su naopako na kraju pod kutom od 10 °. Sada je sve spremno za uzorkovanje utora u nogama. Pričvrstite razbojnici na isti način i s istim adaptacijama kao i prije.

Klupa pod nogama vlastitim rukama

Vodič za dlijeto. Uzmi drvenu traku, koja ima jedan kraj alarm pod kutom od 10 °, a zatim ga je uzdužno vidio u 3 dijela i zalijepila ih tako da se ispostavi da je stalni dizajn.

Ali ovdje se pikseli nagnute u različitim smjerovima od isključenja nogu / poklopac. I opet odlazi u grooves mjesto za drobljenje.

Na disku je izrezana vanjska puhala i četke za šiljke. Ali prije nego što radite, noge u poklopac umetnute u poklopac i za provjeru priključnica se postavljaju između TSARGI kampa. Pijenje ramena i šivanje šiljaka, na donjem rubu kraljeva na vrpci natočio je luk. Može se očistiti brusilica ili redom i ciklusima.

Korak 7. Tolaže i pijenje nogu pod nogama

Bočne strane nogu također su nagnute pod kutom od 10 °. Uklonite kut i veličine s crteža ljestvice klupe 1: 1 i ispunite dijelove na vrpci. Ručno ili elektrolake drže rubove.

Članak o temi: Kako šivati ​​kaznene olovke s vlastitim rukama: uzorak i master klasa

Dakle, da je klupa bila lijepa i bolje stajala na neravnom katu, izrezi su napravljene u nogama. Krug povlači krug i troši tangenta izravan, paralelno s bočnim rubovima nogu. Prvo, kontura na pile vrpce je zaronjena, a zatim ga očisti s bubnjanjem mljevenjem ili rashpilama, datotekama i brusnim papirom.

Korak 8. Sastavljanje klupe za noge

Izgradnja klupe je prilično komplicirana operacija, budući da se svi detalji moraju prikupljati istovremeno. Prvo, za provjeru prikupljaju različite dijelove i mjesto pod zgradama u crtežu jedni protiv drugih. Nakon obavljanja potrebnih poboljšanja, suho prikupljaju klupe.

Tada pažljivo rastavite klupu. Koristeći stezaljke, polako zategnite sve detalje. Slušajte screenshotove, zaklonjene, ne dopustite izgled žetona. Ako se vodeći rub šiljaka počne popeti na gornji rub utora, kroz rezanje ploče, ona se rađa ovo mjesto na slici ili obrubljenom šipi.

Klupa pod nogama vlastitim rukama

Vodič za dlijed pomaže smanjiti suprotni nagnuti zid žlijeba. Na zidu vodiča provedite liniju paralelno s prednjim rubom

Korak 9. Dutches u šiljacima za klinove

Prije lijepljenja na kraju svakog šiljaka, oni čine štapove za klinove, koji će ih širiti i odvesti ih na mjestu, zatvarajući male utore. To je lakše, naravno, smanjuje dubinu od oko 20 mm kako bi napravio hacka. Klinovi u šiljcima uvijek trebaju biti smješteni preko okolnih vlakana šiljaka. U suprotnom, kada se držite klinove, detalj s utorm može biti podijeljen.

Namačeni šiljci s plug ljepilo, potpuno zategnite sve detalje. Oni daju klupu da stoje 15 minuta, uklonite stezaljke i blokove. Zatim, razmazivanje krajeva klinova s ​​ljepilom, začepljujući ih na mjesto tako da nestanu prorezi oko šiljaka.

Korak 10. Završna klupa za noge

Dakle, da su klinovi zalijepljeni, klupe su izidve najmanje 12 sati. Nakon toga su odrezali i izrezali klinove.

Posljednja operacija za skidanje i završnu obradu je uklanjanje prstičara na poklopcu. Prvo provodite linije na udaljenosti od 5 mm od robu poklopca i držeći ručnu kutu pod kutom od 45 °, hrpe do njih.

Čitaj više