Kako ljepilo Flizelin Wallpaper: lijevanje kutove, capping crtež

Anonim

Raspon dekorativnih materijala koji se koriste u završnom obradi prostorija stalno se širi i poboljšavaju. Nedavno je popularno uređenje interijera korištenjem fleislinske pozadine.

Kako ljepilo Flizelin Wallpaper: lijevanje kutove, capping crtež

Fliselin Wallpaper je prilično debeli materijal na kojem se mogu formirati različiti crteži i ukrasi.

Njihova popularnost se povećava zbog baze - celuloze i višeslojne lokacije materijala.

Povećava njihovu distribuciju i mogućnost na temelju takve materijale za formiranje različitih crteža i ukrasa. Prije nego što ostanete na takvom završnom materijalu, morate naučiti kako lijepiti Fliesline Wallpaper. Možete privući građevinski tim za ove zadatke, ali je sasvim realno obavljati mali popravak i samostalno.

Pripremni rad

Zbog činjenice da je materijal za pozadinu prilično gust, nije potrebno za kruti pripravak. Male nepravilnosti i hrapavost će se sakriti. No, u procesu uklanjanja starog premaza, mogu postojati mjesta s raspršivanjem baze. Takvo žarište treba eliminirati i sjetiti se žbukom ili kitom. Velike kapi u ravnini moraju biti zakleti i pijesak.

Prije lijepljenja Phlizelin Wallpaper, iskusni stručnjaci se preporučuju da vjeruju svim zidovima. Takve mjere osiguravaju zbijanje baze i očistiti zidove od prašine, čime se osigurava proces naljepnica s čistoćom i nedostatkom prašine.

Kako ljepilo Flizelin Wallpaper: lijevanje kutove, capping crtež

Shema zidne oznake prije lijepljenja pozadine.

Temeljno je pripremiti ljepljivu otopinu, potrebno je odabrati ljepilo samo za rad s fleislinskim pozadinom. Priprema se u skladu s uputama na kutiji.

Prije rezanja potrebno je pažljivo izmjeriti visinu prostorije, ako su pod ili zidovi nepravilni, onda se to treba uzeti u obzir - jedna traka mora biti dulja od sljedećeg. Male poteškoće u uklanjanju materijala javljaju se prilikom rada s materijalom na kojem se primjenjuje crtež. Željeni crtež treba povećati kontnim korakom ukrasa.

Članak o temi: Kako odabrati zavjese za vrata

Zid lijepljenje i potreban alat

Kako ljepilo Flizelin Wallpaper: lijevanje kutove, capping crtež

Shema primjene za ljepilo na pozadinu.

Lijepi široka fliseline pozadina počinje od prozora. Za čak i vertikalnu primjenu prvog platna, bolje je koristiti visak. Sljedeće platno treba lijepiti prethodnu.

Ako je udaljenost između prozora i kutova mala, moguće je početi ljepilo kutove s zidovima phlizelin tako da se neke od platno postavljaju na susjednom zidu. Često se događa da je kut neravnomjeran, a platno se ne može zalijepiti glatko, onda bi trebalo obrezati građevinskom nožom koristeći široku lopaticu. Ponekad možete učiniti bez sublice - napraviti mali naslon sjedala, a sljedeće platno će se nalaziti okomito.

Zbog činjenice da je takav materijal higroskopan - slobodno preskače i apsorbira vlagu, onda kada rad s njom ne nastaje prevelike mjehurići i bore.

  1. Na mjestu gdje je izvedena okomita crta, primjenjuje se otopina ljepila po širini nekoliko platna. Prvo platno treba fiksirati izravno na vertikalnu referencu.
  2. Ženski platno slijedi lopaticu (plastičnu), gumenu valjak ili rez čistog mekog tkiva. Za materijal s teksturom, samo valjak koristi. Morate izgladiti izrezati samo na drugu stranu gdje ta pozadina još ne prenosi.
  3. Prema akciji lopatice, materijal se može deformirati, tako da se zaglađivanje može provesti samo od vrha do dna. Inače, kada će se sušiti, jaz ili gniježđenje će se dogoditi i nemoguće je dopustiti.
  4. Kada se zalijepi, rubovi trebaju biti vrlo pažljivo tretirani. Uključuje se obavljaju posebni mali valjak. U ovom trenutku, trebala bi biti oprezna i ne preurediti, inače će se pojaviti mala udubljenja, koja će biti vrlo vidljiva kada je boja površine. Mijenja boju boje i ljepilo pozadine, pa kada udarate prednju površinu ljepila, odmah se očisti.
  5. Pažljivo postupati s lijepim kutovima. Ako je list platna na susjednom zidu velika - više od 2-3 cm, preporuča se smanjiti previše tkanine. Ako je materijal s uzorkom, kompenzacijom promjene može se primijeniti na određeni uzorak na vrhu prethodno lijepljene.

Članak o toj temi: Kako uzgajati ljepilo pozadine

Kako ljepilo Flizelin Wallpaper: lijevanje kutove, capping crtež

Shema šoka Fliseline Wallpaper.

Mnoge prednosti Fliesline platna postepeno rastavljaju uobičajeni papir. Vrijedi navesti:

  • Širok roll štedi vrijeme;
  • Visoka higroskopnost materijala omogućuje vam da ga koristite na mjestima s visokom vlagom, čime se eliminira izgled gljivica, plijesni i zlonamjernih formacija;
  • Primjena ljepila pozadine smanjuje vlagu u prostoriji, tako da se često koriste prilikom popravka u stambenim sobama, gdje se ljudi ne mogu eliminirati;
  • Takav završni premaz može biti više puta obojen, nekretnine iz nekoliko slojeva se ne krše.

Neophodan inventar

U procesu fiberglass pozadina naljepnice, trebat će vam takav alat:

  • Vertikalni plumb, možete kupiti gotove u građevinskoj trgovini ili se napraviti pomoću užeta i velikih matica ili drugih proizvoda od teških metala;
  • Za pripravu ljepljivog otopine, potrebno je kantu, spremnik za valjak ili maclova;
  • Rulet, cm i olovka;
  • Pozadina Spatula, valjci i priključci, građevinski nož i metalna lopatica, kroz koju će se platno izrezati kada će se izrezati uglovi i dodatni rezovi materijala.

Proces završne obrade nije jako naporan, tehnologija je poznata, a rezultat će premašiti sva očekivanja. Takav materijal ostavlja priliku da manifestiraju individualnost i jedinstveni dizajn dizajna.

Čitaj više