Vrste pribora za plastična vrata

Anonim

Plastična vrata uživaju sve veću popularnost. Koriste se na balkonima, kao interijer i unos u prostorijama različitih namjena i privatnih kuća. Vrata su izrađena prema istoj tehnologiji kao i metal-plastični prozori: čelični okvir prekriven PVC-om. Okvir je instaliran dvostruko glaziranje.

Vrste pribora za plastična vrata

Odaberite pribor

Za proizvodnju struktura, posebno unosa, koristite poboljšani metalik dizajn. Popularnost proizvoda iz metalplastika povezana je s dobrim performansama i niskim troškovima u usporedbi s proizvodima drugih materijala. Dizajn plastičnih vrata može se razlikovati u dovoljnoj raznolikosti da zadovolji različite ukuse.

Škrtac

Važna vrijednost za dugo iskorištavanje i udobnu uporabu igra pribor:

  • petlje;
  • mehanizmi otvaranja i zatvaranja;
  • brave;
  • zatvor;
  • bliže;
  • stezaljke;
  • Balkon;
  • olovke.

Vrste pribora za plastična vrata

Udio troškova priključaka u ukupnoj cijeni proizvoda naglašava svoju vrijednost. Trošak priključaka vrata je do četvrtine od cijene proizvoda.

Ovisno o svrsi, razni zadaci su dodijeljeni priključcima vrata.

Proizvođači poduzeća predstavljaju široku paletu dodataka za vrata za unutarnje i vanjske.

Vrste pribora za plastična vrata

Šarke

Jedan od važnih detalja za ugradnju su šarke koje osiguravaju montažu lista vrata do okvira i otvaranja i zatvaranja.

Razlikuju se tri vrste petlji za PVC vrata:

  • struganje;
  • iznad glave;
  • Primijeniti.

Ako se koriste nadzemne ili vijke, onda je moguće podesiti bez uklanjanja vrata vrata u tri ravnice: okomito, vodoravno i pritisne. Primijenjene petlje omogućuju regulaciju pomoću dodatnih brtvila. Izbor vrsta petlja utječe takve parametre kao težina krila, širine profila i zahtjeve za pojavu proizvoda. Mogućnosti za PVC vrata mogu se vidjeti na fotografiji.

Vrste pribora za plastična vrata

Šarke vrata izrađene su od nekoliko materijala. Zink legure ili aluminij se koristi za kućište šarke. Igle su izrađene od nehrđajućeg čelika. Učvršćivači petlja također su izrađeni od nehrđajućeg čelika ili pocinčanog čelika. Unutarnja linija je izrađena od legura željeznog metala, a za čahuru se koristi teflon ili plastika.

Članak na temu: Kako očistiti filtar u perilici?

Dvorci za PVC vrata

Zatvor vrata se razlikuju u stupnju pouzdanosti. Jednostruke brave se koriste za snimljene i balkonske opcije. Postoje modeli s ugradnjom ručke tlaka i za montažu s gumbom s nosačem. Veličina kućišta ovisi o širini profila i ima 35, 40 i 45 mm. Sve brave se kombiniraju s odgovorom lijeve ili desne trake. Tipično, bar nije uključen i odabran odvojeno. Postoje ovisni o vrsti profila i univerzalne. Odgovor daske mogu biti podesive.

Vrste pribora za plastična vrata

Za ulaz vrata koriste se složeniji sustavi. RAKE brave imaju karakteristike protiv provale i poštivanje europskih sigurnosnih standarda EN 1627. Takve brave omogućuju vam da popravite vrata na nekoliko točaka, a ne samo u središtu, na mjestu instalacije dvorca. Standardna oprema ima tri točke zaključavanja: na mjestu ugradnje, au gornjim i donjim kutovima vrata plaća.

Postoje i mehanizmi s povećanom provalom, imaju pet bodova zatvora. Dodatni zatvoreni igle su ravne i u obliku kuke. Dvorci imaju drugačiji broj riggera - do pet. Povećanje broja Riggera također doprinosi većoj sigurnosti dizajna dvorca.

Višestruke brave za zaključavanje se proizvode u različitim izmjenama:

  • za tlačne slušalice;
  • Za uporabu s gumbom s nosačem;
  • s anti-provaljivim adutima;
  • s dodatnim zatvor;
  • Poluautomatski.

Poluautomatske brave imaju mogućnost otvaranja iznutra okretanjem ručice na 45 stupnjeva prema gore. Vani se ova zatvor otvara s ključem. Rotirajte gumb omogućuje blokiranje kada je ključ otvoren. Kako se takav dvorac može vidjeti na fotografiji.

Vrste pribora za plastična vrata

Olovke

Nanesite obje ručke s tlačnim glavama i stacionarne ručke na plastičnim vratima tipa nosač. Ručke stvari koje se najčešće koriste za ulazna vrata. Oni su različiti oblici - polukružni, pravokutni, Z-oblik. Dostupno u tri dimenzionalne varijante: s međusobnoj udaljenosti od 250, 300 i 350 mm. Promjer rukooka je 32 mm. Standardne boje - bijela i smeđa. Materijal za ručke je trajan plastični ili obloženi aluminij.

Članak o temi: Što učiniti ako je dijete jelo pozadinu ljepilo

Približe

Obično se približe ugradite na ulazu, ali se također mogu koristiti za unutarnja vrata. Bliži mehanizam pruža glatko zatvaranje. Korištenje zatvarača na ulaznim vratima omogućuje vam da povećate toplinu i izolaciju buke.

Najčešći su modeli za ugradnju na vrh krila. Mehanizmi konverzije piva, s obzirom na širinu vrata, a težina prijenosa vrata.

Kupnja bliže, svakako navedite za vanjsku ili unutarnju instalaciju koju je namijenjena. Bliže za prostorije na negativnim temperaturama bit će zamrznuta.

Pribor za balkonska vrata

Vrata za balkon opremljeni su ručkama s tlačnim slušalicama - jednim ili par. U rukama u paru, vanjska ručka ima blokator iz unutrašnjosti sobe kako bi se zaštitio od penetracije. Ako se koristi jedna push ručka, tada je na strani ulice instaliran dodatni tip "latica", omogućujući vam da pokrijete vrata, dok ste na balkonu.

Vrste pribora za plastična vrata

Popravite vrata balkona u zatvorenom položaju, dok na balkonu možete uz pomoć zasuna balkona. Zasun pouzdano popravlja vrata u zatvorenom stanju i lako se otvara kada se pritisne.

Čak i najviša kvaliteta i pouzdana dodatna oprema tijekom vremena zahtijeva konfiguraciju. Povremeno je potrebno povući pričvršćivanje i podešavanje mehanizama priključaka. Za podešavanje možete pozvati stručnjake, a neke operacije mogu se izvršiti samostalno. Kako to učiniti, možete učiti iz videozapisa.

Čitaj više