Tehnologija završne obrade i zidne tkanine za draperiju

Anonim

U unutrašnjosti je važno uzeti u obzir svaku stavku, razmišljati o sastavu, tematske udruge elemenata. Jedinstvo stila može se postići pri završetku zidova s ​​različitim vrstama tkanine. Moda ima nekretninu za povratak, a to se odnosi ne samo odjeću. Trendovi dizajna interijera također su ciklički zamijenjeni jedni drugima. Danas ljudi teže priliku da ne učine bez ikakve pomoći, tako da završetak zidova s ​​tkaninom dobiva popularnost.

Koja tkanina koristi

Tehnologija za uređenje prostora s atipičnim materijalima ima nekoliko prednosti. Sa stajališta stila izgleda isključivo, skupo i luksuzno. Mreža ima mnogo fotografija na kojima se unutarrijesni interijer vrši u jednoj boji ili stilskom rješenju. Funkcionalni dio se odlikuje dodatnom zvučnom izolacijom, omogućuje disanje zidova.

Tehnologija završne obrade i zidne tkanine za draperiju

S obzirom na instalaciju i skrb, pojavljuju se dodatne prednosti, kao što su:

  • Jednostavnost skrbi;
  • Jednostavnost instalacije;
  • Čistoća okoliša.

Osim toga, nema potrebe za složenim pripremom površine za završnu obradu. Visokokvalitetna tkanina, dodatno tretirana s vodootpornim i vatrostalnom sastava, nije jeftina. Ovo je možda jedini nedostatak. Da biste dobili dobar rezultat, morat ćete potrošiti. Kao rezultat toga, to će ispasti prekrasnu sobu s originalnim dizajnom. Doista, tkanina može poboljšati svaku sobu. Za razliku od papira, dodaje u unutrašnjost udobnosti i topline.

Za ukrašavanje prostorije, tekstil koriste sljedeći materijal:

  • baršun;
  • tapiserija;
  • brokat;
  • svila.

Tehnologija završne obrade i zidne tkanine za draperiju

Tijekom renesansa, takve tkanine mogu se naći samo u bez plemenitih domova. Sada su povezani s nizom skupih, koriste se za proizvodnju odjeće, presvlake visokokvalitetnog namještaja, a zavjese tapiserije smatraju se pokazateljem bogatstva. Za okretanje zidova prirodnog tekstila prikladne jute, Jacquard ili Sisal. Sintetička tkanina, kao što je poliester, poliakril, viskoza ne blijedi za razliku od prirodnih, oni su izdržljivi i lošiji apsorbiraju prašinu i miris.

Članak o temi: Zaštita od strujnog udara

Posebnu pozornost treba posvetiti kako materijal postaje na suncu. Slika i boja ne smiju se gurati vid. Dobar primjer za dekoraciju može se nazvati belgijske tkanine koje se lako primjenjuju na zidovima, ne moraju biti sofisticirane. Njihov crtež jacquard ima prevlaku teflona, ​​otporan na vlagu i ogrebotine. Izgleda bogato i lijepo na zidovima švicarskih tekstila s uzorak koji se primjenjuje s laserom.

Naprave

Na internetu postoje mnogi video recenzije na odabiru vrste instalacije i materijala. U početku je poznato samo jedan način pričvršćivanja tekstila na zidovima i mušicama. Materijal je zategnut čvrstom krpom preko cijele širine. Tada je bilo prikladnije metode.

U unutrašnjosti možete koristiti tri opcije ukrasa:

  • draperija;
  • lijepljenje;
  • protežu se.

Tehnologija završne obrade i zidne tkanine za draperiju

Svaki od njih je prikladan u određenim uvjetima. Ako planirate spremiti unutrašnjost nekoliko godina, onda odabiremo štap. Takve sobe kao što su blagovaonica, kuhinja, zahod se ne preporučuje da se odvoji tekstilom. Upija mirise, a unatoč impregnaciji, prašina privlači, što nije tako lako čistiti.

Zatezanje

Tkivo obrade ispod željeznice vjerojatno je najteži način.

Platno se mora popraviti s noktima i zategnuti tkaninu u gornjem kutu. Na zategnute tkanine postavljamo dekorativnu tračnicu, pričvršćivanje ga samo-navojnim glavama. Nadalje, obavljamo isti posao i na dnu zida. Da bi tkanina dobro gledala, potrebno je pravilno izrezati uglove. Možete rastegnuti tkaninu na željeznici, nakon pričvršćivanja uređaja i izoliranog zida s tankim slojem pjene. Dizajn je spojen za nosače namještaja od vrha do dna, a zatim na rubovima.

Lijep

Metoda se temelji na brojnim jednostavnim akcijama. U specijaliziranoj trgovini morate odabrati prikladnu opciju za interijer. Često, trim tekstila postavlja raspoloženje na cijeli dizajn, odražavajući na zavjese, presvlake namještaja i miljenika. Materijal ima površinu tkiva smještena na osnovi ljepila, valjana u valjak, kao pozadinu.

Članak o temi: Kako staviti linoleum na vlaknasti: Značajke

Tehnologija završne obrade i zidne tkanine za draperiju

Jasno je da bez završetka rada ne radi. Zidni poklopac s namještajem ili parketom. Zbog činjenice da se suši dugo, možete ispraviti nepravilnosti. Mi uzimamo pripremljeni segment tkanine, zaglađivanje ruku, zagrijavanje željeza i stick, postupno zaglađivanje mjehurića zraka.

Draperija

Ovo je posebna vrsta dizajna, koji se sastoji od ključnih elemenata. Unutarnja kompozicija je nadopunjena lijepo položenom krpom na zidu. Nema potrebe stjecati veliku količinu materijala, pripremiti osnovu. Osim toga, element se može ukloniti u bilo kojem trenutku.

Priprema i upute korak po korak

Potrebno je unaprijed pripremiti osnovu. Prije svega, morate oprati obojene zidove ili ukloniti stari završiti. Ako u zidu postoje pukotine, rupe od noktiju i nosača, preporučuju se izoštriti. Slijedite nedostatak kapi u okviru temelja. Taj se učinak može postići u tri faze:

  • prajmer (suhi 5-6 sati);
  • Niveliranje kit (suši 24-40 sati);
  • Završiti kit, rukovanje brusnim papirom.

Tehnologija završne obrade i zidne tkanine za draperiju

Zidovi od gipsane ploče, šperploča i pregrade iz iverice također zahtijevaju pripremu.

Ovdje ćete svakako trebati zatvoriti šavove i mjesta vezanja. Prije lijepljenja tkanina nužno provjerava skupljanje. Da biste to učinili, odrežite mali komad, navlažite ga i osušite. Sam proces se naziva turica. Zatim se treba mjeriti s tekstilom iz stropa na pod, rezanje u pruge za praktičnost pri lijepljenju.

Kada se istezate na grabu, bend, naprotiv, potrebno je šivati ​​košuljicu s šavom kako bi se postigla širina jednakog zida. Dio za lijepicu je približno 1 metar. Nanosi se na materijalnu traku i postupno izglađena. Zatim, uz pomoć noktiju, kiše su odmah instalirane. Nokti se mogu ukloniti nakon potpunog sušenja. Specijalisti se preporučuju da se liječe nitrolomom.

Video "Završna zidna tkanina"

U ovom fragmentu, popularna TV emisija pokazuje završnu obradu tkanine.

Čitaj više