Kako izvoditi montažnu drv na zid?

Anonim

Montaža šipke do zida prisutna je u procesu bilo koje izgradnje zemlje ili privatne kuće. Tehnologija montaže je relativno jednostavna i sastoji se od nekoliko faza.

Kako izvoditi montažnu drv na zid?

Sheme za pričvršćivanje šipke do zida.

Montaža trake javlja se na određenoj udaljenosti međusobno. Jaz između pričvršćivača je napravljen ovisno o poprečnom presjeku šipke i, prema tome, kvalitetu površine zida.

Prema tome, ako su parametri trake 4 × 5 cm ili 5 × 6, tada se fiksira svakih 80 cm. U ovom slučaju, ova stavka je postavljena tek nakon što odlučite što ćete posijati na površinu zida. Ušteda slobodnog prostora tijekom završne obrade također je glavni čimbenik u odabiru poprečnog presjeka bara.

Kada instalirate, ne zaboravite uzeti u obzir nepravilnosti, hrapavost i druge zidne deformacije. U tom slučaju, trebali biste pokupiti građevinski pričvršćivači strogo u visini - tako da skrivate sve nedostatke. Ako ste u kući u kojoj se bavite u trim, površina se sastoji od drva, a zatim prije fiksiranja trake potrebno je pažljivo tretirati s antiseptičkom ili olifu, tako da se ne dogodi s plijesni i stablo nije podvrgnuti negativnim učincima insekata.

Postoje 2 metode pričvršćivanja okvira: meka i čvrsta. Svaki od njih ima vlastite značajke rada.

Što trebate popraviti drvo na zidove?

Trebat će vam sljedeće uređaje i materijale:

Kako izvoditi montažnu drv na zid?

Alati za rad s drvetom.

  • Bar;
  • antiseptički;
  • Olife;
  • čekić;
  • nokti;
  • vijci;
  • sjekira;
  • Sabashka;
  • bušilica;
  • Drveni kot;
  • sječivo;
  • avion.

Tehnologija pričvršćivanja: Mekana metoda

Ova se metoda primjenjuje pomoću P-oblikovanog nosača. Metoda ima i prednosti i nedostatke. Glavni plus mekog privrženosti na zidu šipke - brzina rada, minus - nepouzdanost popravljanja okvira, dizajn se može srušiti tijekom vremena.

Među ostalim nedostacima, krhkost trake: okvir se može lako razmaziti, slučajno ga udariti. Stoga je vrijedno razmišljanja prije nego što ćete obaviti ovaj posao. Međutim, još uvijek postoji rješenje: ako su elementi složeni za dekoraciju zidova od plastičnih ploča, tada se obično ne promatraju deformacije.

Treba uzeti u obzir da se pokrivač panela s drvenim okvirom provodi okomito na same ploče elemenata. Na dnu zida, polaganje drvo nastaje češće nego u gornjem području. U pravilu, zvono za pričvršćivanje na visinu do 1,5 m nalazi se svakih 0,4 m. Iznad ove oznake, udaljenost je napravljena i može biti 0,6-0,7 m.

Članak o toj temi: Uklonite škripanje poda bez otvaranja: nekoliko načina

Takav se posao može učiniti sami. Montaža okvira ne zahtijeva posebne vještine u području gradnje, važno je samo uskladiti s uputama.

Montaža značajke tvrdo drvo

Kako izvoditi montažnu drv na zid?

Shema za pričvršćivanje drveta s mekom metodom pomoću nosača.

Ova metoda se nanosi dugo vremena i dokazao se s najbolje strane. Pričvrstite drvo na zid treba pokrenuti samo ako postoje stavke:

  • nokti;
  • kose;
  • Shabashi.

Metoda se karakterizira pouzdanost, čvrstoća i trajnost dizajna.

Stručnjaci savjetuju da pričvršćivanje na zidovima samo na teži način, jer se ne pojavljuju u daljnjim problemima s deformacijom trupa.

U procesu rada koristi se skakač - uređaj za obavljanje rupa. Trebate izbušiti rupu za ugradnju pričvršćivača. Nije važno, zid betona ili opeke - ovaj alat će vam pomoći da se nosite s zadatkom.

U oblikovanoj rupi umetnite drveni kot (začepljeni čekić). Zatim, u kotlu, morate postići nokte kroz Sabank ili bar.

Ova metoda se češće koristi od mekanog načina zatvarača. Međutim, unatoč jamstvu i kvaliteti rada, on ima jedan glavni nedostatak - vrijeme. Proces zidova zida vodi vas puno snage i vremena koje nedostaje moderna osoba.

Montaža s vlastitim rukama: Upute korak po korak

Kako izvoditi montažnu drv na zid?

Sheme rigidnog fiksiranja drva.

Prije svega, morate napraviti oznaku, koji će biti osnova za stvaranje projekta. To je učinjeno tako da možete odrediti površinu zidova.

