Kako ukloniti stare pozadine: ruku, vodu ili s par (video)

Anonim

Problem kako ukloniti stare pozadine, postaje prije svakog tko obavlja popravak sami. Probijanje novih pozadina može u potpunosti promijeniti unutrašnjost vašeg doma. Osim toga, to je jedan od najjednostavnijih završnih radova. Može se provesti samostalno u kratkom vremenu, a istovremeno ne provoditi sav namještaj iz sobe.

Kako ukloniti stare pozadine: ruku, vodu ili s par (video)

Stare pozadine moraju biti uklonjene iz zida prije plaća novog, inače, novi sloj je iskopao i cvatu.

Pravila prijelaza pozadine podrazumijevaju da će stare pozadine biti potpuno uklonjene. Možete brzo ukloniti stare pozadine kada se poštujete s nekim trikovima i osnovnim pravilima.

Zašto pucati stari završiti?

Nije potrebno u želji da uštedi vrijeme za popravke ljepilo novi završetak na starom sloju. Čak i ako vam se čini da se stare pozadine čuvaju na zidu, odustajte od ove očito neuspješne ideje.

Kako ukloniti stare pozadine: ruku, vodu ili s par (video)

Mogućnosti uklanjanja starog završetka: a - s lopaticom; B - s krugom brušenja.

Prije svega, s detaljnijim razmatranjem, možete se pobrinuti da je stari sloj pričvršćen na zid pouzdano ne na svim mjestima, tako da će se nove pozadine zakleti i iskopati na istom mjestu gdje stari nisu sigurno zalijepljeni. Novi sloj će također stvoriti dodatno opterećenje na staroj završci, zbog čega će se proces puštanja stare pozadine biti ubrzano.

Razmotrite činjenicu da će adhezivni sastav koji ćete koristiti za osiguranje novih pozadina razrijediti i omekšati stari završiti. Vrijeme sušenja ljepila zbog sloja papira ispod njega će se povećati, što može izazvati zaostajanje pozadine od zidova. Ako se to ne dogodi, ostaje velika vjerojatnost da će površina novog završnog materijala pokriti bore i mjehurići. Pogotovo ako su svojstva i struktura starih i novih pozadina različiti.

Članak o temi: Što je bolji laminat s cjedilom ili bez

Svi ti čimbenici objašnjavaju potrebu za dovršenjem uklanjanja starih materijala. Oni koji ne znaju kako lako ukloniti stare pozadine pomoći će daljnje upute.

Metode čišćenja zida

Često prethodni završetak jedva drži na površini zida. Ako je u vašem slučaju to je tako, onda očistite zidove mogu biti gole ruke. Zbog praktičnosti možete izliti gornji rub platna s nožem ili lopaticom, a zatim ga povući dolje knjigu. U najboljem slučaju, moći ćete u potpunosti ukloniti cijeli komad. U ekstremnom slučaju, ti dijelovi koji su dobro držali i nisu se prekinuli, možete izvući lopaticu.

Ako su stari paper pozadine pričvršćeni dobro i uklonite ih na prvi način, može se koristiti voda.

Uz pomoć pjene valjka, spužva, krpe ili spacker, morate navlažiti papir. Svakako odspojite opskrbu električnom energijom u sobu prije zalijevanja zida. U suprotnom, posljedice vode koja ulaze u žice pod naponom mogu biti najdešnije.

Kako ukloniti stare pozadine: ruku, vodu ili s par (video)

Na mjestima gdje je pozadina dobro zalijepljena, morate koristiti pjenasti valjak i vodu, miješajući površinu, a zatim uklonite vlažnu pozadinu s lopaticom.

Kada je površina obilno navlažena vodom, potrebno je pričekati oko 5 minuta tako da je voda dobro impregnirana papirom. Nakon toga, možete posuti papir iz zidova. Ta područja koja će biti razdvojena poteškoćama mogu se ukloniti lopaticom.

Što je veća temperatura vode koju ćete koristiti je lakše da će uzeti papir pozadinu. Ako trebate ukloniti prepunsku pozadinu ili vodootpornu završnu obradu, morate ukloniti zaštitni premaz iz gornjeg sloja prije nego ih ljuljanje. Ako ne možete ukloniti premaz odbijanja vode, nećete biti u mogućnosti pokriti prepunsku pozadinu na nekoliko mjesta - tako da ćete otvoriti pristup bazi papira. Ova metoda je također idealna za uklanjanje ledljivih pozadina. Ako napravite rezove na njihovoj površini, ljepilo će se nabreknuti ispod njih, i to će biti moguće lako ukloniti završni materijal.

Članak o temi: trudna - važan dio bilo koje kupke

Na modernom građevinskom tržištu možete pronaći posebne tekućine za uklanjanje pozadine. Njihova cijena je niska, tako da će se trošak procesa neznatno povećati, a brzina i praktičnost će se ponekad povećati. Slične tekućine su netoksične i impregniraju strukturu papira i drugih materijala brže od vode. Primijeniti ih, koristi se spužva ili valjak. Pozadine se uklanjaju kada su potpuno impregnirani tekućinom.

Mnogi ne znaju kako ukloniti stare pozadine s parom. To je prilično jednostavna metoda koja se temelji na činjenici da pare djeluje brže od vode. Da biste ga proveli, dovoljno je da se navlaži komad tkanine, pričvrstite ga segmentu zida iz kojeg je potrebno ukloniti cilj i pokušati ovo mjesto glačalo. Za veću udobnost i vidljiviji rezultat, bolje je koristiti generator pare ili željezo koje vam omogućuje da nestane okomitu površinu. Ovi uređaji omogućit će vam da odmah obradite veliku zidnu površinu.

U svakom slučaju, slijedite osnovna pravila za uklanjanje pozadine. Ne mogu se oštro povući ili povući prebrzo, potrebno je polako odvojiti od zida s glatkim pokretima i naporom.

Dakle, kako ukloniti stare pozadine, sada znate. Postoji nekoliko načina za izvođenje ovog posla, možete koristiti onu koja vam je najpogodnija. Osim toga, preporučuje se da se usredotočite na to koliko se pozadinu drže na zid. Ispravno ispravno neće raditi.

Čitaj više