Visokokvalitetni rafferi za zid od opeke

Anonim

Tijekom izgradnje ciglene kuće ima mnogo poteškoća, ali svi jednostavno nadvladavaju. Najpopularnija komplikacija je vezanost s rafted na zid od opeke, jer Ova površina zahtijeva najosjetljiviji odnos.

Visokokvalitetni rafferi za zid od opeke

Kut montaže sustava Rafter ovisi o oblozi krovnog nagiba.

Meurilalat i metode montaže

Alati i materijali:

  • rulet;
  • Bar 100 * 100;
  • Perforator;
  • hidroizolacija;
  • Klinovi, čelične šipke ili drvene klinove.

Cijeli dizajn konstrukcije može se vidjeti na Sl. jedan:

Visokokvalitetni rafferi za zid od opeke

Slika 1. Shemska pričvršnica raftirana na zid od opeke: 1 - leckanje; 2 - mauerlat; 3 - hidroizolacija; 4 - rogovi; 5 - žica; 6 - Učvršćivanje sidra.

  1. Vezati. Ova metoda privrženosti najčešće se provodi, ali postoje iznimke za stud.
  2. Maurilalat.
  3. Hidroizolacija.
  4. Rogova.
  5. Žica.
  6. Pričvršćivanje sidra.

Na samom početku morate instalirati mauerlat, jer Dizajn počinje s njim. Prije instaliranja, rezana cigla je postavljena s prednje strane da ga zatvorite kasnije. Neki majstori stavljaju opeku nakon završetka rada, koji je također učinkovit, ali uzmite malo duže. Bolje je koristiti opcije prodiranja kao hidroizolacija, ali ako ne postoji mogućnost ili cijena nije dostupna, moguće je dobiti Ruberoid. Nakon što je trkač prevrnuo na mjestu njegovog raspoređivanja, potrebno je pokriti ga plinskim plamenik.

Postoje 3 načina za montažu mauerlat:

  1. Ukosnica. Ova metoda je najlakša, jer Potrebno je napraviti vertikalnu rupu u zidu do dubine 1/2 klinca, kako bi se ulivala malo bezuvjetne mastik na dnu i uronite metalnu šipku. Od gore navedene trake se instalira s rupama obavljenim na desnim mjestima. Korak za montažu je obično 30-40 cm, jer Povećanje će utjecati na pokazatelje snage.
  2. Drveni klinovi. Sve je mnogo jednostavnije, jer Kada položite cigle, ostaju posebne praznine, gdje će se instalirati klinovi željene duljine. Bit će lako napraviti rupe u baru i učiniti ih zajedno na odabranim mjestima. Klijeni trebaju biti izrađeni od crnogoričnog drva ili skupljih sorti, kako bi trajali što je duže moguće.
  3. Čelične šipke. Korak njihove instalacije je 30-40 cm, a metoda je identična drvenim analozima. Takve šipke su mnogo jeftinije od drva, a njihova instalacija je lakše. Jedini minus je potreba da se istušira na 3. red zidanja tako da krovne pukotine ne idu s bočnog pritiska na kuću (rad s laganim materijalima ne zahtijeva takve mjere opreza, ali je bolje napredovati).

Članak na temu: Par par učiniti sami: crteže, upute

Neki obrtnici zagrijavaju se do viskoznog stanja hidroizolacije prije popločavanja maurilalata, zahvaljujući kojem se poboljšava trzaj. Takav moždani udar je nemoguć kada koristite mastiks, jer Za njih je iznimno uništeno.

Glavni instalacijski radovi

Alati i materijali:

Visokokvalitetni rafferi za zid od opeke

Dvostruki krov dizajn: 1 - rafal; 2 - estrih; 3 -

Maurilalat; 4 - snop klizanje.

  • Bar 80 * 200;
  • čelični kutak;
  • rulet;
  • kružna pila;
  • Olovka i karton;
  • žica;
  • Sidra;
  • Perforator.

Sada počinje instalacija rogova na zidu. Rafter sustav ovisi o vrsti odabranog krova, ali se najčešće koristi za uporabu:

  1. Rogova.
  2. Estrih.
  3. Maurilalat.
  4. Škare.

Ova opcija je vrlo jednostavna za instalaciju, osim toga, neće biti potrebno napraviti dodatne particije ispod krova. Na samom početku, vezati grede su instalirane u koracima od 0,8-1,2 m, ovisno o masi krovnim materijalima (za ondulin ili kanto od 1,2 m, dovoljno za njegove oči, dok za škriljevca - 0,8 m i više ). Montaža na mauerlat se provodi uz pomoć posebnih kutova pocinčanog čelika. Tek sada je zid spreman početi pričvrstiti rafter.

Duljina se izračunava na takav način da zid ne ograničava njihovu duljinu, a snop je otišao 50 cm izvan svojih granica. Na mjestu zgloba i zidova trebate smanjiti trokute, očito ponavljati konture kuta, s kojima dolazi zglob. Najbolje je napraviti kartonski raspored, od kojih se mjera uklanja, a uz pomoć kružnog, rezanja.

Na samom početku ima 3 grede među sobom, s 2 vodiča i 1 klizanje. Nema potrebe da se skate snop trese odmah čvrsto tako da ne naprezavanje materijala. Potrebno je podići na takav način da se kutovi savršeno podudaraju. Nakon 1 strane je podignuta, morate podići suprotno i tek nakon toga čvrsto ih popravite s čeličnim uglovima.

Članak o temi: zidni paneli za kuhinju za pregaču: PVC, fotografije, plastika, dekorativni, MDF, kako popraviti, video

Svaka podignuta greda odmah je ranjena pocinčanom žicom, nakon čega je žica isprepletena i pada. Na udaljenosti od 5 redova slobodnog zida trebate napraviti rupu s perforatorom, a zatim voziti žicu na sidro i pričvrsti ga do pune fiksacije.

Visokokvalitetni rafferi za zid od opeke

Dimenzije rafter stopala.

Pričvršćivanje rogova na ovom kraju, ali morate zapamtiti brojne čimbenike:

  1. Kada radite s perforatorom, koriste se samo bušilice i krune s dijamantnom mlaznicom. Sve druge opcije s velikim udjelom vjerojatnosti podijelite materijal.
  2. Sva metal je strogo pocinčana. Ako je srušena na jednostavnom čeliku, onda s vremenom korus, i zajedno s njom, stablo će doći u zapuštenost.
  3. Sve je drvo temeljito obrađeno antiseptikom protiv vlage i insekata. Takav korak će dodati do 20 godina operativnog razdoblja.

Sumiranje

Prije pričvršćivanja rogova s ​​vlastitim rukama, morate pripremiti najviše pažljivo pripremiti za ovaj proces. Drvo odabrano uglavnom crnogorični, pocinčani metal, a alat je pouzdan.

Obično, pričvršćivanje rafter na površini od 100 m² bez pomoćnika traje do 1 tjedan, tako da morate vidjeti vremensku prognozu unaprijed kako ne biste dobili pod kišom.

Ako se predviđaju kiša, a rad se treba obaviti rano, a zatim u vrijeme oborina, rad se zaustavlja i zatvara polietilen, a odmah nakon završetka, možete nastaviti aktivnost.

Čitaj više