Zatim biste trebali mjeriti korake elemenata za zatvarače. U tom slučaju, udaljenost u ovom slučaju se kreće do 60 cm (minimalni jaz je 30 cm). Određuje kvalitetu šipke i njezinu debljinu.

Sljedeći korak je leckanje. Da biste to učinili, postavite elemente strogo duž konture poravnatog zida. U slučaju da ćete poravnati jedan zid, potrebno je montirati bar na zidove koji su okomite. Kada instaliranje ne zahtijeva uporabu obloga.

Članak na temu: hidroizolacija kupaonice ispod pločice: što je bolje odabrati

Prvo, preporuča se napraviti malu rupu u dijelu. Učinite potrebne tako da možete umetnuti vijke. U isto vrijeme, zapamtite da je promjer bušene rupe mora biti nešto veći od promjera vijka.

Tada ćete uzeti proizvod i primijeniti na površinu zida. Napravite dio ovog rada uz pomoć čekića i nokta. Vaš zadatak je u prijenosu oznake za rupu na površinu.

Sljedeća faza rada je izbušiti željene rupe. U pravilu, u njima morate postići drvene sjeckalice ili obične titke.

Zatim ugradite traku na njegovo mjesto tako da ga popravite vijkom. Međutim, moguće je koristiti na drugi način: bar je pričvršćen za sjeckanje noktiju, koristeći čekić.

Kako izvoditi montažnu drv na zid?

Shema učvršćivanja drveta među sobom.

Sada stvarate i instalirate sve dodatne stavke konture. Radi praktičnosti, trebate se protežu između njih niti. Zašto trebate nit? Za to, možete lako postaviti visinu vrećice i na sva mjesta pričvršćivanja trake do zida. Dakle, mjerite udaljenost koja se formira s površine zida do niti. Onda oduzmite visinu elementa iz ove udaljenosti.

Tada biste trebali uzeti komade šperploča raznih debljina i izgraditi Sabank. U procesu rada trebat će vam sjekira i dlijeto.

Nakon što je Sabashka spremna, možete početi bubnjati rupu u njemu. Promjer skrojene rupe mora biti veći od promjera vijka.

Zatim biste trebali napraviti rupe u baru, tako da je kasnije bilo moguće pričvrstiti na zid.

Kako izbušiti rupu ovisi o visini elementa, kao i na materijalu iz kojeg je napravljen. Na primjer, ako drvo ima visinu od više od 6 cm, a materijal je ariš, zatim upotrijebite bušilicu s bušilicama promjera 12 mm. Kada instalirate, uzmite u obzir jednu važnu okolnost: vijak iz vijka mora biti u potpunosti uključen u šipku, ne dopustiti nikakve visine, pokušajte organizirati vijak u unutrašnjosti elementa.

Članak o temi: Kako napraviti prag ulaznih vrata: značajke

U slučaju da vrijeme ima značajnu debljinu, onda biste trebali napraviti rupe s dubinom od 3 cm.

Onda nastavimo na pričvršćivač elementa na površinu uz pomoć prethodno napravljenih uhabbi.

Kako biste bili sigurni da je fiksno drvo fiksno, koristite razinu izgradnje. Ako se to dogodilo tako da je drvo pričvršćeno na površinu nešto više od planiranog, zatim odvrnite vijak i zamijenite šešir. Možete koristiti drugi način: odvrnite vijak (ne samo do kraja) i stavite brtve potrebnih parametara na obje strane elementa.

U slučaju mjesta trake ispod planirane razine, odvrnite vijak i promijenite Sabank. Međutim, ako je razlika u oznakama mala visina (do 2 mm), možete pucati nepotreban dio uz pomoć građevinske rampe.

Montaža traka do zida od opeke: Instalacijske značajke

Da biste započeli, trebali biste kupiti:

  • tiple;
  • vijak za samo-tapkanje;
  • Sidra;
  • zakovice;
  • nokti;
  • Kutovi.

Stručnjaci ne preporučuju korištenje perforatora pri radu s ciglom, budući da je ovaj materijal različit. U tom slučaju, možete jednostavno podijeliti zid. Stoga koristite bušilicu isključivo.

Odaberite pravu bušilicu koju ćete moći pohraniti u građevinskoj trgovini. Proces bušenja traje puno vremena od vas, ali to neće raditi drugačije.

Montaža je napravljena prema standardnoj shemi: napravite rupe i posebnim mjestima osiguravaju drvo. Budite oprezni: s pogrešnom instalacijom, cijeli dizajn može srušiti.

Montaža šipke do betonskog zida provodi se istim uputama, pričvrsni uređaji i materijali su isti. Međutim, glavni alat je bušilica koja može napraviti rupe u betonu (vježba je beskorisna ovdje). U ostatku posla također ćete morati izbušiti, izračunati i osigurati. Dakle, ako se uoče sve točke pričvršćivača, bar će zadržati sigurno.

Čitaj više