Decoupage stola za kavu radi to sami

Anonim

Decoupage stola za kavu radi to sami

Decoupage - vrlo elegantna umjetnost, ovisno o svima. Čak i ako ste potpuno daleko od rude, još uvijek možete lako svladati decoupage. S ovom tehnikom možete disati novi život u stare namještaj i elemente dekor. Na primjer, stol za kavu nije izvanredna stvar. U kući postoje takvi stolovi za svakoga. No, primjenjujući decoupage, stvorit ćete pravi posao s vlastitim rukama, koji najuspješnije ukrašavaju dizajn vašeg interijera.

Odabir slika

Ako ste novi u decoupageu, najbolje je koristiti posebne salvete za ukrašavanje stola za kavu. Takvi salveti se mogu kupiti u trgovinama rukotvorina. Slike na njima mogu biti najrazličitiji, odaberite onu koju će duša poželjeti. Osim toga, nalaze se i decoupage slveri s olakšanjem. Proizvedeni su metodom prijevoza.

Decoupage stola za kavu radi to sami

Ako je ta tablica potpuno minijaturna, možete jednostavno ispisati željenu sliku na pisaču. Ali ako planirate ukrasiti veliki stolić za kavu, onda će slika trebati prilično veliku. U tom slučaju prikladna je obična geografska karta. Osobito dobra ova opcija će se uklopiti u dizajn interijera engleskog jezika.

Decoupage stola za kavu radi to sami

Najiskusniji majstori mogu koristiti nestandardne materijale za rad, kao što su čipke, tkanine, stare knjige, papirnate rezove, fotografije, fotografije. Složenost rada je da se ne-standardni materijal prvo mora razrijediti, a maramice za dekupor odmah su spremne za rad.

Decoupage stola za kavu radi to sami

Tehnički učinak

Dizajn s decoupage vlastitim rukama izvodi se u nekoliko faza. Mi ćemo analizirati svaki od njih:

  1. U pripremnoj fazi morate ukloniti stol iz nogu i pažljivo razmotriti stari sloj boje od njega. Mora se obaviti s strojem za brušenje. Najmanja posuda i kapi boje uklanjaju se brusnim papirom. Kada je površina spremna, countertop se može vratiti na noge.
  2. Nakon toga važno je ukloniti sve praznine, nedostatke i nepravilnosti. Možete to učiniti vlastitim rukama uz pomoć redovnog kita. Kada završite s radom, neka stol suši najmanje 3-4 sata.
  3. Sada se tablica mora projicirati i možete početi bojati s akrilom. Takvo bojenje je jednostavan, ali dugoročno. Činjenica je da s vremenom od akrila, može početi dolaziti u spomen na tamne mrlje, što će pokvariti cijeli dizajn. Da se ne dogodi, morate slikati stol u tri sloja. Svaki sloj mora potonuti četiri sata.
  4. Nakon akrilnog, primjenjujemo sloj laka (najlakši način za korištenje laka u spremniku). Kada se lak, stol će se morati ponovno preklapati.
  5. Konačno, dolazi najkreativniji proces. Morate izrezati sve slike i smisliti kako će se nalaziti na stolu. To mogu biti odvojene slike (na primjer, cvijeće) ili čvrsti složeni uzorak od fragmenata.
  6. Slika se mora staviti na površinu celofana (na primjer, na redovnoj datoteci) i provesti ispod mlaza vode. Tablica treba podmazati ljepilom. Bilo koji ljepilo je prikladan, čak i PVA. Mokra slika treba pažljivo pomaknuti na ljepilo.
  7. Kada ljepilo se osuši, morate primijeniti konačni sloj laka. Na ovom dizajnu s decoupage s vlastitim rukama je spreman!

Članak na temu: Rezanje vlastitim drvom

Decoupage stola za kavu radi to sami

Dodatni učinci

Da bi vaš dizajn stola za kavu izgledalo još neobično, možete dodati dodatne efekte na decoupage:

  1. Craquelo - tehnika, koja se sastoji u stvaranju umjetnih pukotina. Ova vrsta dekora je pogodna za stare interijere. Kremari se stvaraju pomoću debelog sloja laka i sušila za kosu s vrućim zrakom.
  2. Uz pomoć voska i emery papira, možete stvoriti dekorativne obrade vlastitim rukama - pravim znakom chic Shebbi stila.
  3. Patinata je još jedna mogućnost izrade stola za kavu. Umjetna zamračenja površine stvara osjećaj da su stotine ruku uzeti za to dugi niz godina.
  4. Palk je decoupage pomoću zlatnih i srebrnih boja. Stolić za kavu s Pattolijom izgleda vrlo luksuzno.
  5. Sjenčanje - česti prijem u dekopupu. Uz pomoć boja i spužva, možete stvoriti glatki prijelaz iz uzorka do pozadine.
  6. Toniranje je obično konačni prijem decoupage. Leži u otvaranju proizvoda laka, u kojem je iskra dodana.

Decoupage stola za kavu radi to sami

Čitaj više